Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kontrollerar identifieraren för objekt eller block i Minecraft

Minecraft är ett väldigt brett spel, med mycket mekanik och platser att utforska, men vissa mer avancerade spelare kan behöva lite mer tekniska alternativ. Idag pratar vi om en av dessa tekniska funktioner: Hur man kontrollerar ID för objekt eller block in Minecraft.

Vad är ID?

I programmering används vanligtvis engelska ord. Fil “Identifierare i namnutrymme” är ett mycket viktigt koncept i kod, särskilt i koden för spel som Minecraft.

Namnutrymme eller Namnutrymme, är en grupp tecken som används för att identifiera och referera till objekt (i programmering). Identifierare, identifierareär de symboler som används för att namnge enheter i språket.

Därför är namnområdesidentifierare, även om de är något redundanta, det sätt som namnen som tilldelats varje del av Minecraft sägs undvika förvirring från datorns sida. Det är en form deklarera, identifiera och separera föremål, enheter etc … undvika oklarheter.

Behovet av en identifierare kommer från behovet för människor att förstå koden för att lägga till saker. Datorer kan separera alla typer av föremål, men vi kan inte. Därför tilldelas varje resurs (objekt, block, enhet etc.) namn som är lätta att förstå så att alla med lite kunskap kan förstå och använda dem.

Datorer förstår dock inte begreppet namn, och namnen måste konverteras till strängar innan de kan läsas av en maskin.

Det är viktigt att förstå detta eftersom det är målet identifierare i spelet. Minecraft kommer med en mängd olika resurser; men du kan lägga till mer genom att använda de bästa mods. Därför är det viktigt att spelet sparar och aktiverar dessa resurser separat utan att bli förvirrad.

Alla resurser i spelet har en expansion namn “Minecraft”och identifierare anger typen av objekt Vad är detta. Diamanter är till exempel “minecraft: diamanter” och järnstänger som kan erhållas är “minecraft: iron_ingots”.

Här är namnutrymmet “minecraft” och ID är “diamanter” eller “järnstavar”. Därav namnet Identifierare i namnutrymmet, förkortat ID.

Vad är spelar-ID?

För använda kommandon som “/ ge”, “/ kalla”, “/ effekt” eller “/ förtrolla”, Bland annat är det viktigt att känna till identifierarna för objekt, entiteter, effekter och besvärjelser. När du skriver ett kommando i verktygsfältet fyller spelet texten med rätt data.

Men ibland behöver du se ID eller taggar för ett objekt du redan har Spara din tid. För det, ta bara en titt på felsökningsmenyn. Observera att den här menyn endast är tillgänglig i Java-versionen av spelet. I Bedrock-utgåvan går det inte att kontrollera blocket eller objekt-ID normalt. Även internt, i kod, fungerar identifierare annorlunda.

Hur visar jag objekt-ID:n?

Om du har följt artiklar på bloggen är du troligen bekant med tillägget felsökningsmeny. Felsökningsmenyn aktiveras av tryck på F3-tangenten. F3 har dock andra tekniska funktioner också. Om du till exempel trycker på F3 och C kopieras spelarens koordinater till teleportering.

Funktionen som intresserar oss idag är F3 och H. Genom att trycka på båda knapparna samtidigt kan du se teknisk information om varorna i ditt lager, bl.a. Objekt IDhållbarhet för verktyg och rustningar, pansarfärg och kartskala.

Hur ser man block-ID:n?

Samma felsökningsmeny är aktiverad genom att trycka på F3 kan du se block-ID:nså länge de är inom driftområdet. Om du kan bryta blocket eller sätta något på det, kommer du att se dess ID.

För att göra detta, öppna bara felsökningsmenyn och titta rakt på blocket. På höger sida av skärmen, under avsnittet “Målblock”, ser du information om blocket. Denna information inkluderar Blockera IDlåter dig se dess koordinater, tillstånd och etiketter. Felsökningsmenyn är mycket viktig. Vi inbjuder dig att bekanta dig med tjänsten.