Hur man konverterar en DBF-fil till XLS online gratis (exempel)

0 Shares

Behöver du öppna filen DBF? Här lär du dig hur man konverterar DBF-fil till XLS uppkopplad. Och du kan öppna den i Excel. Hela processen är kostnadsfri. Men varför konvertera det till xls och vilka är fördelarna? Vi ska berätta allt.

DBase. Detta är språket som används i programmering. Eftersom det första databashanteringsprogrammet. Den introducerades på marknaden 1979 och användes i mikrodatorer. Tillåt information att sökas med hjälp av en nyckel istället för att göra det med en sekvens av koder.

Ashton-Tate publicerade det för det gamla CP/M-operativsystemet och senare för andra system som Apple Macintosh, Apple II, IBM PC, bland annat, bästsäljande mjukvara på ett tag. Medan det har bytt till ett grafiskt gränssnitt har det ersatts av Clipper, Paradox och FoxPro.

Ashton-Tate gör en donation användarlicenser i 15 år. För att konkurrera med en rival, vilket gjorde det möjligt för flera användare att använda samma databas.

1991 såldes dBASE till ett annat företag vid namn Borlan. Och han släppte en femte version, men han överskred och sålde inte rättigheterna till sina produkter till företaget företaget Dbase, LLC. Sedan dess har det fortsatt att släppa nya versioner under namnet dBASE Plus.

Var kommer DBF-filer ifrån?

DBF är filtilläggetsom ursprungligen kom från en av de första åtkomst-, lagrings-, modifierings- och extraktionshanteringsprogramvaran som heter dBase.

DBF-filer var används i andra typer av system Databashantering (DBMS) såsom Clipper, FoxPro, C1, Delphi, Microsoft Access, Oracle; även från Visual Studio-paketet (Visual dBase, Visual FoxPro, Visual Objects).

Vad är en XLS fil?

Det är en Excel-förlängningsfilsom i sin tur tillhör Microsoft Office-paketet, för att skapa kalkylblad som innehåller information inklusive beräkningar, grafik, makron och tabeller; används även i Visual Basic eller ett programmeringsspråk.

Det här är från 2007 då det tillägget byter namn från XLS till XLSX; Det senare X syftar på Extensible Markup Language eller XML som är en förkortning på engelska och som var ett sätt att koda dokument.

Vad är syftet med att konvertera DBF till XLS-fil?

I grund och botten målet omvandla DBF till XLS-filer är migreringen av data som finns i DBF-filer till andra databashanteringsprogram, med XLS-filer som en brygga. Denna filtillägg gör att innehållet kan läsas enkelt, dessa databaser kan exporteras till Excel med tillägget.

På så sätt kan vi importera data i XLS-format till hantering Databas som SQL Server, MySQL eller MariaDB, vilket öppnar upp för nya möjligheter för implementering av både desktop-, webb- och mobilapplikationer; förutom att det är en säkerhetskopia av de ursprungliga DBF-fildata.

Hur konverterar man gratis DBF-fil till XLS online?

Lyckligtvis, om du kan konvertera DBF-fil till XLS online och gratis för både mobil och dator, ingen programvara att installera; det finns flera sidor för detta konvertera filer utan program, men i det här fallet kommer vi att arbeta med anyconv.

Det första steget är att gå in på webbplatsen. Sedan skickar vi DBF-filen genom att klicka på “Välj fil” för att välja den och inte överstiga 50 Mb.

Sedan trycker vi på klicka på “Konvertera”genom att ladda upp filer från DBF till XLS. När konverteringen är klar laddar du ner XLS-filen som är det slutliga resultatet.

Slutligen ser vi att omvandlingsförfarandet är praktiskt genomfört på några sekunder, snabbt och säkert Nåväl, ingen hade tillgång till dina filer; Vi nämnde också att denna konvertering fungerar som en viktig brygga för att importera data som finns i Excel-tabeller.

0 Shares