Hur man kontrollerar PCI Express revisionskompatibilitet på vilket moderkort som helst

0 Shares

Ta reda på det i guiden nedan hur man kontrollerar PCI Express revisionskompatibilitet på vilket moderkort som helst. Något mycket viktigt om du vill välja det bästa PC-moderkortet.

Kontrollera PCI Express-kompatibiliteten på alla moderkort

Varje moderkort har sina egna särdrag, men de delar alla liknande teknologier, inklusive den enormt viktiga PCI Express. Sedan visar vi dig vilken väg som rekommenderas mest känner till PCI Express-versionen som har ett moderkort.

Gå till tillverkarens webbplats

Utan tvekan är det bästa sättet att ta reda på vilken version av PCI Express som stöds av ditt moderkort att gå till dess officiella webbplats. Med andra ord måste du leta efter moderkortsmodellen du vill ha på Internet och gå till webbplatsen för företaget som tillverkar den.

Naturligtvis varierar processen från tillverkare till tillverkare, men vanligtvis använder varje företag ett relativt liknande system. Vanligtvis visas dessa funktioner direkt i sammanfattning av moderkortsfunktioner.

Leta i de flesta fall efter termen PCIe, vilket är avsnittet där det kommer att användas om moderkortet stöder PCI Express 4.0, 3.0, 2.0 eller 1.0. För närvarande vanliga tekniker är PCI Express 4.0 och PCI Express 3.0.

Naturligtvis presenterar PCI Express 4.0 några förbättringar jämfört med tidigare versioner. Även om det finns andra aspekter att överväga om du vill veta de bästa typerna av moderkort för bärbara datorer och datorer, låt oss ta en titt på de olika typerna av PCI Express.

PCI Express 1.0a

PCI Express-tekniken såg dagens ljus första gången 2003, i version 1.0a. Detta möjliggjorde en dataöverföring på 250 MB/s-vägen och en total överföring på 32 Gbit/s i X16. jag har kommit ersätta gammal AGP-teknik. I alla fall, med dagens standarder, är det en ganska förlegad teknik.

PCI Express 2.0

PCI Express 2.0 såg dagens ljus 2007, överföringar per linje ökade till 500 MB/s och dess totala bandbredd är 64 Gbit/s X16. Vilket innebar en förbättring vad gäller grafik eller grafikkort.

H4 PCI Express 3.0

Denna nya teknik kommer att se dagens ljus 2010 och är en betydande förbättring jämfört med PCI Express 2.0. Med PCI Express 3.0 kan du förvänta dig en överföringshastighet på 984,6 MB/s per körfält medan totalt på X16 är det 126 Gbit/s.

PCI Express 4.0

Den nuvarande standarden, PCI Express 4.0, är ​​en betydande förbättring som fördubblar den totala bandbredden som finns i PCI Express 3.0. Med andra ord kan du förvänta dig överföringar på 1969,2 MB/s per rad, vilket är totalt 252,1 Gbit/s X16.

PCI Express 5.0

Den nya versionen av PCI Express 5.0, liksom de tidigare versionerna, syftar till att fördubbla bandbredden. Totala hastigheter förväntas då vara 3 938,4 MB/s för en total genomströmning 504 Gbit/s X16. Sådan teknik är dock ännu inte tillgänglig för allmänheten.

Fördelar med PCI Express 4.0

Visst när det kommer till spel är förbättringen av PCI Express 4.0 över 3.0 praktiskt taget omärklig. Det kan i alla fall vara användbart för andra ändamål, faktiskt handlar inte allt om att byta ut datorns grafikkort till ett nytt.

Där betydande förbättringar vanligtvis ses finns det NVMe-lagringsenheter där de kan förväntas högre hastigheter. På samma sätt, med denna teknik, som kraftigt utökar din bandbredd, får du dig sällan att känna dig begränsad.

Hur som helst, om du bara planerar att spela spel och använda konventionella SSD:er är PCI Express 3.0 verkligen inte dåligt alls. Ändå är det mest tillrådliga om du planerar att köpa ett nytt moderkort att det är det Kompatibel med PCI Express 4.0.

0 Shares