Hur man köper en billig iPhone

0 Shares

Smartphones är verkligen lätta att köpa till rabatterat pris, men du måste vanligtvis teckna ditt liv med ett tvåårskontrakt och betala alldeles för mycket pengar för mobiltjänster varje månad. Det är ett sätt att göra det, men om du är ute efter en iPhone-off-kontrakt, finns det fortfarande sätt att köpa en billig.

Medan Apple alltid har fastnat för en modell varje år, såg 2013 första gången att Apple äntligen doppade tårna på den billigare smartphone -marknaden med iPhone 5c. Visserligen ser Apple det som sitt alternativ på mitten av vägen, men det markerade första gången som en helt ny iPhone från Apple prissattes under den vanliga prislappen på 649 dollar.

Du behöver dock inte nödvändigtvis köpa en helt ny iPhone, eftersom en begagnad modell kan vara mycket billigare och ändå fungera beundransvärt. Dessutom sparar du mycket pengar genom att köpa begagnat. Med det sagt, här är några metoder du kan testa för att få en iPhone för mycket mindre än vad du skulle betala för en helt ny modell direkt från Apple.

iphone-5s-1

eBay

Medan vi föredrar att köpa dyra produkter från välrenommerade källor kan du inte slå de erbjudanden som du kan göra på eBay. Du behöver bara vara mer försiktig när du letar efter iPhones på eBay, eftersom det finns många säljare där ute som vill ta en köpare och många iPhones som du hittar på eBay kan vara stulna enheter.

Kommer du ihåg den där killen som köpte ett foto av en Xbox One för 615 dollar? Tja, han trodde att han köpte en riktig Xbox One -konsol, men han blev lurad. Visst läste han beskrivningen, men antog helt enkelt att det var en riktig Xbox One -konsol som han budde på. För att undvika sådana här problem måste du noga läsa beskrivningen och se till att det är rätt vara som du bjuder på.

Touch-ID

eBay -säljare gillar att lura köpare genom att sätta in små bokstäver i beskrivningen eller bara säga “Xbox One -låda” i hopp om att naiva anbudsgivare kommer att missa det faktum att det bara är rutan som säljs.

Vi har också sett säljare lista dummy iPhones, och medan de brukar göra det klart att det inte är en riktig iPhone, är det viktigt att läsa beskrivningen istället för att bara förlita sig på foton.

Inte alla eBay -säljare är dåliga. Faktum är att du sällan kommer att stöta på en trickster, men de finns där ute, så var försiktig.

Craigslist

Craigslist är kanske en av de mest skissartade platserna att köpa konsumentelektronik, men när den används noggrant kan du hitta mycket på en billig iPhone.

Vi har diskuterat många gånger hur Craigslist är en hotbed för bedrägerier, men det finns också många bra killar som verkligen bara vill sälja din gamla iPhone till dig som de inte behöver längre, och eftersom Craiglist vanligtvis är full av säljare som letar för att bara bli av med sin gamla hårdvara är de vanligtvis villiga att ge dig en hel del.

iphone-5s

Var bara försiktig så att du inte köper en stulen iPhone. Ett bra sätt att berätta om den är stulen är om du ber säljaren att stänga av Hitta min iPhone eller återställa enheten till fabriksinställningarna framför dig. Säljaren behöver känna till Apple ID -uppgifterna för båda dessa uppgifter, och om han inte kan dem eller om han vägrar att utföra någon av dessa uppgifter är det säkert att iPhone stals.

Swappa

Om eBay och Craigslist inte är din grej, är Swappa i huvudsak den soliga, gröna hagen som väntar dig i slutet av tunneln. Swappa är hårt reglerat av sina anställda och varje säljare måste verifiera de enheter de säljer, så att du vet att du inte köper en stulen iPhone när du gör affärer på Swappa.

Du kan också hitta bra erbjudanden på Swappa, tack vare att det är hårt konkurrenskraftigt med många säljare som försöker bli av med sina gamla iPhones. Många av dem skulle vara villiga att du förhandlar med dig om ett bättre pris.

iPhone-5s-Nexus-5

Detaljhandel

Du kan enkelt dra nytta av många iPhone -försäljningar från flera stora butikskedjor, inklusive Best Buy, Staples och Walmart. Många av dessa butiker kommer att rabattera iPhones då och då – vanligtvis runt $ 50 rabatt, men vi har sett erbjudanden under det senaste förflutna där de kommer att slå så mycket som $ 100 av priset.

I vissa fall är det en lika stor rabatt som att köpa begagnat, men om du vill ha en helt ny iPhone för så lite som möjligt, är det förmodligen din bästa insats att vänta på en försäljning i en detaljhandel eller i en transportör.

Sociala media

Om du inte litar på dig själv med att hitta en legit iPhone på eBay eller Craigslist, kanske den näst bästa lösningen är att fråga vänner och ringa ut på olika sociala nätverkstjänster.

iPhone-4-4s

Att bara skriva om hur du är på marknaden för en iPhone får automatiskt alla dina vänner att försöka hjälpa dig att hitta en bra affär på en. Även om ingen av dina vänner, specifikt, kanske har en iPhone att sälja till dig, kanske de känner en annan vän som säljer en. Därifrån kan du ansluta och köpa din nya telefon.

Jag har funnit att vanligtvis bara dina närmaste vänner är hjälpsamma i detta avseende, så förvänta dig inte att alla dina Facebook -vänner håller ögonen öppna efter en iPhone -affär åt dig, men du får åtminstone ordet ut, och varje liten bit hjälper.

0 Shares