Hur man kontrollerar om nĂ„gon har hackat sig in i min mobiltelefon och hur man undviker det – koder för att ta reda pĂ„ om nĂ„gon har hackat sig in i din mobiltelefon

0 Shares

Att hacka en mobiltelefon Àr en mycket allvarlig frÄga och krÀver snabba ÄtgÀrder eftersom det kan utgöra ett hot som nÀtfiske eller bankbedrÀgerier. PoÀngen Àr att innan du kan agera mÄste du vara sÀker pÄ att din mobiltelefon har ingripit. Det Àr dÀrför vi idag förbereder Àmnet Hur veta om din mobiltelefon har blivit hackad och hur du undviker det.

Hur kan vi veta om min mobiltelefon har blivit hackad och hur kan vi undvika det?

Telefonen överhettas

Om du mÀrker att din mobiltelefon har varit för het de senaste dagarna kan detta vara en stark indikation pÄ att den har blivit hackad. Detta beror pÄ att nÀr nÄgon typ av skadlig programvara körs i bakgrunden av enheten hela tiden, körs den mobila processorn pÄ full effekt, vilket gör att enheten överhettas.

SÄ om din telefon började vÀrmas onormalt frÄn ögonblick till ögonblick efter att du har installerat nÄgra tvivelaktig kÀllapplikation eller sÄ började det plötsligt bli varmt, det Àr mycket möjligt att du har blivit hackad, sÄ för att undvika det, försök att inte ladda ner applikationer av tvivelaktigt ursprung.

Plötsligt upptrÀdande av annonser

Om du ovÀntat ser annonser eller fÄr aviseringar med annonser efter att du har lÄst upp din telefon Àr chansen stor att du har ett allvarligt fall frÄn Ardware-virus.

Det mest effektiva sÀttet att bli av med detta problem snabbt Àr att ta bort Adware Virus, vilket du kan göra avinstallera programmet dÀr det Àr sparatsom kan vara en ficklampsapp, RAM-optimerare, verktygsapp eller vuxenapp.

Mobiltelefonkrasch och lÄgt batteri

Om du upptÀcker att mobiltelefonen inte fungerar, dvs batteriet börjar ta slut pÄ kortare tid Àn vanligtKanske pÄ samma sÀtt, eftersom den mobila processorn gÄr snabbare Àn vanligt pÄ grund av skadlig programvara, förbrukas mer batteri i mobiltelefonen. Det Àr ocksÄ möjligt att du mÀrker att pÄ samma sÀtt som din mobildata tar slut snabbare Àn vanligt kan det betyda att du har blivit hackad.

Även om mobiltelefonens fel, batteri- och datatömning Detta kan bero pĂ„ andra orsaker, det Ă€r klokt att inte lyfta fram möjligheten att du blivit hackad.

Förekomsten av applikationer som du inte har installerat

Medan du kollade pÄ mobiltelefonen du slog appar du inte kommer ihÄg att ha installerat? Var försiktig eftersom det kan hÀnda att skadlig programvara attackerar dig och fyller din telefon med okÀnda applikationer.

Se till att du faktiskt inte har installerat den genom att kontrollera filen applikationshistorik som du har laddat ner och om du försöker ta bort ett okÀnt program kan du inte göra det, det kan bero pÄ skadlig programvara.

Även om du mĂ„ste komma ihĂ„g att vissa av de applikationer som Ă€r installerade pĂ„ din mobil som standard inte kan tas bort, betyder det inte att de Ă€r skadlig programvara; Ă„ andra sidan mĂ„ste man vara vĂ€ldigt försiktig APK-filerDe Ă€r mycket anvĂ€ndbara ibland, men kan vara lika farliga.

Koder för att veta om din mobiltelefon har blivit hackad

Tack vare anstrÀngningarna frÄn tusentals internetanvÀndare Àr minst tre universella koder kÀnda idag som gör att du kan ta reda pÄ om din mobiltelefon har blivit hackad för att börja arbeta med att lösa detta problem. Den första koden som rekommenderas Àr ## 002 #vilket Àr anvÀndbart för att avaktivera vidarekoppling, om du tror att dina samtal avlyssnas och vidarekopplas till en annan mobiltelefon, skriv in denna kod pÄ mobiltelefonen och du aktiverar det hÀr alternativet.

En annan kod Àr * # 62 #, det hÀr Àr en praktisk kod Om de som försökte ringa din mobiltelefon nÀmner att den Àr död eller inte svarar, kommer du med den hÀr koden att kunna veta var meddelanden, samtal och data frÄn din mobiltelefon omdirigeras.

Å andra sidan den sista kod * # 21 # liknande ovanstĂ„ende rekommenderas, förutom att det kommer att indikera om meddelanden, samtal eller till och med fax vidarebefordras, vilket visar om nĂ„gon tjĂ€nst faktiskt vidarebefordras.

0 Shares