Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kontrollerar batteriets hälsa på Android-smarttelefoner

Undrar du hur man övervakar Android-smarttelefonens batterihälsa? Med tiden kommer de flesta smartphoneanvändare att uppleva batteriproblem på sina enheter. Eftersom batterier är en fast komponent kommer prestandan att minska med tiden. Du kan också få andra problem som överhettning och oväntade avstängningar. Så det är bra att regelbundet kontrollera batteristatusen på Android-enheter för att hålla kontroll över batteristatusen i realtid.

Hur man kontrollerar batteriets hälsa på Android

Genom att använda tre olika metoder kan du kontrollera Androids batteristatus

  1. Kontrollera batterianvändning i Android-inställningar
  2. Granska batteristatus med hjälp av kopplingskoden
  3. Kontrollera batteriets hälsa med AccuBattery

1. Kontrollera batterianvändning i Android-inställningarna

[1] Öppna på din Android-telefon Inställningar.

[2] Välj Batteri och klicka på trepunktsmeny knappen i det övre högra hörnet.

[3] Välj i rullgardinsmenyn Batterianvändning.

[4] De appar som förbrukade mest batteri kommer att listas i beställningen.

[5] Om du vill se batterianvändningen för systemprocessen klickar du på trepunktsmeny och klicka Visa fullständig enhetsanvändning.

2. Granska batteristatus med hjälp av kopplingskoden

Android-smarttelefonen kommer med många hemliga uppringningskoder för att komma åt den dolda menyn. På vissa märken av smartphones kan du också kontrollera batteriets tillstånd med hjälp av uppringningskoden. Även om den här metoden inte visar dig all information om batteriets hälsa, är det tillräckligt bra för att kontrollera om ditt batteri är bra eller inte.

[1] På din Android-telefon öppnar du Dialer app.

[2] Ringa *#*#4636#*#*.

[3] Nu kommer du in i den dolda testmenyn.

[4] Välj den Batteriinformation alternativ.

Obs: Uppringningskodmetoden är endast tillämplig på utvalda Android-smarttelefoner. För Samsung Smartphones finns det ett separat forum för att få batterirapporten. Gå till appen Samsung Members och välj Få hjälp. Välj Interaktiva kontroller och tryck på Batteri för att få batteriklassificeringarna.

3. Kontrollera batteriets hälsa med AccuBattery

Ovanstående metod fungerar bra för att snabbt kontrollera batteriets hälsa. Om du vill få en detaljerad analys behöver du en dedikerad app för det. Det finns många appar tillgängliga i Play Butik för att ge önskad information om batteritillstånd. AccuBattery är en av de bäst rankade apparna för att ge ytterligare information om din Android-enhets batteri. Det är lätt att använda och kommer med kraftfulla funktioner för batterihälsohantering.

[1] ladda ner och installera AccuBattery i Google Play Butik.

[2] Öppna AccuBattery-appen och gå igenom den snabba genomgången.

[3] Klicka på Hälsa fliken från den nedre menyraden.

[4] Batteriets hälsoinformation kommer att visas. Här kan du hitta olika information om batteriet, som strömkapacitet, batterislitage och originalkapacitet.

Med AccuBattery-appen kan du

  • Se aktuell batteritemperatur.
  • Kontrollera batteriets urladdningshastighet per timme, både i tomgång och aktiv.
  • Batteriladdnings- och urladdningshistorik.

Du kan också ställa in larmet så att du vet när batteriet är 80 % laddat. Undvik att ladda din telefon till 100 % och ladda ur den till 0 %, eftersom det minskar livslängden.

Tips för att förhindra batterinedbrytning

  • Undvik laddning över natten.
  • Håll telefonen i en sval miljö.
  • Använd originaladaptern och kabeln.
  • Försök att hålla telefonens batterinivå på cirka 40-80 % zon.

Genom att använda dessa metoder kan du enkelt kontrollera och få information om batteristatus på Android-enheter. När ditt Android-smarttelefonbatteri inte fungerar som vanligt, kontrollera batteritillståndet i någon av dessa metoder för att få en rapport. Baserat på det kan du byta batteri eller vidta den åtgärd som är nödvändig.

Ha en Apple Watch, kolla Apple Watch-batteriet och dess statistik för att undvika batteriproblem. Följ våra sociala medier handtag, Facebook och Twitterför att få omedelbara uppdateringar från oss.