Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man konverterar texter till MP3 onlineröst enkelt och snabbt

Läsning är något som har funnits med oss ​​i tusentals år. Utan tvekan att skapa ett alfabet för att kunna strukturera fraser med ett meddelande Det var en av de bästa mänskliga uppfinningarna.

Tack vare läsningen tog världen stormsteg, i själva verket är det så läsning som behövs för att lära sig, underhållning, studier och arbete. Trots det är inte alla lässugna och föredrar att lyssna och observera istället.

Många människor tycker att behovet av att läsa en bok, ett meddelande eller en bruksanvisning är extremt betungande och obekvämt; men det finns lösningar för alla. Fil kända ljudböcker Nyligen har bland annat textfragment som kan spelas i röst-mp3 blivit mycket populära.

Oavsett om du inte gillar att läsa, föredrar att lyssna på texten eller om du gör någon annan aktivitet, som att köra en bil som inte låter dig läsa, finns det ett sätt att konvertera dina texter till mp3 och i följande artikel kommer vi att förklara hur man gör det enkelt och snabbt sätt.

Hur kan jag konvertera text till ljud?

Detta möjliggörs av en teknik som kallas text-till-tal. Detta datoriserade röstsystem kan användas i både mjukvara och hårdvara, och konverterar skriftspråk till talat språk.

Detta system är kapabelt upprepa hela meningar tack vare en stor databas med inspelade ord och talfragment.

Även om det i början var en väldigt primitiv teknik som återgav en väldigt robotröst, kan vi idag hitta versioner som återger rösten, och likheten med den mänskliga rösten är mycket stor. I själva verket har han kommit så långt att han kan återskapa inte bara texten utan också bilder och piktogram.

Dessutom är dessa system programmerade att återge rösten på flera språk, med en bättre accent, och även med regionalism eller lokala egenheter.

Gratis text till tal-konverterare

Det finns många av dem på Internet gratis verktyg som kan konvertera text till ljud. I grund och botten handlar det om att söka och välja den du gillar bäst. Bland de markerade alternativen hittar vi TTSReader, Festvox, vozMe, Ispeech och såklart Loquendo.

TTSReader

En mycket praktisk synthesizer som snabbt och enkelt omvandlar text till tal. Det här verktyget kan läsa både spanska och engelska och har ingen teckenbegränsning.

Den har också möjligheten spela texter i låg, normal eller hög hastighetMen om du vill spela in ljud måste du använda en extern applikation.

Festvox

En annan ganska lättanvänd synthesizer som låter dig spara textfragment i olika format, bland vilka vi har WAV, SUN, AIFF och ULAWsom du senare måste konvertera till mp3 med en annan konverterare.

Berätta för mig

Det låter dig spara och spela upp rösttexter mp3-format och du kan klistra in text på vilket språk som helst och verktyget kommer automatiskt att känna igen den och börja spela. Detta verktyg är kompatibelt med nästan alla enheter.

iSpeech

Denna synthesizer är ett annat bra alternativ då den utför samma funktioner som nämnts ovan, att kunna spela texter på både engelska och spanska och även ger dig möjlighet att välj röstgenre, att bestämma om en man eller en kvinna ska prata med dig.

Loquendo

Utan tvekan är detta en välkänd sida. Loquendo har blivit mycket populär i samhället Youtube, hur många innehållsskapare har använt denna synthesizer för att berätta om sina videor.

Rösten hos den syntetiserade Loquendo är ganska specifik, varför den ofta användes i memes eller serier. Den har ett stort antal tillgängliga språk och möjligheten att välja kön på den person som ska tala.

Problemet med denna synthesizer är att ha en robot röstrekommenderas inte för professionella ändamål, och på grund av den ständiga användningen av det humoristiska innehållsskapande verktyget har det förlorat sin betydelse med tiden.

Fördelar med text-till-tal-konverterare

Bland de främsta fördelarna finner vi att vi inte behöver registrera dig för att använda denförmågan att återge texter på olika språk, förmågan att välja genre och hastighet.