Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kontrollerar iPad-batteriets hälsa på två sätt

Använder du din iPad i mer än ett år? Det är dags att kontrollera batteriets hälsa. Den här artikeln hjälper dig att veta hur du kontrollerar iPads batteristatus. Alla iPhone-modeller har ett inbyggt verktyg för att kontrollera deras batteristatus. Men iPad har inget verktyg att kontrollera. Så vi måste använda verktyg från tredje part för att kontrollera batteriets hälsa.

Dessa verktyg fungerar på både Mac- och Windows-datorer. Så oavsett vilken plattform du använder kan du kontrollera batteriets hälsa. Apparna är absolut free och effektiv på marknaden.

Hur man kontrollerar iPad-batteriets hälsa

  • Använder coconutBattery
  • Använder iMazing

Hur du kontrollerar din iPads batterihälsa med coconutBattery

(1) Ladda ner och installera programmet coconutBattery på din PC. Den är endast tillgänglig för Mac-datorer.

(2) Anslut nu din iPad till din Mac. Uppgradering till coconutBattery Plus låter dig ansluta trådlöst.

(3) Den första fliken visar lite information om Macs batteritillstånd. Du måste klicka på iOS-enhet för att känna till din iPads batteristatus.

(4) Den levererar historiska och aktuella data om din iPads batteri. De viktigaste sakerna att kontrollera för att få tillgång till batterihälsa är Designkapacitet och Full laddningskapacitet.

(5) Designkapacitet är den maximala mängd laddning ett batteri kan hålla när det är helt nytt. Det mäts vanligtvis i milliampere. Full laddningskapacitet är den nuvarande maximala laddningen av din iPad.

(6) Från batteriinformationsknappen kan du få användbar information som batteriets märke, tillverkningsdatum och mer.

Hur du kontrollerar din iPad-batterihälsa med iMazing

(1) Installera iMazing-appen på din PC.

(2) Anslut sedan din iPad till din Mac eller Windows PC.

(3) Klicka på den vänstra sidofältet iPad.

(4) Klicka nu på Batteriikon att veta om batteriets hälsa.

(5) Det ger en procentandel av den totala ursprungliga laddningen som ditt iPad-batteri kan hålla.

(6) Du kan också få ytterligare information om designladdning, strömladdning, laddningscykler, varningar, temperatur och mycket mer.

Vad man ska göra för dålig iPad-batterihälsa

Batteribyte för iPad

När din iPad fortfarande är under garanti medan batteriet går sönder, blir kostnaden för batteribyte minimal. Om det inte är under garanti har du många kostnadseffektiva sätt att byta ut batteriet.

Relaterat: Hur man kontrollerar batteriets hälsa på Android-smarttelefoner.

Uppgradera till en ny iPad

Detta är det bästa alternativet att din iPads batterihälsa är dålig. Skaffa den senaste iPad från den närliggande Apple Store.

Genom att använda dessa tredjepartsappar kan du kontrollera batteristatusen på din iPad. Från och med nu finns det inget sätt att du kan kontrollera iPadens batteristatus utan en PC. All batterihälsoprogramvara är endast tillgänglig för PC. Du bör kunna skilja mellan iPads nuvarande laddningsstatus, battericykel och batterikapacitet.

Följ vår Facebook och Twitter för att få fler tekniska artiklar.