Hur man kör Mac-appar på Android med parallellåtkomst

0 Shares

Vissa Android -användare äger Mac och önskar att de kunde köra en speciell OSX -programvara på sin Android -surfplatta eller smartphone. Lösningen: den nyligen uppdaterade Parallels Access, som tidigare bara kördes på en iPad. Det fungerar nu på Android-telefoner eller surfplattor samt på iPhone. Detta låter Android-ägare använda sin enhet för att köra specialprogramvara installerad på en Mac via klientprogramvaran Parallels Access, oavsett om de är i samma rum som sin Mac eller över hela världen.

parallell åtkomst för android som har åtkomst till en mac

Parallels Access låter användare av Android-enheter köra OSX-applikationer på sin telefon eller surfplatta.

Ta en titt p√• v√•ra andra anv√§ndningsomr√•den f√∂r Parallels Access inklusive …

Hur fungerar Parallels Access?

För att komma igång, registrera dig för ett konto hos Parallels. Detta är företaget som producerar Parallels Desktop, en bra programvara som kör Windows eller andra operativsystem på en Mac. Parallels Access kostar $ 19,99 / år med en kostnadsfri testperiod på en månad.

Abonnenten installerar OSX -klientappen på upp till fem datorer. Det fungerar också på en Windows -dator. Installera en iOS- eller Android -app på ett obegränsat antal surfplattor eller smartphones. Tjänsten fungerar också med Parallels Desktop, så att användare kan köra program installerade i en virtuell version av OSX eller Windows som körs inom Parallels Desktop, som laddas på Mac.

Så här kör du Windows -appar på Android (27)

Parallels Access presenterar programvaran som är installerad på datorn som om de är iPad-appar. Deras ikoner visas i samma rutnät i Android-stil som Android-användare är vana vid att se på sina telefoner och surfplattor.

En demonstrationsvideo av parallellåtkomst

Här är företagets demovideo som visar Parallels Access på en iPad som styr OSX -program.

Hur man ställer in parallellåtkomst

nedladdningssida för parallellåtkomst

Ladda ner klientprogramvaran för Windows-datorn och kör den.

Hämta Mac-klientprogramvaran från Parallels efter att du registrerat dig för kontot. Installera det, logga in på programmet och ställ in det att alltid köras. Gör detta från Parallels Access-klienten som körs på OSX genom att klicka på fliken Avancerat (se nedan).

paralleller tillgång till mac -klientinställningar

Se till att kontrollera det första och det sista objektet i Avancerade inställningar.

Klick Logga in automatiskt … h√∂gst upp och Starta Parallels Access n√§r jag loggar in p√• OS X l√§ngst ner f√∂r att se till att den g√•r hela tiden.

Skaffa gratis Parallels Access-appen från Google Play Butik. Logga in och appen visar datorerna som konfigurerades i föregående steg.

datorer i parallellåtkomst för android

Parallels Access visar alla datorer som är anslutna via klientprogramvaran. Tryck på en dator för att öppna datorns programvara.

Kör programvara på Remote Mac

Tryck på den dator som kör appen som du vill styra på Android-enheten och den kommer att ansluta så länge datorn kör klientprogramvaran och är ansluten till Internet. Ett rutnät med ikoner visas. Det ser mycket ut som apparna på Android-startskärmen. Tryck på en programikon för att köra den.

programvaruikoner på Android-versionen av parallellåtkomst

Programvaruikoner från Mac presenteras på Android-versionen av Parallels Access.

Appen låter användare lägga till eller ta bort programikoner på appens skärm. Knacka på Android -menyknappen och välj Redigera programlista från menyn.

app anpassningsinställningar på paralleller åtkomst på android

Tryck på Android-menyknappen och välj sedan Redigera applikationslistan i popup -fönstret.

Gå igenom listan och tryck på kryssrutan för att ändra vilka program som visas i Parallels Access. En programikon visas om det finns en bock i programmets kryssruta. Tryck för att slå på eller av program och tryck sedan på OK längst ned till höger i dialogrutan.

I iOS-versionen av Parallels Access kan användarna komma åt filerna på Windows-datorn via en filutforskare. Den funktionen finns inte på Android -versionen för tillfället. Använd istället föregående tips för att se till att Finder dyker upp på appens startskärm efter att ha öppnat Mac. Det är det som standard, men kontrollera för att vara säker. Använd sedan Finder för att flytta filer.

Varför köra Mac -appar på en Android -enhet

Här är några av de bästa användningsfallsscenarierna för Parallels Access.

  • K√∂r programvara som inte inneh√•ller ett Android-alternativ
  • Fj√§rrstyra en app
  • Flytta filer p√• en dator p√• distans
  • Uppdatera ett system p√• distans
  • K√∂r fullst√§ndiga versioner av appar som endast inneh√•ller nedtonade mobilversioner i Google Play Butik

Om $ 20/år verkar vara för mycket för den här appen, överväg den kostnadsfria Teamviewer, som icke-affärsanvändare för kan installera och köra gratis. LogMeIn debiterar nu mer än Parallels Access. Ingen av dessa lösningar presenterar de program som är installerade på datorn i den snygga layout som efterliknar de flesta Android-startskärmens användargränssnitt. Denna enkelhet och elegans gör programmets låga pris till ett bra värde. Om de bara skulle göra en ChromeOS-version av klientprogramvaran.

0 Shares