Hur man komprimerar och minskar storleken pÄ en PDF-fil till det maximala

0 Shares

I dagens artikel fÄr vi se hur man komprimerar och minskar storleken pÄ en PDF-fil sÄ mycket som möjligt möjlig. Detta gör det mycket enklare att dela dem pÄ Internet pÄ vilket sÀtt du vill. För om dess vikt minskar lÀgger vi mindre tid pÄ att ladda upp den till webben.

PDF-filer Àr ganska viktiga idag. I PDF-filen kan du njuta av boken, kursen, tutorials etc. Kort sagt, de Àr mycket anvÀndbara, sÄ delning Àr ocksÄ mycket nödvÀndigt.

Men om PDF-filen Àr för stor kanske det inte Àr sÀrskilt praktiskt att skicka den via e-post eller andra applikationer. Hur kan vi göra det? Vi ska bara minska dess storlek.

Lyckligtvis finns det mÄnga metoder minska storleken pÄ alla PDF-filer. Oavsett deras innehÄll och de tvÄ bÀsta metoderna du hittar nedan, kommer du att kunna uppskatta dem.

Vi kommer att lÀra dig hur du ska agera i var och en av dem. Du kan anvÀnda vad du vill eftersom resultatet Àr detsamma: en förminskad och komprimerad PDF som du enkelt kan skicka var som helst via den applikation du vÀljer.

Var sÀrskilt uppmÀrksam pÄ handledningen, om du gör allt steg för steg, försÀkrar jag dig att du snabbt kommer att uppnÄ önskad effekt och kunna minska alla PDF-filer vad vill du. Att lÀra sig detta, sÀrskilt om du arbetar med flera PDF-filer, Àr nÄgot grundlÀggande som vi ska lÀra dig nu.

Hur man minskar storleken pÄ en PDF-fil sÄ mycket som möjligt

  • SĂ„ du komplicerar inte ditt liv med program eller liknande. Vi kommer att anvĂ€nda SmallPDF för att komprimera PDF-filen sĂ„ mycket som möjligt.
  • NĂ€r vi Ă€r pĂ„ den hĂ€r sidan bör vi klicka pĂ„ “vĂ€lj en fil“.
  • Ett nytt fönster öppnas dĂ€r vi mĂ„ste hitta PDF-filen som vi vill komprimera.
  • Den har ocksĂ„ ett alternativ lĂ€gg till det direkt frĂ„n ditt Google Drive-konto. SĂ„ om du har det i molnet kan det hĂ€r alternativet vara vĂ€ldigt bekvĂ€mt.
  • NĂ€r den har laddats upp kommer webbplatsen att börja komprimera PDF-filen automatiskt. I slutet av processen kommer det att berĂ€tta hur mycket jag kunde minska storleken. Om du Ă€r nöjd med resultatet klickar du bara pĂ„ “Ladda ner“För att ladda ner en given fil.

Krympa och komprimera PDF-filen sÄ mycket som möjligt med Word

  • En annan metod för att komprimera en PDF-fil Ă€r att anvĂ€nda Word. För detta öppnar vi PDF-filen i Word.
  • Efter att ha öppnat PDF:en i Word, gĂ„ till “Arkiv“Sedan i menyn till vĂ€nster mĂ„ste du klicka”Exportera“.
  • I sidofĂ€ltet till höger finns en ruta som sĂ€ger “Skapa ett PDF / XPS-dokumentKlicka pĂ„ det.
  • Nu öppnas fönstret för att spara dokumentet. HĂ€r mĂ„ste du markera det andra alternativet som sĂ€ger “Optimera för”: det nĂ€mnda alternativet Ă€r det som sĂ€ger “Minsta storlek“.
  • DĂ„ mĂ„ste du klicka pĂ„ “Skicka“.

SÄledes kan du minska vikten avsevÀrt i Word. BÄda metoderna fungerar ganska bra för att kunna sÀnk den totala vikten för denna fil vilket gör det mycket lÀttare att dela det pÄ sociala nÀtverk, via e-post, WhatsApp eller till och med skriva ut en fil.

Kom ihÄg att om du har nÄgra tvivel om hur du ska minska och komprimera din PDF-fil sÄ mycket som möjligt. Du hittar alltid ett kommentarsfÀlt lite lÀngre ner dÀr du kan lÀmna samma sak till oss och vi kommer att försöka göra allt vi kan för att svara dig sÄ snart som möjligt.

0 Shares