Hur man kopierar, klipper ut och klistrar in text i Windows 10

0 Shares

Kopiera, kopiera och klistra in funktionerna är viktiga för alla användare som vill ha effektivitet och smidighet på jobbet. Även om det mestadels används i verk relaterade till text, kan det också användas på andra element som bilder eller tabeller. På samma sätt, för att utföra detta arbete, kommer vi att ha det traditionella läget och det vanliga läget, som vi kommer att granska nedan.

Kopiera, klipp ut och klistra in text i Windows 10

Kopiera, klipp ut och klistra in text i Windows 10

När det kommer till att kopiera, klippa och klistra in text i Windows 10 finns det två traditionella sätt som varje användare bör känna till. Å ena sidan med hjälp av kortkommandon och å andra sidan genom att aktivera snabbmenyn. Det bör också beaktas att med dessa metoder kopieras inte bara texten som vi väljer utan också dess format.

Använda kortkommandon

Det är säkert den mest använda metoden för att kopiera och klistra in i Windows. För att göra detta är det enklaste sättet att göra det genom att markera informationen med musen. I de flesta fall kommer vi att göra det med musen dra all text som då kommer att markeras. På så sätt måste vi placera datumet eller muspekaren i början av texten och hålla musknappen intryckt. Därefter flyttar vi musen till slutet av informationen och släpper knappen.

Atajos de teclado para copiar pegar cortar

Sedan trycker vi på Ctrl + C att göra kopian. Senare, för att klistra in den på önskad plats kommer vi att använda kombinationen av Ctrl + V. Om vi ​​vill klippa texten som vi har valt kommer vi att använda kombinationen Ctrl + X och om vi vill ångra den senast utförda operationen måste vi trycka Ctrl + Z.

Ett annat alternativ som vi måste kopiera och klistra in i Windows 10 är genom snabbmenyn. För att göra detta, som med kortkommandon, måste vi välja elementet som vi ska kopiera eller klippa genom att dra med muspekaren över all text som vi ska klippa eller kopiera. Skillnaden med kortkommandot är att vi den här gången inte kommer att använda en kombination av tangenter utan höger muspekare.

Menú kontextuell kopia, cortar y pegar

På så sätt blir den åtgärd som ska genomföras att Högerklicka på den markerade texten så att Windows-kontextmenyn visas. Här hittar vi alternativen “Klipp ut” och “Kopiera”, så vi behöver bara välja önskat alternativ så att texten sparas i urklippet. Därefter kommer vi att välja platsen där vi vill klistra in informationen och vi kommer att trycka på högerknappen igen så att den sammanhangsberoende menyn visas igen och den här gången väljer vi alternativet “Klistra in”.

Hur man kopierar och klistrar in vanlig text

Som vi har kommenterat tidigare är det ett vanligt problem som vi kan hitta när vi kopierar och klipper formatet som är bifogat kopieras också tillsammans med den markerade texten. Det här lilla problemet kan bli ganska tråkigt när vi vill kopiera eller klippa ut en stor text.

Ofta är det möjligt att det är nödvändigt att klistra in den vanliga texten, eftersom vi i allmänhet bara behöver klistra in texten så att den senare kan formateras som resten av texten som ingår i dokumentet. Som tur är kan vi ha olika möjligheter att klistra in texten utan att ta med källformatet.

Word klistra in special för att klistra in text

Microsofts populära ordbehandlare kommer också att tillåta oss att bara klistra in vanlig text. Från själva Microsoft Word-dokumentet har vi flera inklistringsalternativ för att underlätta uppgiften att klippa, kopiera.

Ordet pegado special

För detta kommer det bara att vara nödvändigt att öppna dokumentet i Word där vi vill klistra in texten. När vi öppnat klickar vi på alternativet “Klistra in” som vi hittar i den övre vänstra delen av verktygsfältet och väljer sedan alternativet “Klistra in special”, som visas i rullgardinsmenyn. Därefter öppnas ett fönster där vi måste välja “Oformaterad text” och klicka på knappen “OK”.

Word texto sin formato

Anteckningar, Windows redigerare för vanlig text

Windows 10 har sin egen textredigerare, det populära Anteckningsblocket med vilket vi kan skapa nya dokument och spara dem i vanlig text utan någon formatering. Det kommer bara att vara nödvändigt att öppna applikationen, och klistra in den markerade texten som vi vill få om de formateras. All text som vi klistrar in kommer att återspeglas utan formatering så vi behöver bara kopiera eller klippa ut igen och klistra in den önskade destinationen, antingen med kortkommandon eller från snabbmenyn.

Block de notas texto sin formato

Chrome-webbläsare, klistra in vanlig text med kortkommandon

Google Chrome är den mest populära webbläsaren som används av miljontals människor runt om i världen. En av dess dolda funktioner är möjligheten att klistra in vanlig text direkt i webbläsaren. Detta är något som vi kan göra på ett enkelt sätt med kortkommandot eller Ctrl + Shift + V som vi måste trycka på vid inklistringstillfället. På så sätt tar Chrome hand om att ta bort all formatering från urklippsinnehållet och klistrar bara in den vanliga texten i textrutan.

Använd ren text som ett alternativt tredjepartsprogram

Detta geniala, lilla och kompletta verktyg som kommer tillåter oss att kopiera text utan rik formatering , inklusive fetstil, kursiv, understruken, tabell och andra inbäddade objekt, tar hand om att eliminera alla typer av formatering. Ansökan är helt free och vi kan ladda ner det säkert från Microsoft Store.

Programmet är kompatibelt med alla Windows-system, från Windows 95 till Windows 10 och har stöd för både 32-bitars och 64-bitars plattformar. När vi kör det för första gången måste vi utföra en liten konfiguration där vi måste välja vilka snabbtangenter vi ska använd för att klistra in den rena texten. Vi kan också ändra det när som helst genom att klicka på dess ikon i systemfältet. En kontextmeny kommer att visas där vi väljer avsnittet “Alternativ”.

Ren textalternativ

När vi väljer dem måste vi vara försiktiga med att inte välja de fördefinierade Windows-genvägarna eftersom de inte kommer att vara kompatibla. Till exempel kan vi inte använda Ctrl + V, men vi kan använda tangenterna Shift, Alta eller Windows + V. Det är också möjligt att använda en annan nyckel. När den väl är konfigurerad klistras den in utan formatering varje gång vi klistrar in texten med den konfigurationen.

0 Shares