Hur man konfigurerar en Samsung-mobil för första gÄngen

0 Shares

Handledningen som visas nÀr vi slÄr pÄ smarttelefonen för första gÄngen ger oss möjligheten att slutföra nÄgra av dessa steg, men ÀndÄ Àr det mÄnga som bestÀmmer sig för att hoppa över dem. Av denna anledning och för att mobilen ska ge det bÀsta av sig sjÀlv förklarar vi vilka Àndringar du mÄste göra i din Samsung oavsett modell.

Förbered anslutningarna

Innan vi gör nÄgot annat pÄ smartphonen mÄste vi gÄ in i WiFi-nyckel för att ansluta till nÀtverket , nÄgot som vi kommer att göra frÄn InstÀllningar> Anslutningar och vÀlja vÄrt WiFi-nÀtverk. NÀr vi Àr anslutna kommer vissa uppdateringar att börja ske automatiskt.

Samsung wifi

Men vi kan inte heller glömma att sÀtta in SIM-kortet i smarttelefonen. Med hjÀlp av spiken för att dra ut brickan ska vi placera SIM-kortet i rÀtt position. EfterÄt mÄste PIN-koden anges om den Àr aktiverad och mobilen kommer att kÀnna igen operatören, för i vissa fall konfigurerar den automatiskt APN.

I andra fall, om det mobila datanÀtet inte fungerar, mÄste vi göra det manuellt. Detta görs frÄn InstÀllningar> Anslutningar> MobilnÀt> Kopplingspunktsnamn, för att lÀgga till en ny och fylla i alla uppgifter som operatören anger.

Konton, ett viktigt steg

NÄgot som vi inte kan bortse frÄn av skÀl baserade pÄ sÀkerhet, sÄvÀl som mobil sÀkerhet, kommer in pÄ kontona. I Samsung-terminaler Àr det lika viktigt att anvÀnda ett Google-konto som att anvÀnda ett Samsung-konto, vart och ett med sina extra fördelar.

cuenta google samsung

Allt du behöver göra för att starta det Àr att gÄ till InstÀllningar> Moln och konton, klicka sedan pÄ LÀgg till konto och vÀlj alternativet Google. Du behöver bara ange e-postadressen, samt lösenordet.

Men det Àr inte allt, för det Àr ocksÄ nödvÀndigt att lÀgga till vÄr Samsung-konto . Vi ska göra detta med en liknande process, vi gÄr in i InstÀllningar> Moln och konton, för att senare skriva vÄrt associerade e-postkonto eller sÄ kan vi vÀlja eller fortsÀtta med Google och att det Àr samma Gmail-konto som anvÀnds före det som Àr lÀnkat till processen .

cuenta samsung movil

FÄ maximal sÀkerhet med One UI

För att smarttelefonen ska vara vÀl skyddad rÀcker det inte med att ange de tidigare kontona, utan det Àr nödvÀndigt att göra en rad alternativ som Àr lika eller viktigare. Vi kommer att förklara vad de bestÄr av och hur du kan göra dem pÄ din mobil.

De senaste apparna

Det första vi bör göra Àr att kontrollera om det finns nyheter för enhetens programvara , för detta mÄste vi ta hÀnsyn till tre aspekter. Först uppdateras appen frÄn Google Play som i andra Android-terminaler. Inom Google Play kommer vi att trycka pÄ profilbilden och vÀlja Hantera appar och enhet för att ge vika för att uppdatera allt.

Vi fĂ„r inte glömma att Samsung integrerar flera av sina egna appar i One UI och hur de Ă€r uppdaterade Ă€r att göra det frĂ„n Galaxy Store. Vi kommer att göra detta frĂ„n sjĂ€lva appen, trycka lĂ€ngst ner pĂ„ “Min Galaxy” och sedan vĂ€ljer vi “Uppdatera” sĂ„ att allt uppdateras.

