Hur man kontrollerar vilken version av Windows operativsystem jag har installerat (exempel)

0 Shares

Sen får vi se Hur man kontrollerar vilken version av Windows operativsystem jag har installerat. Att känna till denna information är mycket viktigt, så vi kommer att se några metoder som säkerligen kommer att vara de mest användbara.

Det är ganska lätt att se vilken version av operativsystemet du har. Du kan göra detta på två sätt som är för lätta. Men vi kommer också att se hur du vet vilken typ av system du har på din dator.

Vad är det för typ av system? Kort sagt, det finns två typer av system: 32-bitars eller 64-bitars. De flesta datorer idag har en 64-bitars arkitektur för att bättre utnyttja CPU och RAM.

Observera att ett 32-bitars operativsystem inte kan läsa mer än 4 GB RAM. Så om din dator har mer RAM och du har ett 32-bitars operativsystem, kommer du inte att göra det använder allt ditt RAM-minne som du installerade i den.

Vilken version av Windows har jag installerat

Att få den installerade versionen av Windows-operativsystemet är en mycket enkel process som inte kan ta mer än några sekunder.

Det första du ska göra är att trycka på “Windows“På det fysiska tangentbordet alltså”R“Ett litet fönster kommer att visas där du måste skriva”winver“Och så pressen”Stiga på“.

Du kommer att kunna se ett nytt fönster med all Windows-relaterad information. Detta fönster heter “Om WindowsDu kan se Windows 10-logotypen högst upp och strax under mycket information om ditt operativsystem.

Det första vi ser är versionen och sedan konstruktionen. Lite längre har vi namnet på denna version. I mitt fall är det Windows 10 Home. Nedan finns licenstagarens namn och en länk till Microsofts licensvillkor för programvara.

Microsoft har många program för att förbättra upplevelsen av att använda Windows-operativsystemet, varav ett är Windows Update-agenten

Så här kontrollerar du vilken version av Windows jag har installerat

Om du vill veta arkitekturen för ditt operativsystem. Det du bör göra är:

  • Du måste trycka på Windows Start-knappen eller “Windows“På ditt fysiska tangentbord.
  • Efter det måste du gå till Bindande dvs kugghjulsikonen till vänster.
  • I fönstret Bindande du måste gå System> Information.
  • Då ska du gå till Enhetsspecifikationer> Systemtyp. Du kan kontrollera om du använder 32-bitars eller 64-bitarsversionen av operativsystemet här.
  • Du kan kontrollera vilken utgåva och version av operativsystemet du använder i Windows-specifikationerna.

Det är viktigt att veta om ditt operativsystem har 32 eller 64 bitar för att installera applikationer etc. Att ta hänsyn till denna information på ett eller annat sätt kan därför hjälpa dig.

När du väl vet vilken version av operativsystemet din dator har bör du veta hur många versioner av Windows det finns och vilka som är bäst.

Ta reda på vilken version av operativsystemet jag har

Du kan också få denna information genom att gå till “Mitt lag”Och på en tom plats trycker du med höger musknapp. En snabbmeny öppnas och vi måste klicka på “Fastighet“.

I fönstret Systemet vi kommer att ha all information vi diskuterade tidigare. Överst ser du att det står “Windows version“. Lite längre fram kan du se vilken CPU, RAM och systemtyp din dator stöder.

Lite längre fram kommer du att ha teamets arbetsgrupps namn, domän och konfiguration, och slutligen licensen för operativsystemaktivering.

Det rekommenderas också att kontrollera vilken Bluetooth-version din dator stöder.

0 Shares