Hur man konfigurerar Android Auto på en Samsung-mobil

0 Shares

Konfigurera Android Auto på en Samsung-mobil

En av de stora fördelarna med mobilteknik är att den ger oss fördelar hela tiden, även när vi kör eller åker som följeslagare i bilen. Mobilen är multimedia, GPS eller kommunikationskontrollcenter . Från Android Autos hand kan vi göra Android-mobiler och i det här fallet mer specifikt Samsung-terminaler har anslutnings- och konfigurationsfunktionen till bilen.

Vi behöver inte installera någon applikation, eftersom Android Auto redan kommer som standard på installerade Android-telefoner, även om något dold i One UI-alternativen på Samsung-terminaler. När vi väl har gjort stegen som vi anger kommer följande anslutningar att bli mycket enklare och vi behöver inte vara så nöjda över att komma in i vår smartaste bil och åka kilometer.

Så här kommer du åt Android Auto i ett användargränssnitt

Det spelar ingen roll vilken Samsung-mobil vi har mellan de olika modellerna eller serierna, så länge den har One UI som anpassningslager i sina olika versioner, anslutning av vår Samsung-mobil till bilen kommer att göras enligt följande. Dessutom kan vi försöka hoppa över dessa steg som skiljer sig från andra Android-telefoner, vilket inte kräver något annat än att koppla vår mobil till bilen via USB och titta på vad som dyker upp på bilskärmen. Du måste slutföra anslutningen och sedan på mobilen, gör följande:

conecta samsung android auto

 • Vi kommer åt mobilinställningarna.
 • Vi bläddrar igenom menyn tills vi hittar och kommer åt “Avancerade funktioner”.
 • Sedan väljer vi “Android Auto”.
 • Nu kommer vi att vara inne i konfigurationsmenyn som utvecklats av Google och delas med resten av Android-telefoner.

De två sätten att koppla mobilen till bilen

När vi har nått Android Auto-konfigurationsskärmen har vi till vårt förfogande den blå knappen där det står “Anslut en bil” som gör att vi kan starta anslutningen med de två tillgängliga lägena. Tidigare var det bara de högsta terminalerna från Samsung och andra tillverkare som kunde använda trådlös anslutning till Android Auto , men sedan Android 11 och One UI 3 har alla Android-mobiler denna funktion så länge bilen är kompatibel.

conectar coche android auto

Vi kan välja att koppla ihop mobilen med kabel, något som inte kräver något mer än att använda utgången från vår mobil och bilen för att ansluta dem när vi klickar på knappen “Anslut en bil”. På skärmen på mobilen och bilen kommer den att fråga oss om parningskonfigurationen och vi kommer att behöva ge tillgång till kontakterna, såsom telefonen för att kunna komma åt allt utan problem eller begränsningar.

Har vi däremot en bil som är kompatibel med trådlös Android Auto är metoden annorlunda, som oftast också är av högre räckvidd, men nu har de nått praktiskt taget alla märken. För att vara säker på att vår bil har Android Auto trådlös funktion räcker det inte med en Bluetooth-anslutning utan tillverkaren måste specificera det. För att göra den här anslutningen kommer vi också att ange “Anslut en bil” och sedan peka längst ner på “Anslut till Android Auto trådlöst” och sedan gå till “Anslut via Bluetooth”. Till sist väljer vi “Para ihop bil” och med fordonets motor igång måste vi hitta dess namn bland Bluetooth-enheterna runt omkring oss. Efter att ha valt det och gett alla behörigheter, vår mobil kommer att kopplas till bilen och varje gång vi går in i bilen med Bluetooth på startar Android Auto.

Android Auto-inställningar i sin helhet

När mobilen har kopplats till bilen kan vi välja och anpassa dess alternativ från själva smarttelefonen. Återigen i Samsung från Inställningar> Avancerade funktioner> Android Auto, hittar vi olika sektioner, bland annat Allmänt, Aviseringar och System. I var och en av dem finns en rad alternativ som gör att vi kan välja vår preferenser på mobilen vid anslutning till bilen . Vi kan göra detta när det redan är länkat eller när det inte är det, eftersom allt detta kommer att synkroniseras direkt.

justerar android auto

De flesta av dess alternativ är aktivering eller avaktivering, vilket gör att du inte kan göra något annat med dem, men ändå är de mycket användbara och vi kommer att förklara vad de består av:

 • Återuppta multimediainnehåll automatiskt: i samma ögonblick som vår bil stannar pausar musiken och när vi sätter på på natten igen och Android Auto startar fortsätter musiken där den slutade.
 • Väder: alternativet som visar vädret på den aktuella platsen på Android Autos huvudskärm.
 • Visa mottagna meddelanden: möjligheten att läsa den första raden av meddelanden som tas emot via SMS, Telegram eller WhatsApp när bilen stannar, till exempel vid trafikljus eller vid parkering.
 • Visa aviseringar om gruppmeddelanden: låter dig få en varning på skärmen om ett nytt avtalsmeddelande, men utan att kunna läsa det eftersom det visas under körning.
 • Tysta aviseringar: vi kommer att få varningar i meddelanden, men utan någon typ av varning.
 • Android Auto trådlöst: låter dig använda Android Auto eller tvärtom, om vår bil inte har det, är det bekvämt att inaktivera det.
 • Google Analytics: ett datainsamlingssystem från Google som tar emot buggar och problem i användningen av Android Auto för att förbättra dem.

anpassa android auto

Resten av alternativen som visas i Android Auto är de som erbjuder oss mer variation av möjligheter och särskilt anpassning. Bland dem är en av dem som vi inte kan ignorera att anpassa appmenyn. Härifrån kan vi markera, avmarkera och beställa allt som vi kommer att se på bilskärmen när vi använder Android Auto. Om vi ​​behöver det kan vi också lägga till en snabb åtkomst till skärmen för att ringa en kontakt och till och med utföra en åtgärd med Google-assistenten.

Problem med att koppla ihop min Samsung-mobil och bilen

Vid andra tillfällen hittar vi en mängd olika problem, men i det här fallet ger telefonerna Samsung och Android Auto bara ett fel som kan ge många huvudvärk. Om din bil inte har trådlös Android Auto och du gör eller måste använda den via kabel, kan du hitta det bilen känner inte igen mobilen och Android Auto fungerar inte . Detta kan hända oss första dagen för att konfigurera det eller senare och den främsta orsaken är i anslutningskabeln som vi använder.

Android Auto

Alla kablar tillåter inte att data överförs och det är väldigt viktigt för detta körsystem att fungera mellan Samsung och vår bil. Därför uppmanar vi dig att byta kabel och, om möjligt, använda originalkabel som följer med din Samsung-mobil . När du har verifierat att det fungerar måste du skaffa en annan liknande kabel och med möjligheten att överföra data så att detta problem inte återkommer för att lämna dig utan din körassistent.

0 Shares