Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kopierar en lista med filer från en mapp med ett klick i Windows – steg för steg (exempel)

I dagens artikel får vi se hur man kopierar en lista med filer från en mapp med ett klick i Windows i en ganska detaljerad steg-för-steg-tutorial som alla, oavsett om de har erfarenhet av att använda Windows, kan göra utan problem.

Var säker, det är absolut ingen risk med denna handledning. Så om du först inte lyckas korrekt kan du försöka igen från början utan problem.

I den här handledningen kommer du att kunna skapa listor över flera filer som du har i en mapp. Detta är ganska intressant eftersom listan skapas automatiskt. Föreställ dig att du måste gör en lista med över 100 filer du har i mappen Galet, eller hur?

Men kan du tänka dig att kunna skapa en sådan lista på mindre än 2 minuter? Tack vare denna metod kommer du att kunna göra det snabbt, praktiskt och utan ansträngning. Eftersom det bara tar några få klick och att skriva alltför enkla kommandon, kommer du att ha en anteckningsblockslista inom några minuter.

Att arbeta med flera filer i batch är snabbare och enklare än att arbeta individuellt, speciellt om du till exempel vill byta namn på flera filer.

Hur man kopierar en lista med filer från en mapp i Windows

Det kan hända att en av filerna du vill kopiera inte visas på skärmen, det kan bero på att filen är dold, för att lösa detta problem kan du ladda ner Windows-kompatibla program.

  • Tryck på “Windows “+” R“. Du kommer att kunna uppskatta den lilla lådan som heter “Springa“.
  • I det här fönstret måste du skriva “cmd“Och tryck” Enter “. Du kommer att se att “Kommandotolken” öppnas, vilket är ett helt svart fönster.
  • Här måste du skriva “CD”Och sökvägen till mappen där filerna du vill kopiera är listade. Till exempel: “cd C: Användare roberto Dokument Musik“Och tryck”Stiga på“.
  • Då måste du skriva “dir / b> list.txt “och tryck på” Enter“. Detta kommando kommer att skapa en fil som heter list.txt i mappen vi nämnde tidigare.
  • Nu, om du öppnar den här filen med Windows anteckningar, kommer du att se att varje rad tillhör filnamnet du hade i den här mappen.
  • Om du vill kopiera hela listan, tryck bara på “Ctrl + E.“För att välja allt, tryck sedan på”Ctrl + C“Att kopiera. Du kan också högerklicka på markeringen och klicka på Kopiera i popup-menyn.
  • Nu måste du öppna Excel eller var du vill klistra in filerna och bara trycka på “Ctrl + V“För att klistra in hela listan med filer i en given mapp.

Du kanske inte vet det, men ett annat sätt att snabbt kopiera filer är att kopiera fillistan från snabbmenyn.

Kopiera flera filer från Windows-mappen

Som du kan se är det ett ganska enkelt och snabbt sätt kopiera fillistan från mappen med ett klick i Windows. Detta är det enklaste och mest tillgängliga sättet att göra detta. Det är inte komplicerat.

Om du följer instruktionerna för brevet kan du snabbt kopiera alla dessa filer som om de vore en lista. Till exempel om du har många låtar. Det är väldigt användbart att skapa en lista över dem och skicka den vidare till en vän osv.

Vi hoppas att det var tydligt för dig hur man skapar en fillista från en mapp i Windows på ett enkelt och framför allt snabbt sätt. Observera att om du har några tvivel om den här handledningen, lämna den gärna i kommentarsektionen som du hittar lite längre.

Och om du vill veta mer Windows-tricks som kan vara mycket intressant för dig rekommenderar vi att du fortsätter att besöka vår blogg, där vi publicerar nytt och detaljerat innehåll varje dag tutorials, tricks och guider på Windows, Mac, Linux, iOS och Android bland andra.