Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man konverterar videor till H.265 och sparar mycket mer utrymme (exempel)

Behöver du ladda ner och installera HEVC-videokodekar på Windows? Om du är intresserad av videoinnehåll hittar du det i guiden nedan Hur man konverterar filmer till H.265 och sparar mycket mer diskutrymme, ett mycket användbart ämne om du lagrar en stor mängd audiovisuellt innehåll.

Vad är H.265-codec?

H.265, som också är känt som x265 eller HEVC, förkortning för Högpresterande videokodning (högpresterande videokodning). Detta hänvisar till ett komprimeringsformat med exceptionell kapacitet, som ger mycket exceptionell videokvalitet samtidigt som vikten på filerna minskar.

H.265-formatet har blivit mycket känt de senaste åren, främst efter tillkomsten av upplösningar som 4K, eftersom det är ett av de mest effektiva alternativen vid komprimering av filer, särskilt användbart för att spara utrymme. Därför är det viktigt att veta vad det är och vilka typer av videoformat som finns.

Genom att använda HEVC-codec kan du avsevärt minska storleken på dina filmer med utmärkt kvalitet. Trots detta bör det noteras att detta är det mer krävande alternativet när det gäller bearbetningsnivån för vilken äldre processorer kan ha nackdelar med codec.

Hur som helst är fördelarna med H.265 enorma. Så vi rekommenderar att du testar det nu om du vill spara utrymme. Sedan kommer vi att lära dig den grundläggande konverteringsprocessen för att få dina videor i detta format.

Hur man konverterar videor till H.265-format och sparar mycket mer diskutrymme

Den här gången kommer vi att använda verktyget Handbroms, mycket bra mjukvara med vilken du kan konvertera till H.265 utan större problem.

Handbroms

HandBrake är ett program Öppen källamed vilken du kan konvertera filer i olika format. Dessutom är programvaran välkänd för att erbjuda avancerade alternativ designade specifikt för mer erfarna användare.

I alla fall kan även en mer nybörjare dra nytta av att programmet är ett av de bästa alternativen för konvertera videor till H.265-format. En annan mycket ovanlig aspekt är att programvaran kan hittas på både Windows-operativsystemet samt Mac- och Linux-datorer.

Du kan ladda ner applikationen direkt från dess officiella webbplats, men kom ihåg att programmet bara fungerar på 64-bitars operativsystem. Att ladda ned programvara Du kan gå till din officiella handbromswebbplats, välj bara lämpligt alternativ för ditt system.

Använd HandBrake för att konvertera videor till H.265-format

Efter att HandBrake har installerats framgångsrikt kan du använda den för att konvertera videor till H.265-effektivt format, processen kan göras mycket enkelt enligt följande:

  1. Det första steget är att öppna programmet, som du kan se, så snart du kör det kommer systemet att be dig om det dra en audiovisuell fil eller mappen där videofilerna du vill konvertera finns.
  2. Eftersom vi förstår att vi kommer att använda H.265-codec för att spara utrymme behöver vi inte göra för många ändringar, utan gå till fliken “Videos”.
  3. I det här avsnittet, lokalisera “Video Codec” och du måste välja H.265, eftersom du kommer att se flera alternativ, rekommenderar vi att du väljer H.265 [x265 10 bit]eftersom det är den perfekta balansen mellan kvalitet och vikt.
  4. I “Framerate” väljer du “Samma som källa”.
  5. Vi rekommenderar att du väljer “Average Bitrate (Kbps)” som konverteringsläge, på samma sätt rekommenderas det starkt att aktivera “2 pass encode” och “Turbo first pass”.

Bithastighet och sista steg

  1. När det gäller bithastighet kommer det att bero särskilt på vad du letar efter, kom åtminstone ihåg däremellan ju högre bithastighet, desto högre kvalitet.
  2. Å andra sidan, som vi påpekade tidigare, är denna codec mycket effektiv, så du kan använda siffror som är lägre än källdata och få praktiskt taget samma kvalitet, vilket minskar dess vikt. Men om du stöter på problem kan du ta bort eller reparera videocodec och testa den igen.
  3. Visst, i de flesta fall kommer du att uppnå en perfekt figur efter några försök och misstag.
  4. Med ovanstående förståelse är det sista alternativet som behöver konfigureras kodarens förinställning, där vi rekommenderar Snabb eller Medium.
  5. På ljudkortet är samma princip uppfylld, välj den bithastighet som verkar bäst för dig. Slutligen, i avsnittet “Spara som”, välj destinationen för filen och önskat namn. Klicka slutligen på “Starta kodning”.