Hur man korrekt anpassar en 404-felsida i WordPress (exempel)

0 Shares

404-felet Àr ett av de vanligaste pÄ webbplatser, det spelar ingen roll om du skapat din webbplats med WordPress eller inte. NÀr dessa fel dyker upp pÄ webbplatsen kan anvÀndaren tro att den inte fungerar. Hur som helst, för att behÄlla en bra bild du kan alltid anpassa 404-felsidan i WordPress.

Vad Àr ett 404-fel?

Error 404 or Not Found visas nÀr du försöker komma Ät en av lÀnkarna till webbplatsen frÄn en webblÀsare, sidan hittades inte pÄ nÀtverksservern. För webblÀsarÀndamÄl Sidan finns inte och kommer att visa en 404-felskÀrm för anvÀndaren.

Du mÄste hela tiden kontrollera din webbplats efter lÀnkar till sidor som inte lÀngre Àr tillgÀngliga för att undvika ett dÄligt intryck och pÄverka din positionera din webbplats.

Hur upptÀcker jag ett 404-fel?

Det viktigaste verktyget som anvÀnds för att upptÀcka 404-felet Àr Search Console. Det Àr ett Google-verktyg och det Àr 100 % gratis vilket gör att vi kan upptÀcka trasiga lÀnkar som lÀnkas till pÄ webbplatsen.

Öppna Search Consoles kontrollpanel i avsnittet Index, klicka pĂ„ tĂ€ckningsalternativet. Alla möjliga fel som sidan kan innehĂ„lla visas dĂ€r.

Hur anpassar man en 404-felsida korrekt i WordPress?

Det första du behöver komma ihÄg Àr vad du behöver göra om möjligt, korrigera denna typ av fel. Om du inte kan, hÀnder ingenting, det Àr bÀst att ha en anpassad felsida.

Installera WordPress 404page plugin

Det snabbaste och enklaste sÀttet att anpassa en 404-sida Àr att implementera en plugin. Det finns mÄnga saker som Àr anvÀndbara för att skapa en 404-sida, men en av de mest stabila Àr en 404-sida.

Det kÀnnetecknas av att det praktiskt taget kan göras med nÄgra fÄ klick. Förutom att en av de högst rankade bland WordPress-anvÀndare.

  • För att installera, ange din webbplatss innehĂ„llshanterare för wordpress. Ange dina Ă„tkomstdata och klicka pĂ„ alternativet pĂ„ skrivbordet Plugins – lĂ€gg till nya.
  • I sökmotorn anger du namnet pĂ„ plugin-programmet, vilket i det hĂ€r fallet Ă€r page404. Slutför installationen och aktivera den sedan.
  • En ny visas i avsnittet Utseende det finns ett alternativ som heter 404 error pagevart du ska gĂ„ för att konfigurera sidan.
  • Du har tre konfigurationsflikar AllmĂ€nna, marknadsförda och förklarande videor. I det första alternativet mĂ„ste du vĂ€lja sidan som ska visas nĂ€r felet 404 uppstĂ„r. Du mĂ„ste först skapa den frĂ„n WordPress-webbplatsen.

  • NĂ€r du har valt den kan du redigera sidan med Knappen Redigera sida. I samma avsnitt kan du testa sidans utseende genom att klicka pĂ„ knappen Testa 404. NĂ€r du Ă€r klar sparar du Ă€ndringarna pĂ„ knappen spara Ă€ndringar.
  • Fliken Avancerat lĂ„ter dig göra instĂ€llningar som om sidan Ă€r tillgĂ€nglig för andra anvĂ€ndare av webbplatsen och nĂ€r sidan 404 ska visas. Slutligen, avsnittet Explainer Videos visar en serie videor som förklarar plugininstĂ€llningarna.

Vad orsakar 404-fel?

  • Ogiltig webbadress till sidan. En bokstav pĂ„ mer eller mindre kan vara den avgörande faktorn för att en anvĂ€ndare inte hittar sidan de letar efter.
  • Serverkonfigurationsfel. Om du inte har stĂ€llt in din domĂ€ns namnserver korrekt kan det orsaka fel nĂ€r du försöker komma Ă„t din webbplats.
  • Cachefel. Webbplatscachen kan visa sidor som inte lĂ€ngre Ă€r tillgĂ€ngliga, sĂ„ felet kommer att fortsĂ€tta att visas.
  • 404-fel Ă€r inte unika för WordPress. Även om det hĂ€r felet i mĂ„nga fall genereras pĂ„ grund av ett WordPress-kompatibilitetsproblem, kan det orsakas av externa problem.
0 Shares