Hur man kontaktar WhatsApp teknisk support eller kundtjänst via e-post från applikationen

0 Shares

WhatsApp är en applikation snabbmeddelanden den mest populära och används över hela världen. Detta betyder dock inte att de är befriade från att falla. Det är nödvändigt att kontakta kundtjänst eller WhatsApp-support via e-post från applikationen.

Det är ett av de mest effektiva sätten att hantera och felsöka meddelandesystemet. Den här artikeln ger dig all information du behöver för att lösa alla problem på rekordtid.

WhatsApp och dess historia

WhatsApp Messenger lanserades i maj 2009. Designad av en ukrainare, Jan Kouma, var den från början tänkt att vara en intelligent telefonkatalog. Syftet med denna smarta journal var att veta vad varje kontakt gjorde. På så sätt var det känt att en person var tillgänglig för att starta en chatt.

Ja, agendan har inte implementerat något meddelande. Du kände bara till en persons tillgänglighet genom deras status. Samtalet fördes på andra sätt eller kanaler (SMS, MSN, etc.)

Den var endast tillgänglig för BlackBerry- och iPhone-enheter. Sedan 2010 har dess omfattning utökats till Android-enheter. För närvarande ägs WhatsApp av Facebook och är den andra applikationen med flest användare i världen, med över två miljarder!

Varför använda det?

Förutom det stora antalet användare som det har för närvarande, bör det noteras att WhatsApp inte var ett enkelt smart program. Efter hand implementerade han fler och fler verktyg. Att skicka Word-dokument, PDF-filer och andra filer är bara en av dess viktigaste funktioner. Du har också möjlighet att återställa raderade bilder på ett extremt enkelt sätt.

Du kan inte glömma säkerhetsparametrar som fastställts av WhatsApp för varje användare. Det är en mycket anpassningsbar applikation. Så det är till och med möjligt att konfigurera sekretessen för min profil.

Hur man kontaktar kundtjänst eller WhatsApp-support

Men som alla andra appar kan WhatsApp ha några nackdelar när det gäller anslutning, funktioner och verktyg. Och vid det här laget är det viktigt att veta hur kontakta kundtjänst eller WhatsApp Support.

Om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden, eller inte kan spela upp ljudfiler eller röstmemon på WhatsApp, är det dags att kontakta teknisk support eller kundtjänst. Det är väldigt enkelt, och här är några rekommendationer.

Lös med en smartphone

Oavsett vilket operativsystem din smartphone använder. Om din telefon har problem med WhatsApp, kontakta WhatsApps tekniska support eller kundtjänst. Hur? Gör det enkelt så här:

  1. Gå till applikationen.
  2. Hitta ikonen med tre prickar längst upp till höger på skärmen.
  3. G√• till avsnittet “Inst√§llningar”.
  4. Scrolla ner och g√• till “Hj√§lp”-menyn.
  5. Anv√§nd alternativet “Kontakta oss” f√∂r att rapportera ett problem via formul√§ret. I det h√§r formul√§ret kan du, f√∂rutom att beskriva problemet, l√§gga till sk√§rmdumpar.
  6. WhatsApp kommer att visa en serie “vanliga fr√•gor” f√∂r att l√∂sa ditt problem. Om ingetdera √§r det, v√§lj “Jag kan inte se mitt svar”.
  7. Detta kommer att starta e-postprogrammet. A) Ja du kommer att kontakta WhatsApp för att rapportera problemet. Ge all tänkbar data och information.

Direkt e-postkontakt

Om du inte kan använda din mobiltelefon för att kontakta WhatsApp Support eller kundtjänst, oroa dig inte! Som det finns ytterligare ett alternativ till rapportera ett problem presenteras av ansökan.

Ange bara din e-postadress och skriv ett meddelande till adressen [email protected]. Tillhandahåll all information och multimediainnehåll för att beskriva din situation.

Du vet redan hur man gör!

Som du kan se är det extremt enkelt att kontakta WhatsApps tekniska support eller kundtjänst. Du kan enkelt rapportera din situation från en smartphone.

Du kan dock göra detta direkt från din dator via e-post. Allt kommer att lösas enkelt så länge du gör en mycket detaljerad rapport.

0 Shares