Hur man kör en PHP-fil på Ubuntu Linux från konsolen

0 Shares

I teknikens värld För att kunna köra olika program, applikationer och till och med operativsystem skapas var och en av dem med programmeringskod.

Det finns många operativsystem på marknaden som du kan använda beroende på vilka aktiviteter du kommer att använda, till exempel finns det idealiska affärssystem för företag, industrimän och personligt bruk.

Dessa kan komma från öppen källkod och stängd källkod; Öppen källkod kan ses av alla användare, det vill säga vem som helst kan komma åt den, medan stängd källkod inte kan visas, även om du tidigare har köpt dess licens eller tillstånd.

De mest populära operativsystemen som används av användare är Microsoft Windows, GNU / Linux, OSX, Chrome OS, Unix, Free BSD, Solus Os, Mac, Linux Lite, Linux Mint, Ubuntu och Ubuntu.

Vad är Ubuntu?

Ubuntu det Linux distribution som körs som ett operativsystem från vilket du enkelt och snabbt kan installera. Dess namn betyder: mänskligheten kommer från den afrikanska Zulu-stammen, vars namn valdes av det brittiska företaget Canonical Ltd.

Ubuntu är gjord för ett syfte som du som användare kan göra enkel nedladdning förutom gratisinstallationer på över 130 språk är det möjligt att installera paket eller program i Ubuntu från terminalen.

Det är viktigt att veta att Ubuntu har en webbläsare, mediaspelare, musikspelare, snabbmeddelanden, fotoredigerare, textredigerare, diskbrännare och e-post, även nu kan du hitta Ubuntu Phone, Ubuntu Tablet och t.o.m. Ubuntu TV.

Ubuntu ger dig möjligheten som användare att skicka in dina idéer, förslag eller klagomål så att de i framtiden, innan du skapar nya versioner, kommer att övervägas för bättre prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Vad är PHP?

PHP in programmeringsspråk med öppen källkod en manustyp som skapades 1994 av Rasmus Lerdorf. PHP kommer från den engelska förkortningen Hypertext Pre-Processor, som på spanska betyder hypertext preprocessor. Observera att du kan installera Apache2 – php – Mysql och Phpmyadmin på Ubuntu.

Det har HTML-programmering som är kompatibel med de flesta databaser, dessutom är den flexibel då den är lätt att lära sig.

Många föredrar detta PHP-språk eftersom det är kompatibelt med de mest populära databaserna som ODBC; Oracle, MySQL, Informix och mSQL:

PHP innehåller tre huvudkomponenter såsom en fil Webbnavigator, server och parser. Servern som använder PHP har programmeringsspråket PHP, dessutom ger webbläsaren dig sparade webbplatser.

Du kan skapa dess kommandorader utan att behöva en server eller webbläsare eftersom dess parser i PHP räcker.

Även med PHP kan du göra många stationära applikationer fungerande på vilken befintlig plattform som helst. Fördelen med att inkludera PHP i linux server är att det är mycket snabbare eftersom det tar lite minnesutrymme.

PHP är det språk som mest används av programmerare, därför körs dess filer på olika webbservrar tillgängliga på Internet. Dessa filer är anpassade som webbkodsidor så att du kan köra dem online senare

Hur kör man en PHP-fil på Ubuntu Linux från konsolen?

Om du vill köra en PHP-fil med Ubuntu Linux nedan kommer jag att visa dig hur du gör det steg för steg, men du kan också ta reda på mer i detalj vad en php-fil är och hur man gör den?

Steg 1

Om du inte har PHP installerat på din dator, särskilt i ett programvarulager “Ladda ner det” Ladda ner källkoden i Synaptic Package Manager eller från Internet på dess officiella webbplats.

Steg 2

Gå till huvudmenyn “Appar” klicka så ser du en flik med namnet Verktyg eller Tillbehör; nedan ser du en flik med namnet på terminalen, där “öppna”.

Steg 3

Redan öppen för att skriva “CD” för att ändra katalogen för en PHP-fil på detta sätt kan du byta namn på den med ett exakt namn.

Steg 4

“Skriv” följande kommando “Php5.php filnamn” i ett skript kan du på detta sätt ändra ditt skript till ett namn som passar det. För att avsluta fliken Terminal, “skriv” kommandot Exit eller Exit och nu kan du köra dina PHP-filer i Ubuntu.

0 Shares