Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kontrollerar vägavgiftspriset på Google Maps i några enkla steg

Google Maps är utan tvekan en oumbärlig app på alla smartphones eftersom den låter dig hitta rutter, platser, sevärdheter, se världen på din telefon och så vidare. Google Maps uppdaterar listan med funktioner då och då. En av funktionerna som integrerades med Google Maps tidigare i år var “Toll Price”-uppskattningarna. Funktionen, som namnet antyder, låter dig hitta vägtullspriserna för vilken rutt du väljer. Till exempel kommer du att behöva betala flera vägtullar när du reser från Mumbai till Goa och den här speciella funktionen låter dig hitta standardbeloppet på varje vägtullplats längs vägen.

Funktionen tar hänsyn till några saker som betalningsmetoder, tid och veckodag och kostnaden för vägtullskort bland annat för att ge dig ett standardbelopp för vägtull att betala var som helst. Med det sagt kan du behöva punga ut mer om du kör lastbil eller buss till vissa vägtullar som vanligt. Dessa standardpriser är i första hand riktade mot bilar (4-hjulingar, som de kallas i Indien). Funktionen är tillgänglig för både iOS- och Android-klienter. Det finns en grov uppskattning av 2000+ tullplatser tillgängliga på Google Maps med standardpriser i Indien, Japan, USA och Indonesien.

Hur aktiverar man vägavgiftsfunktioner på Google Maps?

Google släppte funktionen Toll Price Estimates på Google Maps tidigare i år. Även om funktionen måste aktiveras automatiskt, så här kan du aktivera den manuellt.

Steg 1: Gå till Google kartor.
Steg 2: Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet på ‘Sök’ bar.
Steg 3: Knacka på ‘Inställningar’.


Steg #4: Bläddra för att hitta ‘Navigationsinställningar’.


Steg #5: Hitta “Tullpris” och aktivera “Se priser för vägtullar”.

Hur man använder Google Maps vägavgiftsfunktion?

Följ de tydliga och koncisa stegen som nämns nedan för att få tag i vägtullsprisuppskattningar på vägen.
Steg 1: Starta Google kartor app på din telefon.
Steg 2: Nästa, ange start- och slutpunkter antingen genom att välja på kartan eller nämna platserna. Appen kommer automatiskt att spåra rutten från ursprunget och destinationen.

Hur man kontrollerar vägavgiftspriset på Google Maps i några enkla steg
Steg 3: Om du har mer än en rutt till destinationen kan du ändra därefter och kolla var tullplatsen är och hur mycket du måste betala för att passera den.

Hur man kontrollerar vägavgiftspriset på Google Maps i några enkla steg

Observera att du kan kringgå en vägtullplats och inte betala någonting på vissa rutter där en förbifartsväg är tillgänglig. För sådana rutter, tryck på de tre vertikalt staplade prickarnaknacka på “Ruttalternativ”. Välj “Undvik vägtullar” och Google Maps hittar en alternativ rutt som undviker vägtullar, om den är tillgänglig.

ytterligare information

På Google Maps när du tittar på navigeringen och vägtullarna kan du trycka på olika rutter baserat på vilken som passar dig bäst och få information om vägtullarna. Den ger dig offerter på den tid det tar för resan från start till en destination följt av ett vägtullbelopp som du måste betala. Återigen är dessa priser för bilar vilket innebär att personer som kör lastbilar och bussar kan ha olika avgiftsbelopp att betala. Det finns ingen avgift för cyklar eller skotrar i Indien så det är informationen som du skulle vilja ta en titt på.