Hur man kontrollerar om en APK Àr sÀker att installera, innehÄller virus eller Àr bedrÀglig

0 Shares

APK-applikationer Àr en stor fördel för dem som anvÀnder dem. Men trots att de som inte vill att du ska ha en bra teknisk upplevelse har infiltrerat Internet APK-program fulla av virus och vissa Àr till och med falska.

SÄ det ser ut som att du aldrig kan vara sÀker pÄ vilken APK som Àr sÀker och vilken som inte Àr det, och det kanske det Àr! I den hÀr artikeln kan du lÀra dig hur du tar reda pÄ vilken APK som Àr dÄlig eller bra, vilket vi kommer att förklara Hur man kontrollerar om en APK-applikation Àr sÀker att installera, innehÄller virus eller Àr bedrÀglig.

Men först, lÄt oss se varför det Àr sÄ viktigt att kontrollera sÀkerhetsnivÄn för en APK-applikation.

Varför Àr det viktigt att kontrollera om en APK-app Àr sÀker att installera, har ett virus eller Àr bedrÀglig

Detta Àr verkligen en frÄga av stor betydelse eftersom din sÀkerhet och integriteten hos dina elektroniska enheter stÄr pÄ spel. Det finns alltid pÄ internet skadliga enheter som anvÀnder filer för massnedladdning, sÄsom APK-applikationer, bland annat för informationsstöld, impregnering av andras enheter med virus, dataförfalskning.

Ja det Àr det vÀldigt viktigt att orientera dig och skydda dig frÄn dessa dödliga cyberattacker.

Hur man kontrollerar om en APK-applikation Àr sÀker att installera, innehÄller ett virus eller Àr bedrÀglig

Virus, skadlig kod, trojaner och maskar Àr olika typer av attacker som inte sÄ lÀtt skyddas mot, men tack vare riktlinjer som vi kommer att tillhandahÄlla nedan, kommer du att vara vÀl förberedd.

I varje berÀttelse dÀr det finns en skurk finns det ocksÄ en hjÀlte för att rÀdda dagen, vilka Àr hjÀltarna som hindrar dig frÄn att fÄ dina appar med virus, falska och annat? Tja, plattformar för kolla upp vad Àr en apk-applikation sÀker.

MÄnga av dem, vanligtvis gratis, Àr programmerade att fungera upptÀcka, detektera skadlig programvara eller falska APK-filer och varna dig Àven innan du installerar APK-filen för ökad sÀkerhet. SÄ lÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av dessa fantastiska plattformar som kommer att hjÀlpa dig mycket.

APK Pure: För att kontrollera signaturen för en APK-applikation

Om du vill veta om en applikation Àr falsk bör du kontrollera om APK-signaturen Àr Àkta. Detta beror pÄ att de flesta helt eller delvis kunskapsbaserade applikationer har originalsignaturen frÄn utvecklaren.

Men nÀr en av dessa appar Àr förfalskade förlorar den signaturen, sÄ det Àr dags för denna testplattform att komma in: APK Pure. Den hÀr sidan Àr faktiskt ocksÄ ett av de bÀsta alternativen till Play Store för att ladda ner appar.

Det hÀr Àr den som kommer att kontrollera om utvecklarsignaturen matchar APK-filen du skriver i den. För att börja kolla APK-appar pÄ den hÀr plattformen mÄste du komma Ät den hÀr rutten uppkopplad.

Efter att ha gÄtt in dÀr kommer ett fÀlt upp dÀr du behöver ange eller ladda upp APK-filen som du vill analysera. Observera att denna plattform stöder do 100 MB vikt.

Efter att ha angett APK-applikationen, vÀnta pÄ att APK Pure gör det Grundlig analys för att ta reda pÄ om APK:ens signatur matchar den ursprungliga skaparen. Om det inte Àr det och det visar sig vara en falsk APK, Àr det bÀst att inte fortsÀtta med att installera den pÄ nÄgon av dina enheter.

Total Virus: För virus- och hotkontroll i APK-applikationen

Plattform Totalt virus Tack vare över 70 av de bÀsta integrerade antivirusprogrammen lÄter den dig en gÄng för alla veta om programmet Àr sÀkert eller om det innehÄller ett virus innan du fortsÀtter med installationen. För att börja anvÀnda den hÀr plattformen mÄste du söka efter Virus Total i din webblÀsare.

Efter att ha kommit Ät det mÄste du gÄ till filkortmÄste du ange APK-filen för analys. VÀnta mindre Àn en minut och skanningen kommer normalt att slutföras.

Efter det kommer en detaljerad lista att visas med antivirusprogrammet som hittade virus i nÀmnda APK-applikation eller, om inget dyker upp, betyder det APK-filen om det Àr sÀkert och du kan ladda ner den direkt. PÄ sÄ sÀtt undviker du att öppna APK-filen pÄ din dator eller andra förorenade enheter.

Dessa Àr alla ÄtgÀrder du kan vidta nÀr du kontrollerar om en APK-applikation Àr sÀker att installera, har ett virus eller Àr falsk. GÄr igenom det verifieringsprocessen du kommer att skydda dig sjÀlv och dina enheter frÄn cyberattacker.

0 Shares