Hur man konverterar digitala e-böcker till valfritt format (exempel)

0 Shares

Filerna i e-bokformat är de mest bekväma för att läsa böcker i timmar och är lätta för ögonen på en enhet som Kindle. Problemet med dessa typer av filer är att formatet är kompatibelt med olika enheter. Men det är inget problem eftersom det finns många applikationer för konvertera din digitala bok till valfritt format gratis.

Medan en e-bok är ett bättre format att läsa PDF är den mest populära på grund av dess kompatibilitet med nästan vilken enhet som helst. Det finns också e-boksläsare som inte är kompatibla med andra e-boksformat som Kindle.

Trots att Kindle är ett av de bästa eReader-märkena på marknaden idag, är dess svaga punkt dess inkompatibilitet med olika eBook-format. Lyckligtvis har det utvecklats och de senaste modellerna är kompatibla med fler format.

Hur konverterar man en digital bok till valfritt format?

Kompatibilitetsproblem mellan format kan lösas genom att konvertera e-boken till vilket annat format som helst. existera webb- och skrivbordsapplikationer som du kan använda för att göra ändringen.

Ändra format med hjälp av skrivbordsprogrammet

Om du brinner för att läsa och äger en eReader känner du säkert till Caliber. Detta program används oftast för att konvertera vilket format som helst. Det rekommenderas starkt för personer som har en Kindle eftersom efter konverteringen du kan överföra filen direkt till enheten. Denna applikation är gratis och tillgänglig på Windows, Mac OS och Linux.

Ladda ner Caliber från dess officiella webbplats och installera sedan. Installationsprocessen är ganska enkel och intuitiv, den kommer bara att fråga dig vadVilken typ av e-boksläsare använder du. Det handlar bara om att erbjuda tjänsten med mer precision, men om du inte har en eReader eller inte vet vilken modell du har så händer ingenting.

Nästa steg är lägga till en digital bok i appen. För att göra detta klickar du på knappen Lägg till böcker i den övre högra delen av programmet. Fördelen med Caliber är att den kan känna igen nästan alla läsformat.

När en bok laddas på startskärmen väljer du den med ett klick och trycker på knappen Konvertera böcker. Du har möjlighet att endast konvertera en bok eller flera åt gången.

Välj ett utdataformat du vill ha och förhandsgranska på skärmen hur den slutliga filen kommer att se ut. Applikationskonfigurationsalternativen är redan mycket specifika. Från bokens omslag och metadata till vilken typ av enhet utdataformatet är avsett för.

Om du är en avancerad användare kan du gå längre och göra några mer detaljerade konfigurationer. Men om du inte vet hur en applikation med val av utdataformat fungerar behöver du bara få bra resultat.

Formatändring online

Om du inte vill installera programmet på din dator finns det flera onlineverktyg för att konvertera din e-bok till ett annat format. Ett av de mest populära alternativen är onlinekonvertering.

Förutom e-böcker Bilder, ljud, video kan konverteras, bland andra tillgängliga alternativ. De tillgängliga eBook-formaten är: AZW, EPub, FB2, LIT, LRF, MOBI, PDB, PDF och TCR.

För att konvertera behöver du ladda upp filen direkt från din dator via en URL, från Dropbox eller från Google Drive. Välj sedan utdataformat. Lägg slutligen till bokdata, såsom namn, författare, källa och e-boksläsare där filen kommer att användas. Omvandlingen är nästan omedelbar och slutresultatet är tillfredsställande.

De mest använda formaten

EPub. Det är ett av de mest använda digitala bokformaten. Det är en öppen källkodsstandard för publicering av e-böcker. Dess fördel är att den är kompatibel med nästan alla enheter.

MOBI. Den är baserad på Open Book-standarden och är ett av få format som stöds av Kindle e-boksläsare.

AZW. Detta är formatet som används i Kindle-enheter. Endast enheter av märket Amazon stöder detta format.

PDF. Även om det inte är ett e-boksformat, är det ett av de mest använda för läsning på grund av dess kompatibilitet med många enheter.

0 Shares