Hur man konverterar filer från snabbmenyn i Windows 10

0 Shares

Det är därför vi kan hamna i situationer där vi kräver filkonvertering, en process som kan bli obehaglig om vi inte har ett lämpligt verktyg. Det är därför vi idag kommer att se program som gör att vi kan konvertera filer direkt från snabbmenyn i Windows 10, så att vi kan utföra uppgiften så snabbt och effektivt som möjligt.

Konvertera filer från snabbmenyn i Windows 10

När vi pratar om snabbmenyn hänvisar vi till den panelen som visas när vi har dubbelklickat på ett specifikt Windows-element. Denna panel består av vissa element som kan ändras när vi installerar olika program. Att använda den sammanhangsberoende menyn ger oss olika fördelar, eftersom det inte kommer att fungera som en direkt åtkomst till olika applikationer, samt för att utföra olika funktioner av dessa.

Den sammanhangsberoende menyn kan vara anpassade och skräddarsydda efter vår smak , vilket gör att vi kan spara tid, eftersom det inte kommer att vara nödvändigt att använda ett programgränssnitt för dess användning. Dessutom, inom den här panelen, hittar vi också en mängd olika alternativ som att skapa en mapp eller en fil. Det är därför vi idag ska se hur vi kan göra en funktion lika användbar som filkonvertering direkt från den här panelen.

Därefter presenterar vi en serie program, genom vilka vi kan utföra filkonverteringar, komma åt dem direkt från Windows-kontextmenyn.

Filkonverterare, komplett free och multiformatomvandlare

Det första verktyget som vi ska prata om är File Converter. Det är en free och filkonverteringsprogramvara med öppen källkod som är kompatibel med Windows 7, Windows 8 och Windows 10. Den utmärker sig för att vara kompatibel med en mängd olika filformat. Antalet utdataformat är begränsat, men när det kommer till inmatningsformat är det ganska långt. Formaten är klassificerade i fyra kategorier som ljud, video, bild och dokument.

Denna applikation är extremt enkel och gör att vi kan konvertera och komprimera en eller flera filer med hjälp av snabbmenyn i Utforskaren i Windows. För att börja använda det är det första du ska göra att ladda ner det från GitHub.

När vi har laddat ner och installerat det kommer programmet att registreras i Windows sammanhangsberoende meny, utan att ha någon form av grafiskt användargränssnitt som sådant, så vi måste komma åt dess funktioner med höger musknapp.

Flytta en fil från ett format till ett annat med bara några få steg

För att börja måste vi klicka med höger musknapp på filen som vi vill konvertera. Kontextmenyn kommer att visas och vi väljer File Converter. Därefter kommer den att visa oss en undermeny där alla format som vi kan konvertera filen till kommer att listas. Som förväntat talar vi om dynamiska format, eftersom de kommer att variera beroende på vilken typ av fil vi vill konvertera.

File Converter elegir format för konvertering

Om vi ​​till exempel har valt en PNG-fil kommer det att visas att vi kan konvertera den till GIF, WebM, JPEG, ICO eller PDF. Vi väljer önskat format och senare öppnas ett fönster där vi kan följa konverteringsprocessen. När den är klar kommer filen att finnas på samma plats och med samma namn som originalet.

File Converter process för konvertering

Tillåter även batchkonvertering

Detta användbara verktyg låter oss också utföra batchfilkonvertering. Detta kommer att vara möjligt så länge alla filer är av samma typ. Vi kan till exempel konvertera 10 bildfiler samtidigt, men vi kan inte konvertera en bildfil och en videofil samtidigt. För att utföra konverteringen måste vi välja alla filer och klicka på dem med höger musknapp. Vi väljer File Converter, och inom undermenyn väljer vi önskat format.

File Converter konvertering av arkiv för många

Vi går nu från ett enkelt program, som gör att vi kan utföra alla typer av uppgifter relaterade till behandling av bilder, vilket vi kan göra direkt från Windows Explorer. Därför kommer det bara att vara nödvändigt att klicka med höger musknapp på bilden som vi vill konvertera så att vi kan komma åt alla dess funktioner från snabbmenyn.

