Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kör Windows-programvara på en Mac

Mac är ett av de ledande operativsystemen i datorindustrin, använde mina miljoner människor över hela världen. Mac-operativsystemet körs mycket smidigt och erbjuder användarna en fantastisk datorupplevelse. Men det finns en fångst här, det vill säga, Mac är inte kompatibel med alla andra program, varför du kanske vill använda Windows ibland. Det finns flera sätt att köra Windows-programvara på Mac, men bara ett fåtal är riktigt effektiva och med tanke på användbarhet och prestanda. I den här artikeln presenteras de 5 bästa sätten att köra Windows-programvara på Mac snabbt och effektivt.

Här är de 5 sätten att köra Windows-programvara på Mac

När du överväger sätt att installera och köra Windows-ramverk på en Mac-baserad dator bör du fokusera på de sätt som är prestationsorienterade, men inte bara kompatibilitet. Fortsätt läsa för att ta reda på dessa effektiva sätt att köra Windows-programvara på Mac.

Boot Camp

Ett av de enklaste och effektivaste sätten att köra Windows på Mac är ingen annan än Boot camp, ett gratis program som levereras förinstallerat med Mac. Med Boot camp kan du sömlöst installera Windows på en Mac och helt enkelt dubbelstart mellan dessa två programvaror när du startar din dator. Eftersom detta program låter dig köra Windows på Mac direkt utan någon emulering eller virtualisering, kan du köra Windows med maximal prestanda. Boot camp stöder versioner av Windows 7 och senare. Se till att du har en giltig Windows-licens innan installationen.

Bootcamp

Bildkälla – pcworld

Vin

Detta program är ett kompatibilitetsskikt som hjälper dig att köra Windows på andra operativsystem, ännu viktigare Mac. Vin har sitt ursprung i Linux-miljön. Fördelarna med att använda Wine för att köra Windows-programvara på Mac är att du inte behöver ha en Windows-licens eller att du inte ens behöver installera Windows-programvara helt. Vin låter dig använda Windows-applikationer på Mac via dess kompatibilitetslager. Wine är ett helt gratis program som låter dig njuta av många Windows-applikationer på Mac.

Vin

Bildkälla – fsdn

Läs också: Topp 5-tips för datorunderhåll

Virtualisering

Om du är någon som gillar att köra flera datoroperativsystem på en datorhårdvara, kan virtualisering enkelt vara din bästa vän. Ett programlager som kallas Hypervisor används, så att hårdvaran emuleras för att rymma olika operativsystem som kan köras på Mac. För att kunna köra Windows-programvara på Mac måste du definitivt prova virtualisering, eftersom det är en av de enklaste och enklaste metoderna att använda.

Virtualisering

Bildkälla – makrumorer

Crossover Mac

Du kan säga att Crossover Mac kan märkas som Wine 2.0, eftersom det här programmet kör Windows-programvara på Mac på liknande sätt. Crossover Mac levereras med ett sofistikerat installationsprogram som är väldigt enkelt att använda. Crossover Mac använder Winde-kod för att konvertera Windows API till Mac. Men vet att du inte kan köra alla Windows-applikationer på Mac med Crossover Mac, men du kan köra många applikationer dock. De erbjuder också gratis provperiod, som du kan använda för att se till att allt är enligt din smak.

Crossover Mac

Bildkälla – i.ytimg

Fjärrskrivbord

Det här kör inte exakt Windows-programvara på Mac, men du kan fortfarande uppleva windows på din Mac. Microsoft erbjuder funktionen för fjärrskrivbord till Windows-användare, som du också kan ansluta till Mac och använda fönster på den. Du använder helt enkelt Windows på din Mac via ett underfönster. Det bästa med det här alternativet är att installationen är väldigt enkel och det tar bara en liten bit av datorns resurser. Men se till att du har en pålitlig internetanslutning.

Fjärrskrivbord

Bildkälla – macrumors.com

Slutsats

Även om det finns massor av andra alternativ genom vilka du kan köra Windows-programvara på Mac, är de ovan nämnda de bästa och pålitliga. Det finns flera faktorer som du måste tänka på när du väljer ett sätt. Aspekter som prestanda, tillförlitlighet och hastighet måste beaktas när du väljer ett sätt att köra Windows-programvara på Mac. Se också till att du har tillräckligt med utrymme på din hårddisk för att rymma ytterligare programvara.