Hur man korrekt implementerar en agil process i Jira, vÀldigt enkelt! (Exempel)

0 Shares

Projektutveckling ska följa en noggrann plan som bygger pÄ att prioritera aktiviteter samt organisera uppgifter för att nÄ mÄl. Av denna anledning inbjuder vi dig att lÀsa den hÀr artikeln, som du kommer att fÄ reda pÄ hur man framgÄngsrikt implementerar en agil process med Jira Mycket enkelt!

Vad Àr Jira?

Jira Àr en applikation eller programvara för plattformen optimal arbetsledning av team. I början skapades Jira för att erbjuda fel- och incidenthanteringstjÀnster. Fram till nu har det varit ett oerhört anvÀndbart arbetsledningsverktyg.

Vanliga anvÀndningar som stöds av Jira inkluderar testfall, kravhantering och utveckling agil mjukvaruutveckling. Jira lÀgger till olika plugins till testhanteringsprocessen som förbÀttrar mjukvaruutvecklingen. Viktigt Àr att testning kan utföras antingen manuellt eller automatiskt.

Vad Àr Jira till för?

Jira beter sig som kraftfull programvara för projektledning. Följaktligen anpassar Jira sig till typen av projekt via skapa ett anpassat arbetsflöde. För uppgifter spÄras varje uppgift till slutförandet.

Som det hĂ€nder nĂ€r man laddar ner och installerar Google Meet kan projektadministratörer tillĂ„ta att aktiviteter visas eller inte, och Ă€ven generera rapporter och dĂ€rmed garantera arbetseffektivitet. Å andra sidan möjliggör Jira mjukvaruutveckling med verktyg, budgetar, krav och handlingsplaner för att garantera mjukvarans livscykel.

Hur man framgÄngsrikt implementerar en agil process med Jira

Om du utvecklar ett projekt och vill korrekt implementera en agil process med Jira rekommenderar vi att du följer stegen som vi förklarar nedan.

Ladda ner utvecklingsverktyget: Jira

Först och frÀmst behöver du verktyget Jira. För att göra detta, besök Atlassians webbplats för bÄde gratis- och betalversionerna. VÀnta tills nedladdningsprocessen Àr klar, leta reda pÄ den körbara filen som motsvarar programvaran och fortsÀtt med installationen.

AnvÀnd Scrum

Scrum Àr en agil metodik som tjÀnar detta syfte designa produkter baserade pÄ iteration. Scrum fokuserar pÄ att planera sprints, retrospektiv, sprints och dagliga scrums som kallas stand-ups.

För att skapa ett projekt i Scrum mĂ„ste du ha ett konto i Jira. Logga in och vĂ€lj “Scrum” nĂ€r du skapar projektet. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda en mall om du föredrar en enklare process.

Skapa berÀttelser

För att skapa berĂ€ttelser eller problem i Scrum, hitta alternativet “Snabbskapa i backlogg”. SĂ„ hĂ€r kan du beskriva delarna i arbetet. Sedan kan du prioritera de skapade berĂ€ttelserna genom att dra och slĂ€ppa varje nummer i den ordning som krĂ€vs av projektet.

Skapa en sprint

En sprint Ă€r den prognostiserade perioden för ett projekts varaktighet och tar vanligtvis tvĂ„ till fyra veckor. För att göra detta, tryck pĂ„ knappen “skapa sprint” i uppgiftslistan och gĂ„ till filvalet berĂ€knad tidsperiod. Skapa sedan deluppgifter för att dela upp arbetet eller lĂ€gg till uppskattningar frĂ„n “Story Point Estimation”.

Starta en sprint med Jira

Namnge din sprint baserat pĂ„ ditt mĂ„l eller frĂ„gan om pĂ„verkansarbete. LĂ€gg sedan till start- och slutdatum för projektet. LĂ€gg till ett mĂ„l och kolla om spurten började med “Active Sprint”.

Organisera uppgifter

Efter att ha startat en sprint, organisera möten och anvÀnd Zoom för att kommunicera med andra medlemmar eller vara medveten om eventuella blockeringar som en gruppmedlem kan presentera. Dessutom kommer Jira att tillÄta det se efterslÀpningsdiagrammet som uppdateras allt eftersom projektet fortskrider.

Kontrollera rapporten

Det Àr rÄdbart granska sprintrapporten nÀr som helst. PÄ sÄ sÀtt kan du följa sprintens framsteg genom att anordna ett möte dÀr idéer om hur projektet fortskrider utbyts.

Under denna process kan en retrospektiv genomföras för att inkludera andra resurser eller verktyg. Slutligen, se till att du alltid har de bÀsta uppdateringsverktygen pÄ din dator för att fÄ förbÀttringar och nyheter samt minimera risken för din dators sÄrbarhet.

0 Shares