Systemuppdateringar

Ännu viktigare Ă€n att ha uppdaterade applikationer visar det sig att vĂ„r mobil har de senaste sĂ€kerhetsuppdateringarna och nya funktioner i systemet för att inte drabbas av attacker eller sĂ€kerhetsfel.

aktualisera samsung

DÀrför Àr nÀsta sak att slutföra och som vi inte bör dröja för mycket eftersom vi anvÀnder vÄr mobil Àr detta, med följande steg: InstÀllningar> Programuppdateringar> Ladda ner och installera, vilket leder till verifiering och sedan nedladdning och installation om det Àr sÄ det Àr nÄgot som vÀntar.

Hitta din mobil om du tappar bort den

En av de mest intressanta och viktiga funktionerna hos One UI fokuserat pÄ mobil sÀkerhet Àr att det lÄter oss hitta mobilen Àven nÀr den Àr frÄnkopplad frÄn nÀtverket. Detta Àr möjligt tack vare att vÄr Samsung kommer att kunna kommunicera via Bluetooth med andra Samsung-mobiler för att skicka signalen pÄ den plats dÀr den Àr.

encontrar movil samsung perdido

Men för att kunna dra fördel av denna funktion mĂ„ste den aktiveras tidigare. Det gör vi frĂ„n InstĂ€llningar> Biometri och sĂ€kerhet> Hitta min mobil. Avsnitt dĂ€r vi mĂ„ste aktivera platsen för enheten och lĂ„t det ocksĂ„ göra det nĂ€r vi Ă€r utan nĂ€tverk frĂ„n “Sök utan anslutning”. En process som kan rĂ€dda oss frĂ„n mer Ă€n en anvĂ€ndning. Om du behöver det behöver du bara gĂ„ in pĂ„ Samsung Find My Mobile-webbplatsen och logga in med kontot som vi anvĂ€nder för att konfigurera det.

AnvÀnder du skÀrmskydd? Du behöver det hÀr alternativet

Det Àr mÄnga av oss som det första vi gör nÀr helt ny mobil Àr att sÀtta ett skal och ett skÀrmskydd pÄ den sÄ lÀnge smartphonen hÄller mycket lÀngre hos oss. Det Àr dÀrför vi kommer att dela ett alternativ som kommer att rÀdda dig frÄn flera problem med beröringskÀnslighet.

sensibilidad taktil samsung

Ett grÀnssnitt lÄter dig öka eller minska dess kapacitet beroende pÄ om vi anvÀnder ett skydd eller inte. DÀrför, om du anvÀnder det, mÄste du komma Ät InstÀllningar> Display och slutligen aktivera Touch Sensitivity . Med det kommer vi att mÀrka stor skillnad nÀr det kommer till att surfa i mobilen eller anvÀnda gester.

Anpassa mobilen efter dina önskemÄl

Om One UI och Samsung-mobiler sticker ut för nÄgot Àr det pÄ grund av de oÀndliga anpassningsalternativen de erbjuder oss. Vi kan Àndra praktiskt taget allt vi förestÀller oss och vi kommer att visa dig stegen du mÄste följa för att Àndra det pÄ din smartphone. Vi börjar med att anpassa hem- och/eller lÄsskÀrmen. Detta kommer att ge enheten ett annat utseende.

Du behöver bara gĂ„ till startskĂ€rmen, nypa den och komma Ă„t “Wallpaper”.

fondo pantalla samsung

Nu kan vi vÀlja mellan de medel som terminalen ger, vÀlja en frÄn vÄrt galleri eller till och med ladda ner nya frÄn Galaxy Store. NÀr du vÀljer det och försöker applicera det kommer det att frÄga oss om vi vill lÀgga det pÄ hemskÀrmen eller Àven pÄ lÄsskÀrmen.

Om vÄr mobil har en Amoled-skÀrm kan vi ocksÄ anpassa den hÀr panelen frÄn InstÀllningar> LÄsskÀrm> Alltid pÄ skÀrm, dÀr vi kommer att ha möjlighet att anpassa klockan, samt fÀrgerna pÄ ikonerna.

Naturligtvis kan Àven ljuden Àndras, det Àr bara att gÄ in i InstÀllningar> Ljud och vibration, för att Àndra ringsignalen, meddelanden eller andra varningar . SÄ nÀr de ringer oss kommer vi inte att blanda ihop det med andra Samsung-mobiler.

0 Shares