Hur man kör antivirusprogram i felsäkert läge på min dator

0 Shares

Som användare behöver vi lära oss att använda vår dator och känner till några funktioner som vi kan använda för att reparera och diagnostisera problem. En av dem är att starta datorn i den sk Säkert läge, tack vare vilket vi kan förhindra skadlig programvara från att laddas, vilket kan hända under normal uppstart. Och i denna mening kommer vi att lära dig i den här artikeln hur man kör antivirusprogram i felsäkert läge på min dator.

Som du borde veta vid det här laget finns det många trojaner, virus, skadlig programvara och spionprogram som inte kommer att tas bort från din PC förrän din PC startar upp. Datorn är i felsäkert läge. När ett antivirusprogram körs på en dator i detta läge kan dess prestanda och effektivitet när det gäller att ta bort skadliga filer vara betydligt högre.

Oroa dig inte om du inte vet hur du kommer åt eller använder det här läget, för detta har vi sammanställt denna fantastiska handledning för att hjälpa dig och guida dig steg för steg så att du kan köra ditt antivirus utan problem. Men det är viktigt att först se till att ditt antivirusprogram är aktivt och fungerar korrekt.

Hur man går in i säkert läge på min dator

Utan att slösa någon tid, låt oss börja handledningen för att visa dig hur man kör antivirusprogram i felsäkert läge på min dator. För att komma igång är det första du bör göra att starta om datorn.

Tryck sedan på knappen när du startar omstarten F8 upprepade gånger tills Windows Advanced Options-menyn visas på skärmen. Du kommer att se ett par alternativ, kom ihåg att du inte kan använda musen här, och du kommer att använda tangentbordet för att navigera.

Så du måste gå till alternativen för felsäkert läge och sedan trycka på Enter-tangenten, när du gör det kommer Windows att starta med registret på skärmen. Nästa steg du behöver göra är att välja Administratör och om du har ett lösenord måste du ange det för att logga in. På så sätt startar Windows och väntar på att alla filer ska laddas.

Steg för att köra antivirusprogram i felsäkert läge på min dator

Nästa steg är att gå till sökvägen där ditt antivirusprogram sparades på din dator och när du väl hittar det måste du köra det genom att dubbelklicka på det.

Programmet visar din fil spira Nästa steg är att söka och välja Full Scan eller Full Analysis, beroende på om ditt antivirus är på engelska eller spanska.

På så sätt kommer en fullständig sökning efter alla virus eller skadliga filer som är installerade var som helst på din dator att utföras. Han kommer att hitta den och ta bort den eller, om det inte gör det, skicka den till karantänstrået. Nu, för att antivirusprogrammet ska börja skanna, måste du klicka på alternativet Skanna.

Att vänta på att analysen ska slutföras är nästa steg, den här processen kan ta flera minuter beroende på antalet analyserade filer. I slutändan kommer din dator att vara fri från alla virus den kan hitta. Och på det här enkla sättet och utan några komplikationer gjorde du ditt jobb antivirus i säkert läge.

Det sista steget du bör göra är att starta om datorn startar normalt och alla processer och program kommer att startas. Felsäkert läge är ett utmärkt verktyg för att hjälpa dig åtgärda problem som annars skulle vara omöjliga.

Detta tar dig till slutet av handledningen, som guidar dig genom de olika stegen för att komma in i felsäkert läge och köra program på ett mycket enkelt sätt.

Även om detta verkar vara ett svårt alternativ att följa, om du följer stegen som beskrivs här kommer du inte att ha några problem och det är så du har lärt dig hur man kör antivirusprogram i felsäkert läge på min dator

0 Shares