Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man köper filmbiljetter med Siri i iOS 6.1

Med iOS 6.1 kan användare använda Siri och Fandango för att köpa biobiljetter med sin röst och ett tryck.

Med det nya verktyget är det lätt att gå från att se vad som spelas på en lokal biograf till att reservera dina platser.

Användare måste uppdatera till iOS 6.1 och installera Fandango -appen för att processen ska fungera.

Det finns inga extra avgifter från Apple för att köpa biljetter med Siri och Fandango, men användarna måste betala Fandangos bekvämlighetsavgift.

Hur man köper filmbiljetter med Siri och Fandango

För att starta, aktivera Siri med ett långt tryck på hemknappen. Detta kommer att starta Siri och uppmana användare att ställa sin fråga med ett pip.

Användare kan börja med att fråga, “Vilka filmer är det?”eller säger ”Köp biljetter till [movie name]. ”

Härifrån berätta för Siri vilken film du vill köpa biljetter till och den visningstid du vill se filmen. Siri kommer att söka efter biljetter på Fandango och om du inte har appen installerad ombeds du ladda ner gratisappen.

Klicka sedan på Köpa biljetter för att starta Fandango -appen.

 Hur man köper biobiljetter med Siri

iOS 6.1 låter användare köpa biobiljetter med Siri och Fandango.

Härifrån väljer du hur många biljetter du behöver för vuxna och barn och går igenom kassan.

Om teatern stöder mobilbiljetter kan du lägga till biljetterna till PassBook för att visa dem direkt för biljetttagaren och hoppa över långa köer.

För andra teatrar måste du visa biljettförsäljaren ett bekräftelsesnummer eller det kreditkort som användes för att göra köpet.

Läs: Hur man uppdaterar till iOS 6.1

Förutom att köpa filmbiljetter kan användare be Siri att visa trailers för nya filmer och skicka meddelanden till vänner eller posta på Facebook och Twitter för att få andra att gå med dig, även om Siri ännu inte låter användare twittra filmens namn och tid när de köper.