Hur man konfigurerar Akismet för att undvika kommentarspam i WordPress (exempel)

0 Shares

I artikeln vi kommer att se hÀrnÀst kommer vi att lÀra dig Hur man konfigurerar Akismet för att undvika kommentarspam i WordPress lika enkelt och snabbt som att filtrera skrÀppost med Yahoo!

Kommentarer om spam WordPress Detta Àr nÄgot som hÀnder varje dag precis som det gör pÄ andra plattformar och dÀr vi mÄste blockera all skrÀppost som nÄr min Hotmail eller Outlook till exempel för att mÄnga e-postmeddelanden som inte tjÀnar oss samlas eller vi har ocksÄ möjlighet att blÀddra sÀkert pÄ Internet för att undvika spam.

Och om du inte har en plugin som ansvarar för att filtrera dem kan det bli en riktig mardröm och sÀkerhetsfrÄga. För att inte tala om det faktum att deras publicering kan skada vÄr blogg inför Google och vi skulle missa mÄnga besök pÄ detta sÀtt.

Det Àr dÀrför det Àr viktigt att ha en ansluta som Àr ansvarig för att filtrera bort alla skrÀppostkommentarer och utan tvekan en av de bÀsta för det hÀr jobbet Àr Akismet. Nedan ser vi hur vi ska konfigurera det för att börja skydda vÄra WordPress-kommentarer.

Konfigurera Akismet för att förhindra spam i WordPress

  • Det första du behöver göra Ă€r att installera Akismet pĂ„ ditt WordPress-tema, du kan göra det med Plugins> LĂ€gg till nytt och skriver i sökfĂ€ltet. Det Ă€r snabbt och enkelt.
  • För att komma igĂ„ng med Akismet behöver du en kod som heter API-nyckel som Ă€r ganska lĂ€tt att fĂ„ och det Ă€r gratis, sĂ„ vi borde inte ha nĂ„gra problem med den hĂ€r utgĂ„van.
  • Vid aktivering ska ett meddelande visas högst upp i WordPress med en blĂ„ knapp “Aktivera ditt Akismet-konto”.
  • PĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen mĂ„ste du ange koden vi pratade om tidigare. För att göra detta, klicka pĂ„ “HĂ€mta API-nyckel”.
  • Det skickar oss till en ny sida dĂ€r vi mĂ„ste klicka
  • HĂ€r mĂ„ste vi registrera ett konto pĂ„ WordPress.comeftersom den Ă€r integrerad med den. Det Ă€r ganska enkelt och snabbt att skapa ett konto hĂ€r, sĂ„ det bör inte ta för lĂ„ng tid.

Hur man undviker spam i WordPress med Akismet

Sedan mÄste vi vÀlja vilken prenumerationsplan vi vill ha. Du kan vÀlja en grundlÀggande som Àr gratis och fungerar utmÀrkt för det vi vill ha. Tryck bara pÄ denatt börja.

PÄ nÀsta skÀrm kommer du att bli ombedd att göra en liten donation, vilket Àr valfritt. Om du inte vill ge nÄgot alls, skjut bara pinnen pÄ höger sida under botten pÄ vÀnster sida.

PÄ sÄ sÀtt kommer den inte att frÄga dig om din betalningsinformation. Bara ditt fullstÀndiga namn för att fortsÀtta. Efter inmatning, tryck

Ett fönster kommer upp med koden vi behöver, detta Ă€r viktigt kopiera den hĂ€r koden och skriv ner deneftersom detta Ă€r den vi mĂ„ste introducera i Akismet. PĂ„ samma sĂ€tt, om du trycker pĂ„ “A” kommer du att omdirigeras till din blogg och den kommer att aktiveras automatiskt.

Om du vill göra det manuellt. GÄ bara till adminpanelen i WordPress och gÄ in i avsnittet Akismet. LÀgg till den tidigare kopierade koden och du Àr klar. PÄ sÄ sÀtt kommer du redan att ha ett aktivt spamfilter i dina bloggkommentarer.

Hur vet vi om Akismet filtrerar spam?

FrÄn det vÀnstra sidofÀltet pÄ skÀrmen kan du komma Ät kommentarsektionen. NÀr du vÀl Àr hÀr mÄste du titta pÄ alternativen som dyker upp ovanför kommentarerna, sÀger en av dem

Jag vet hÀr kommer att behÄlla alla kommentarer betraktas som spam. Varför förvarar du dem? För i mÄnga fall kan nÄgra av vÄra anvÀndares kommentarer hamna hÀr.

För att indikera att detta inte Ă€r spam, klicka bara pĂ„ knappen “” som finns under varje kommentar och dĂ€rmed kommer att tas bort frĂ„n spamfiltret och kommer att dyka upp pĂ„ bloggen.

PÄ samma sÀtt kan du markera kommentarer som du anser vara skrÀppost nÀr som helst. Du behöver bara gÄ till fliken och sedan klicka pÄ alternativet i den individuella kommentaren.

0 Shares