Hur man konverterar WebP till JPG eller PNG på Windows eller Mac

Vi skapade en guide för att lära dig hur du konverterar Webp till JPG och PNG, lär dig många olika metoder på både Windows och Mac

Googles WebP-format används mycket, även om det skiljer sig ganska mycket från PNG och JPG. Här ska vi lära oss hur man konverterar WebP till JPG eller PNG, både på Windows- och Mac-datorer. Men innan vi lär oss, låt oss veta mer om detta format.

I den här artikeln hittar du:

Hur konverterar man WebP till JPG?

WebP är 26 % mindre än PNG och 34 % mindre än JPG, utan att den övergripande bildkvaliteten påverkas. Även om den är långt framskriden ligger den kvar på tredje plats som den mest använda. PNG och JPG är industristandarder och det förändras inte.

När du surfar på internet måste du ha hittat en webp-bild och det finns tjänster och program för att konvertera bilden till JPG och PNG. Låt oss lära oss hur du enkelt konverterar bilden, börja med Mac.

1.Använd visningsappen på Mac

använd mac förhandsgranskning

Med hjälp av standardprogrammet för Mac, Preview, kan du se vilken bild som helst som finns på din Mac. Förutom att visa bilden kan du spara bilden i vilket format du vill. Följ stegen nedan för att göra detta.

 1. Öppna bilden i Preview på din Mac.
 2. Gå till flikarna och leta efter alternativet Arkiv på menyfliken.
 3. Leta efter alternativet Exportera i listan och klicka på det.
 4. Sedan kommer din macOS att fråga efter formatet du vill spara. Välj om du vill ha JPG, PNG eller HEIC, det beror på vilket format du vill ha. Förutom formatet kan du välja storlek och annat relaterat till själva bilden.
 5. Byt namn på bilden och klicka på knappen Spara som finns längst ner i det nya fönstret.

Då har du konverterat bilden väldigt enkelt på din Apple-enhet. Samma enkelhet som finns här finns även tillgänglig på Windows. Låt oss se hur du använder Pain för att konvertera bilden.

2. Använd Paint på Windows

Även som en mycket enkel redigerare erbjuder Paint flera alternativ, ett av dem är att kunna spara WebP-bilder i HEIC, PNG eller JPG. Låt oss se steg-för-steg-instruktionerna om hur du gör detta nedan.

 1. Öppna Paint i Windows 10 och öppna sedan din Webp-bild i programmet.
 2. använd nycklarna Ctrl + S för att spara bilden på din dator. Eller gå till Arkiv och då Spara som.gå till filen för att konvertera webp till JPG
 3. Innan du sparar kommer Paint att ge dig möjligheten att välja plats och typ av format du vill spara.
 4. För närvarande kan du välja mellan JPG och PNG genom att klicka på Att spara, kommer bilden att konverteras med dess format.välj det format du vill spara

Med dessa steg ovan kommer du enkelt att kunna konvertera dina bilder. Men om du inte vill använda något av lägena finns det en webbplats som kan hjälpa dig. Låt oss se nedan.

3. WebP till JPG Online Conversion Tool

Metoderna vi såg ovan fungerar perfekt, men den största stötestenen är om du vill konvertera dussintals bilder på en gång. Låt oss se nedan, ett fantastiskt onlineverktyg som konverterar dussintals bilder åt dig utan problem.

 1. Gå till webbplatsen CloudConvert klicka här vilket är ett bra onlineverktyg.
 2. På själva sidan kan du välja den bild du vill ha på din dator. Dessutom finns det alternativ att hämta bilden från molntjänster som Google Drive, OneDrive eller Dropbox. Förutom molntjänster och lokal lagring kan du ange bilden via URL.
  få bilden du vill konvertera
 3. När du har lagt till bilden på webbplatsen väljer du format och klickar på Konvertera vänta sedan på att processen ska avslutas.
 4. När du är klar laddar du ner bilden och använder den i det format du valt.

Slutsats

Med denna kompletta guide har du upptäckt sättet att konvertera Webp till JPG eller PNG. Lyckades du följa alla steg vi såg och följa de olika stegen? Hittade du några fel eller svårigheter? Berätta för oss nedan i kommentarerna

Källa: Guiding Tech

Avatar av Nalbert Gomes

Jag gillar det mycket när det kommer till teknik, jag följer noga, uppdaterar mig själv, ägnar mig åt Tekimobile för att utveckla korrekta nyheter, vid rätt tidpunkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button