Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok -videor

0 Shares

Kort videoinnehåll har tagit över sociala medier de senaste åren och TikTok har spelat en stor roll. Twitch har också exploderat i popularitet sedan början av 2020, där de bästa stunderna fångas i klipp, publikgenererade videoströmningsavsnitt som är mindre än 30 sekunder långa.

TikTok är en utmärkt plattform för att bygga din egen Twitch -kanal eller dela de bästa stunderna från din favoritstreamer. Twitch tillåter dig inte att ladda ner dina egna Twitch -klipp eller andra användares, men det tar bara några minuter att dela dem på TikTok med gratis online -programvara. Så här fungerar det:

  1. Kopiera länken till Twitch -klippet
  2. Redigera och ladda ner med Kapwing
  3. Lägg upp det på TikTok

Börja med att hitta Twitch -klippet som du vill förvandla till en TikTok -video. Du kan hitta klipp av dina favoritstreamers genom att gå till deras profiler och sedan rulla ner till Populära klipp, där alla klipp gjorda av deras stress är listade i visningsordning. Du kan också hitta alla klipp som du gjorde själv genom att klicka på din profilbild högst upp till höger, välja Creator Dashboard, klicka på Content i menyn till vänster och sedan på Clips.

Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok

När du tittar på ett klipp kopierar du länken i URL -fältet högst upp i fönstret eller klickar på Kopiera till Urklipp knappen till höger om delningsalternativen i klippet.

Steg 2: redigera och ladda ner med Kapwing

Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok

För att spara Twitch -klippet som en MP4 -fil som du kan lägga upp på TikTok, gå till Kapwing.com i din webbläsare på vilken enhet som helst och använd knappen Starta redigering för att öppna Studio i Kapwing. Klistra in här länken du kopierade från Twitch i URL -fältet och klippet laddas upp till Studio på bara några sekunder.

Twitch -klipp har ett bildförhållande på 16: 9, medan TikTok -videor visas klockan 9:16, så jag rekommenderar att du formaterar dem för att passa 9:16 -ramen. Välj Låsförhållande på menyn till höger, avmarkera sedan videolagret genom att klicka utanför ramen och välj 9:16 under Utmatningsalternativ. Detta lägger till staplar högst upp och längst ner i din 16: 9 -video.

Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok

För att få ut mesta möjliga av TikToks 9:16 -ram rekommenderar jag att du delar upp videolagret i 2 sektioner, med spelet (eller vad streamern gör) överst och streamervyn längst ner. Välj videolagret, kopiera det och välj sedan Beskära från videoredigeringsmenyn. Beskär här videon så att den bara innehåller utsikten över själva streameren och ordna sedan detta lager på duken; de flesta placerar det direkt under spellagret.

Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok

Beskär det ursprungliga videolagret så att det bara inkluderar ramen i spelet och placera det där du vill. I det här fallet placerar jag den högst upp i sändarens vy. Jag kommer också att lägga till en geometrisk bakgrund, välja verktyget Bilder och söka efter “geometrisk tapet.” Nu när allt är klart klickar du på Exportera video och ge Kapwing en minut eller så att bearbeta ditt redigerade Twitch -klipp. När det är klart sparar du det i dina filer med Ladda ner knapp.

Steg 3: Lägg upp det på TikTok

Nu när du har sparat ditt Twitch -klipp som en video på 9:16 kan du lägga upp det på TikTok. Om du laddade ner den till din telefon är det bra att gå, men om du har sparat den på din dator måste du flytta den till din telefon via Airdrop, Google Drive, e -post eller vilken metod som passar dig.

Hur man konverterar Twitch -klipp till TikTok

Använd nu dina videors delningsalternativ för att skicka den direkt till TikTok, eller öppna TikTok på din telefon och gå till verktyget för att skapa video i mitten av den nedre menyn. Välj här Ladda upp längst ned till höger och välj Twitch -klippet som du sparade från Kapwing. Gör eventuella ytterligare redigeringar och dela sedan din video med världen.

hoppas att den här artikeln hjälper dig att sprida dina favorit Twitch -ögonblick till den stora världen av TikTok.

0 Shares