Hur man konfigurerar en IP-kamera för att se den pÄ distans frÄn en dator eller mobiltelefon

0 Shares

Har du nÄgonsin varit i en installationssituation IP-kamera nÄgonstans i ditt hus eller rum? Med tiden har detta blivit det primÀra sÀkerhetsverktyget för mÄnga familjer.

Dessa kameror kan placeras pÄ olika stÀllen i ditt hem som strategiska övervakningspunkter, och Àven om du har en webbkamera kan du Àven skydda och övervaka ditt hem. Med dem kan du lagra olika videoklipp om du vill eller beroende pÄ modell och tjÀnst, spara live övervakning utan behov av förvaring, sa han dokumentation.

Bland fördelarna med dessa kameror kan vi lyfta fram det faktum att deras bild Àr av utmÀrkt kvalitet och kan ses och spelas upp pÄ avstÄnd, med det enkla faktum att du tar olika instÀllningar.

I det hÀr inlÀgget vill vi lÀmna dig en liten guide med vilken du kan göra olika konfigurationer som kommer att underlÀtta fjÀrrobservation av IP-kameror.

Anslutning till routern Àr upprÀttad

Först och frÀmst mÄste detta verktyg vara anslutet till det lokala nÀtverket vid strömbrytaren. Men om det inte Àr tillgÀngligt eller, i avsaknad av det, de flesta portarna Àr upptagna, har du möjlighet att ansluta den till IP-kameran direkt via router

UpprÀtta en internetanslutning

Efter att ha upprÀttat anslutningen till routern, bör du fortsÀtta att ansluta den nÀmnda anslutningen med anslutningen till Internet. Detta kan göras med hjÀlp av en modemkabel eller en dator Förbindelse special som ger enheten direkt tillgÄng till Internet, genom vilken anslutningen ocksÄ kommer att tillhandahÄllas.

UpprÀtta en koppling mellan en adress och en fast IP-adress

För att fÄ en permanent IP-adress mÄste du först begÀra den, detta görs via din internetleverantör. Det kan finnas tillfÀllen dÄ extra kostnader Àr förknippade med denna aktivitet, sÄ vÀnligen kontakta din OCH SP. Det Àr viktigt att spara denna IP-anslutning pÄ en sÀker plats.

Första stegen med att omdirigera kameran till Internet

FrÄn och med routing kopplar denna process samman tvÄ typer av datornÀtverk, det lokala nÀtverket och det offentliga nÀtverket. Fil IP-kamerakommer att ha en IP-adress som inte kommer att vara giltig sÄ du mÄste göra den synlig Förbindelse frÄn internet. För att göra detta Àr det snabbaste sÀttet att anvÀnda en DMZ-konfiguration.

För att göra detta mÄste du ha tillgÄng till konfigurationen av nÀmnda router, och vÀl inuti mÄste du hitta avsnittet DMZBeroende pÄ routerns mÀrke kommer platsen för dessa instÀllningar att Àndras.

NÀr du har hittat det hÀr avsnittet mÄste du aktivera DMZ och sedan ange IP-adressen för nÀtverkskameran. Kom ihÄg att kameran inte borde ha det IP-adress fast och kan inte anvÀnda DHCP ocksÄ.

Gör en fjÀrranslutning till en kamera

NÀr DMZ aktiveras i samband med IP-adress du kan kontrollera denna konfiguration helt enkelt genom att anvÀnda en extern dator. För att göra detta mÄste du följa en process som liknar den som anvÀnds för att ansluta till IP-kameran frÄn ditt lokala nÀtverk.

Vanligtvis anvÀnds webblÀsaren. För att komma Ät den mÄste du ange Internet Explorer, och i URL-sektionen mÄste du lÀgga: http://YYR.YYY.YYY.YYY

Vid sektion “Y” Du mĂ„ste ange en offentlig fast IP-adress som tidigare tillhandahĂ„llits av din internetleverantör.

Tack vare detta kommer allt att vara klart. Detta Àr kÀnt som en av de metoder snabbare och mer praktisk som du kan göra denna instÀllning med.

0 Shares