XnShell är en helt free applikation, utan adware eller spionprogram, kompatibel med alla versioner av Windows, inklusive både 32-bitars och 64-bitars system. Med den kommer vi att kunna utföra alla typer av bildkonverterings- och redigeringsuppgifter, och allt detta utan att behöva tillgripa ett grafiskt gränssnitt. För att börja måste vi ladda ner det för free från sin hemsida.

Snabb konvertering

När vi har installerat det i vårt system kan vi börja använda det genom att högerklicka på bilden vi vill konvertera. Windows-kontextmenyn visas där vi hittar en ny meny som heter XnShell. Inuti hittar vi en undermeny där en miniförhandsvisning av bilderna kommer att dyka upp, samt alla funktioner som vi har tillgängliga. Vi väljer “Konvertera till” och formaten som vi kan konvertera till kommer att visas: GIF, BMP, JPG, PCX, PNG, TIF och TGA. Allt du behöver göra är att välja önskat alternativ så tar programmet automatiskt hand om att konvertera filen.

XnShell-konvertering av bilder på kort tid

Konvertera och ändra storlek

På samma sätt kan vi välja alternativet “Konvertera” i XnShell-undermenyn, där vi kort kan konfigurera konverteringsprocessen om det behövs. Ett fönster visas där vi kan välja önskat utdataformat från en rullgardinslista. Den har också en “Inställningar”-knapp som inte låter dig välja storleken på komprimeringen. Ett annat alternativ som vi kan konfigurera är storleken på konverteringen, att kunna välja mellan ett fördefinierat format (640 x 480p, 160 x 120p, 1024 x 768p, etc.) eller ställa in parametrarna för höjd och bredd själva. Slutligen ger det oss också möjlighet att välja var vi vill att den konverterade filen ska sparas. Klicka slutligen på “Konvertera”, så kommer processen att utföras omedelbart.

XnShell anpassar omvandling av bilder

Batchkonvertering

Slutligen bör det noteras att applikationen stöder batchfilkonvertering. För att aktivera det kommer det bara att vara nödvändigt att vi har valt alla filer som vi ska konvertera och sedan högerklicka och välja det filformat som vi vill konvertera dem till från XnShell.

Högerklicka på Image Converter, konvertera bilder till olika format

Det är ett verktyg som gör att vi kan konvertera bilder från ett format till ett annat, med hjälp av Windows-kontextmenyn. Programmet kommer att tillåta oss att göra konverteringar till olika format som PNG, GIF, JPG, TIFF, BMP, JPG och ICO. Det är en helt free applikation och kompatibel med alla versioner av Windows.

För att börja arbeta med det kommer det att vara nödvändigt att ladda ner det här . När det väl är installerat kommer det att finnas i Windows-kontextmenyn, varifrån vi kan utföra konverteringsprocesserna direkt. Det är därför det inte har något grafiskt gränssnitt att starta direkt från, men det kommer att dyka upp när vi startar programmet från snabbmenyn.

Som sagt, vi fortsätter med att utföra konverteringsprocessen, och för detta väljer vi en bildfil och klickar på den med höger knapp. Den sammanhangsberoende menyn visas där vi måste välja alternativet “Konvertera bild till”.

Högerklicka Image Converter konvertering av bilder

Därefter visas en enkel meny där vi måste välja komprimeringsformat tillsammans med bildkvaliteten. Längst ner har vi alternativet “Spara plats” där vi som standard kan välja platsen för den nya filen, stanna i samma mapp som den kommer från. Eller så kan vi välja “Anpassad” och anpassa utdatasökvägen för filen. Detta är allt vi kan göra. Nu behöver vi bara klicka på “Konvertera” och den nya filen skapas omedelbart.

Programmet stöder även batchfilkonvertering. För att göra detta kommer det att vara nödvändigt att markera alla filer som ska konverteras innan du klickar på höger musknapp. När detta är gjort är processen densamma.

0 Shares