Hur man konverterar YouTube-video till MP3 med Snappea

Varför konvertera YouTube-videor till MP3

Under de senaste åren har vi sett hur tekniska framsteg har förbättrat olika aspekter av vår dag till dag. Till att börja med har vi enheter som får plats i fickan och som öppnar upp ett helt universum av möjligheter. Å andra sidan, internetanslutningar som inte begränsar typen av innehåll eller tiden vi vill konsumera dem.

Konvertera YouTube-video till MP3 med Snappea

Ja, vi pratar om mobiltelefoner och obegränsade datahastigheter eller med stor turnékapacitet. Ändå finns det tillfällen då vi skulle behöva gå tillbaka till de lösningar som för år sedan tillät oss saker som att kunna lagra mer än 1 000 låtar och att kunna ta med all vår favoritmusik vart vi än går, oavsett vad: MP3 .

Nuförtiden verkar användningen av MP3-filer onödig eftersom strömmande innehållstjänster har förvisat användningen av dessa filer. Och det är logiskt, eftersom de erbjuder så viktiga fördelar som att vi inte behöver ha stor lagringskapacitet på vår dator, ljudspelare eller mobila enhet. Även om det också finns situationer där att kunna fortsätta ha en MP3 med ljudet som du är intresserad av att lyssna på är användbar.

Till exempel, när du reser med kollektivtrafik eller går ut på fältet kanske täckningen inte är den mest lämpade för att använda streamingplattformar eller onlineinnehåll som YouTube. Antingen för att du inte har en uppkoppling direkt eller för att den är långsam eller med hopp.

Det finns förstås även andra orsaker som inte behöver vara relaterade till anslutningsproblem. Varför spela till exempel en video som kommer att konsumera mer resurser om allt du vill är att höra det berättas.

Föreställ dig en videopodcast som publiceras på YouTube, om du kankonvertera YouTube-videor till musik och lyssna på dem även via din smartwatch, varför inte göra det? Det är vad Snappea låter dig göra.

Hur man konverterar YouTube-videor till MP3

Snappea är en lättanvänd YouTube-video till MP3-konverterare som är helt free. Allt du behöver göra är att bestämma om du vill använda den direkt från din Android-mobil eller via webbläsaren.

Är du intresserad av att veta hur det fungerar? Fortsätt läsa så förklarar vi hur du konverterar till MP3 från YouTube med din Android-mobil eller dator.

Hur man använder Snappea från en Android-mobil

Det första steget för att njuta av dina favoritvideor på YouTube i MP3-format är att ladda ner Snappea för Android . När du har det installerat på din telefon, starta det och du kommer att se att Snappea-gränssnittet kommer att vara bekant för dig. Det är normalt, eftersom det är praktiskt taget som att vara inne i YouTube-applikationen.

Överst ser du en sökruta som hjälper dig att hitta videon du vill konvertera till MP3 eller ange dess URL. När det dyker upp kommer du att se att det förutom uppspelningsalternativen finns en ikon i gränssnittet för att ladda ner innehållet. Om du trycker på den kommer processen att starta och automatiskt, utan att behöva göra något annat, kommer videon att sparas på dina enheter som redan konverterats till MP3-format.

Så du behöver bara gå till din vanliga spelare och börja njuta av den var du än går, utan att oroa dig för om du har en internetanslutning eller inte.

Hur man konverterar videor till MP3 från YouTube på datorn

Trots att man vet att vi alla har en mobiltelefon och att de allra flesta använder Android som operativsystem så kan man använda mobilversionen av Snappea, om man vill kan man använda webbversionen.

För att göra detta behöver du bara komma åt Snappeas webbplats. Återigen kommer du att se ett mycket välbekant gränssnitt där ett sökfält låter dig hitta videon du vill konvertera. Så igen, du behöver bara hitta videon, välj den och tryck sedan på knappen Ladda ner. Du kan också direkt kopiera och klistra in direktlänken till videon.

När du är klar kommer du att ha möjlighet att välja om du vill att den ska laddas ner i MP3- eller MP4-format. Välj det som intresserar dig mest och njut av innehållet som du också kan använda i dina egna kreativa eller pedagogiska projekt. Se naturligtvis till att du har tillstånd från dess skapare om du ska dela den senare.

Enkelt och snabbt, så här konverterar du de videor du gillar till MP3 från YouTube

Som du har sett är det mycket enkelt att konvertera videor som laddats upp till YouTube till MP3-format. Det tar bara några minuter och ett par steg som är så enkla att vem som helst kan göra dem.

Nu ska du njuta och komma ihåg att du inte längre har ursäkter för att fortsätta lyssna på de videopoddar som du gillar så mycket eller något annat innehåll.

Relaterade Artiklar

Back to top button