Hur man kontrollerar om min mobiltelefon har infraröd eller inte

0 Shares

I början av den tekniska tidsÄldern, nÀr det var möjligt tack vare infraröda sensorer filutbyte med andra mobila enheter som delar samma portar.

De var vÀldigt lika Bluetooth, men man var tvungen att ha enheterna vÀldigt nÀra varandra för att bytet skulle ske. Vi kommer att lÀra dig i nÀsta artikel hur man kontrollerar om min mobiltelefon har infraröd eller inte.

Tydligen, som med mode eller musik, en ÄtergÄng till vad som Àr retro antas nu. Det Àr inte lÀngre konstigt att se enheter utrustade med den hÀr typen av portar för utbyte av musik, video eller bilder. De anvÀndes ofta för att undvika anvÀndningen av datakablar.

Vi Àr redan vana vid att leverera intressanta artiklar som lÀr ut hur man kopplar mobiltelefoner till olika plattformar. Liknar att ansluta en mobiltelefon till TV:n med HDMI-MHL.

Finns det andra mycket effektivare sÀtt att utbyta filer nuförtiden, som Bluetooth eller Internet. Men mobiltelefoner som har IR-portar tillÄter inte bara att skicka filer till en annan mobiltelefon.

Om inte, lÄter den dig ocksÄ styra alla elektroniska enheter som TV, luftkonditionering, musikspelare, etc.

Hur man kontrollerar om min mobiltelefon har infraröd eller inte

Som vi sa, nuförtiden dyker det upp mobila enheter med infrarött pÄ marknaden. Och sedan ska vi visa dig hur man kontrollerar om min mobiltelefon har infraröd eller inte. För att göra detta kommer vi att följa nÄgra enkla steg för att hjÀlpa dig att verifiera det, sÄ följ oss och missa inte förklaringen.

Ner Jag vet om min mobiltelefon har infraröd eller inteDet kan göras fysiskt, det betyder att vi mÄste kontrollera toppen av vÄr mobiltelefon. DÀr mÄste vi hitta en liten mörkröd prick som liknar dem pÄ TV:ns fjÀrrkontroll. Men om du inte kan hitta den punkten, eller om du inte vet om du verkligen har infraröd eller inte, kan du göra följande.

Det finns en applikation som du kan ladda ner frÄn Play Store som lÄter dig styra alla dina elektroniska enheter via den infraröda telefonen som din telefon har.

SÄ om din mobiltelefon inte har denna port kommer appen helt enkelt att informera dig om att din mobiltelefon inte Àr kompatibel med appen du vill ladda ner.

Sedan kommer nÀsta steg att gÄ till Play Store dÀr vi kommer att leta efter en app som heter AnyMote Universal Remote. Det mÄste installeras, det Àr vÀldigt lÀtt, vÀger cirka 12 megabyte, sÄ installationen kommer att gÄ vÀldigt snabbt.

AnvÀnder APP för att ta reda pÄ om min mobiltelefon har infraröd eller inte

NĂ€r installationen Ă€r klar mĂ„ste du klicka pĂ„ Öppna, nĂ€r du gör det visas filen betingelsersom du mĂ„ste acceptera. Nu mĂ„ste du vĂ€nta pĂ„ att applikationen ska ge information om din mobila enhet. Om den har nödvĂ€ndig utrustning för att kunna anvĂ€nda den som fjĂ€rrkontroll.

Vilket betyder att samma app kommer att tala om för dig om din telefon har en infraröd, Om sÄ Àr fallet kan du konfigurera din telefon för att fungera som en fjÀrrkontroll.

Om det inte finns nÄgon infraröd Ä andra sidan, ger det dig det alternativet styra TV:nvia en Wi-Fi-anslutning, via en applikation som just installerats pÄ telefonen.

PÄ det hÀr enkla sÀttet kunde vi visa dig tvÄ sÀtt hur man kontrollerar om min mobiltelefon har infraröd eller inte. Den ena Àr portsökning och den andra Àr en applikation som du laddar ner till din mobiltelefon. Detta kommer att berÀtta om din mobiltelefon har hÄrdvara som ska anvÀndas som fjÀrrkontroll.

0 Shares