Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man köper en billig MacBook Air

En ny MacBook Air är inte så billig. Även om Apple sänkte priset på MacBook Air till bara 899 dollar för instegsmodellen, kanske det fortfarande inte ligger nära din budget. Det är det första steget som företaget tar för att ha billigare nybörjar-MacBooks att köpa, så det är verkligen en början. Fram till dess måste användarna hitta kreativa sätt att spendera så lite som möjligt på en ny eller begagnad billig MacBook Air.

Du behöver dock inte nödvändigtvis köpa en helt ny MacBook Air, eftersom en begagnad modell kan vara mycket billigare och ändå fungera beundransvärt beroende på de uppgifter du planerar att utföra. Dessutom, om du tittar tillräckligt länge och hårt kan du hitta mycket på en billig MacBook Air som är i utmärkt skick.

Med det sagt, här är några metoder du kan prova och några ställen att leta efter för att få en MacBook Air för mycket mindre än vad du skulle betala för en helt ny modell direkt från Apple.

MacBook-Air-vs-MacBook-pro-Retina-2013-solljus-620x422

Apples renoverade butik

Det första stället vi rekommenderar att du letar efter en billigare MacBook Air är Apples Refurbished Store, där du kan få begagnade modeller direkt från Apple för flera hundra dollar rabatt.

Inventeringen förändras alltid, men för närvarande kan du ta en 11-tums MacBook Air 2013 för så lågt som $ 719 för en 1,3 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor, 4 GB RAM och 128 GB flashminne, vilket är $ 130 mindre än vad du skulle ha betalat för det om det var helt nytt.

Den största rabatten vi har sett är för en 13-tums MacBook Air 2012 som levereras med en 1,8 GHz dual-core Core i5, 4 GB RAM och 128 GB flashminne för 929 dollar, vilket är 470 dollar mindre än vad det helt nya priset skulle ha varit.

macbook-air-11-inch-review-11-625x319

Förmodligen erbjuder Apple några av de bästa renoverade produkterna. De flesta Apple -produkter som jag har köpt genom åren har renoverats, inklusive presenter till andra människor till jul eller födelsedag, och gissa vad? De vet aldrig skillnaden mellan renoverade och helt nya.

Det beror på att när Apple får ett defekt föremål fixar de vad som är fel med det och byter sedan ut batteriet mot ett helt nytt, samt ersätter hela aluminiumskalet med ett helt nytt. Det betyder att du i stort sett får en helt ny produkt från Apple till en hyfsad rabatt.

Visst, hårdvaran vid något tillfälle var defekt på något sätt, men Apple fixar det, så du sitter kvar med en fullt fungerande, ny som ny enhet för mindre än vad den kostar om den fortfarande var ny i lådan.

eBay

Medan vi föredrar att köpa dyra produkter från välrenommerade källor, kan du bara inte slå de erbjudanden som du kan göra på eBay. Men du måste helt enkelt vara mer försiktig när du letar efter MacBook Airs på eBay, eftersom det finns många säljare där ute som vill ta en köpare och vi vet alla att det finns några dåliga äpplen där ute. (se vad jag gjorde där?).

macbook-air-11-inch-review-625x341

Kommer du ihåg den där killen som köpte ett foto av en Xbox One för 615 dollar? Tja, han trodde att han köpte en riktig Xbox One -konsol, men han blev lurad. Visst läste han beskrivningen, men antog helt enkelt att det var en riktig Xbox One -konsol som han budde på. För att undvika sådana här problem måste du noga läsa beskrivningen och se till att det är rätt vara som du vill bjuda på.

Läs: MacBook Pro & MacBook Air: Köp eller vänta?

eBay -säljare gillar att lura köpare genom att sätta in små bokstäver i beskrivningen eller helt enkelt bara säga “Xbox One -låda” i hopp om att naiva anbudsgivare kommer att sakna det faktum att det bara är rutan till salu. Vi har också sett säljare lista dummy iPhones, och medan de brukar göra det klart att det inte är en riktig iPhone, är det viktigt att läsa beskrivningen istället för att bara förlita sig på foton. Inte alla eBay -säljare är dåliga. Faktum är att du sällan kommer att stöta på en trickster, men de finns där ute, så var försiktig.

Craigslist

Craigslist är kanske en av de mest skissartade platserna att köpa konsumentelektronik eftersom många av föremålen som säljs är stulna, men när de används noggrant kan du hitta mycket på en legitim, begagnad MacBook Air.

Vi har diskuterat många gånger hur Craigslist är en hotbed för bedrägerier, men det finns också många bra killar som verkligen bara vill sälja din gamla MacBook Air till dig som de inte behöver längre, och eftersom Craiglist vanligtvis är full av säljare För att bara bli av med sin gamla hårdvara är de vanligtvis villiga att ge dig en hel del.

macbook_air_review62-600x456

Var dock säker på att du inte köper en stulen MacBook Air. Det är svårt att säga, men att ställa många frågor till säljaren om var de fick det och hur länge de har haft det kan vanligtvis vara en bra indikator; de kan snubbla igenom dessa enkla frågor, vilket är ett gott tecken på att MacBook Air förmodligen var stulen.

Sociala media

Om du inte litar på dig själv med att hitta en legitim MacBook Air på eBay eller Craigslist, kanske den näst bästa lösningen är att få dina vänner att se sig om efter dig. Fråga dina Facebook-vänner och ring ut på olika sociala nätverkstjänster som du vill ha en MacBook Air

Läs: MacBook Pro vs MacBook Air: vilken ska du köpa?

Om du bara skriver om hur du är på marknaden för en begagnad MacBook Air blir alla dina vänner automatiskt till människor som försöker hjälpa dig att hitta en bra affär. Även om ingen av dina vänner specifikt kanske har en MacBook Air att sälja dig, kanske de känner till en annan vän som säljer en. Därifrån kan du göra anslutningen och köpa den.

Jag har funnit att vanligtvis bara dina närmaste vänner är till hjälp i detta avseende, så förvänta dig inte att alla dina Facebook -vänner håller ögonen öppna efter ett MacBook Air -erbjudande åt dig, men åtminstone får du ordet ut.

Har du några andra tips för att få en bra affär på en MacBook Air? Ropa ut dem i kommentarerna!