Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HUR MAN: Konfigurerar och kör Android N Preview Emulator på Android Studio

Med tipsen framåt, installera komplett Android 9.0 Pie-emulator på din PC och testa alla nya funktioner. Google, för bara några veckor sedan, rullade ut den slutliga offentliga versionen av Android P. Tillsammans med tillkännagivandet av fullständigt namn och versionsnummer – Android 9.0 Pie – skickade varumärket också slutversioner till alla kompatibla enheter. Eftersom den här senaste versionen är ganska ny kommer det fortfarande att ta lite tid att nå smartphones som inte kommer från Google. Men om du vill testa de nya funktionerna omedelbart, läs vår guide och implementera Android 9.0 Pie direkt på ditt datorsystem.

Jämfört med utvecklarversioner kommer denna sista version av Android 9.0 Pie med alla initialt utlovade funktioner. Dessutom har tillförlitligheten förbättrats avsevärt. Riktad mot apputvecklare som vill testa nya API-funktioner och kodförbättringar, denna Android 9 Pie-emulator kan också användas av entusiaster bara för att allmänt surfa runt och se vad som har förändrats. De saker vi omedelbart märkte var den nya rullgardinsmenyn för meddelanden, förbättrad inställningsmeny och förbättrat användargränssnitt.

Senaste posten: Hur man installerar Android 10 Emulator på Windows och Mac

Guiden framåt använder Googles Android Studio-verktyg för att implementera den kompletta Android 9.0 Pie-emulatorns virtuella miljö. Under de senaste Android Studio-släppen är emulatorn något som har sett massor av förbättringar. Tidigare varierade laddningstiderna mellan några minuter även på avancerad hårdvara, men nu kan du starta upp Android 9.0 Pie på bara några sekunder trots låga specifikationer.

Installera Android 9.0 Pie på PC

Det är viktigt att du har en fungerande installation av Android Studio. Du bör också uppdatera din Java-installation till den senaste för att undvika problem. Om du ännu inte har installerat Android Studio eller konfigurerat det, läs följande handledning.

Kör Android-appar på Mac eller Windows:

Emulatorn är för utvecklare som vill testa sina appar på de senaste API:erna utan en fysisk enhet. Men om du bara vill spela Android-spel eller köra fullständiga Android-appar på din dator har vi kompletta guider för det. Processen är mycket enklare än att installera den fullständiga Android-emulatorn och dessutom mycket mindre utrymme som krävs. Om du har en Mac kan du använda Andy eller om du har en Windows-maskin kan du använda Blue Stacks eller installera Nox Player.

Läs mer: Bästa Android-emulatorer för Windows och Mac

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator

Följande instruktioner hjälper dig att installera Android 9.0 Pie-emulatorn med den senaste Android Studio med stöd för framtida Android-utgåvor också.

Som nämnts tidigare innebär detta inlägg att du redan har installerat och konfigurerat Android Studio på din dator. Om du inte har det, läs följande guide:

Steg 1 – Öppna din Android Studio-installation. Du kan köra emulatorn genom att skapa ett nytt Android-utvecklingsprojekt och gå in i själva utvecklingsmiljön. Annars öppnar du alla projekt du arbetar med. Från huvudvyn gå till Verktyg > Android > AVD Manager eller i vissa fall, Verktyg > AVD Manager.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 1

Steg 2 – Nästa steg är att skapa en ny virtuell enhet för Android 9.0 Pie specifikt. I AVD-hanteraren kommer du att kunna se alla dina virtuella installationer. Klicka bara på “Skapa virtuell enhet” knappen nedan.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 2

Steg 3 – Därefter måste du bestämma vilken enhet du vill emulera. Eftersom vi vill att den senaste Android 9.0 Pie ska köras på vår PC kommer vi att välja Pixel 2. Du kan också välja vilken annan enhet som helst – Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL. När du har valt, klicka Nästa.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 3

Steg 4 – Följande skärm kommer att visas när du klickar på nästa från steget ovan. Det är här du bestämmer vilken version av Android du vill köra på din valda enhet. Välja “API 28” och se till att kategorin API-nivå visar att den är det 28 klicka sedan på Ladda ner rakt emot namnet.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 4

Steg 5 – Nu kommer din Android Studio att be dig godkänna dess licenspolicy och sedan börja ladda ner och extrahera den valda bilden. Välj “Acceptera” och klicka sedan på “Nästa“. Vänta tills nedladdningen och extraheringen är klar innan du fortsätter till nästa steg.

Installera Andriod Emulator-5Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 5

Steg 6 – När extraheringen och nedladdningsprocessen är klar, klicka på “Avsluta“.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 6

Låt oss sedan ställa in Android-emulatorn för att faktiskt köra Android 9.0 Pie på din dator.

Nästa – Hur man ställer in Android 9.0 Emulator

När allt är installerat låter vi nu ställa in Android Emulator så att du kan spela med Android 9.0 Pie på din dator.

Steg 7 – Från föregående steg kommer Android Studio att hamna på följande skärm. Välj den nedladdade “API 28 bild, se till att den har API-nivå listad som 28, och klicka på nästa.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 7

Steg 8 – Nästa skärm är ganska enkel. I motsats till tidigare iterationer där du var tvungen att välja och testa flera inställningar, gör den nya Android-emulatorn allt det åt dig automatiskt. Du kan göra några inställningar annars är allt annat till stor del optimerat. Namnge bara din AVD och klicka på avsluta som vi gjorde.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 8

Steg 9 – När du är klar kommer du att se din nygjorda virtuella Android-enhet dyka upp i Android Virtual Device Manager. Tryck på den gröna uppspelningsknappen i kolumnen på din nyskapade AVD.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 9

Steg 10 – Emulatorn startar inom några sekunder och du kommer att se följande layoutskärm med Android-startanimationen.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 10

Steg 11 – När din enhet är påslagen skulle du förmodligen mötas av den här skärmen som visar att du har slutfört emulatorinstallationen.

Hur man installerar Android 9.0 Pie Emulator på PC med Android Studio 11

Lycka till med att utforska!

Om du fastnar någonstans eller har några frågor relaterade till inlägget, vänligen fråga. Vi är här för att svara och hjälpa dig!