Hur man kommer igång med Ruby

Hur man kommer igång med Ruby

Introduktion

Vill du bli en Ruby-programmerare? Det är svårt att hitta ett kodningsspråk som du vill göra din styrka nu för tiden. Kanske har du snubblat över Ruby, kanske har du jobbat med Ruby tidigare. Här är en guide för dig att bli en certifierad Ruby-programmerare!

Det finns några certifieringar som du skulle behöva ha innan du blir erkänd som Ruby-programmerare. Klicka här om du letar efter dessa certifieringar eller relaterade IT-onlinekurser i Australien. Så om du är intresserad av en karriär inom teknik och specifikt Ruby, läs vidare för att ta reda på mer, samt ta reda på den genomsnittliga lönen för en Ruby-programmerare.

Vad är en Ruby-programmerare?

I huvudsak någon som är skicklig i Ruby programmeringsspråk för att skapa nya tekniska produkter. Tänk på någon som kan skapa webbservrar, arbeta med Application Programming Interface (API)-klienter och utveckla statiska webbplatsgeneratorer.

En Ruby-programmerare måste också vara skicklig i andra kodningsspråk eftersom det skulle gå hand i hand med de projekt som de kommer att göra.

Vad gör en Ruby-programmerare?

Varje kodningsspråk har en viss användning, dessa är följande för Ruby:

  1. Utveckla nya applikationer och program
  2. Skapa nya servrar för program på internet
  3. Utför full-stack webbutveckling
  4. Webbkrypning och skrapa
  5. Arbeta med andra kodningsspråk som PHP för att skapa nya program och genvägar
  6. Felsökning av befintliga program för att leta efter lösningar

Hur blir man en Ruby-programmerare?

Nu när du har en viss uppfattning om vad en Ruby-programmerare gör och du är intresserad av att testa det – här är en guide om hur du kan bli det själv!

Steg ett: Ta en kandidatexamen

För att arbeta med något som Ruby-programmet skulle du kräva en viss nivå av utbildningserfarenhet för att få foten inom dörren. Det huvudämne som bäst passar detta kriterium skulle vara datavetenskap. Detta är ett oerhört populärt kursval bland studenter i den här generationen, och med rätta.

Alla välrenommerade datavetenskapskurser skulle kunna utrusta dig med grundläggande kunskaper om att skapa webbsidor, färdigheter i flera kodningsspråk, förståelse för olika programmeringsspråk och andra viktiga färdigheter som programmerare.

Det finns andra kurser som kan ge dig ett steg in i Ruby-programmeringsområdet, till exempel Computer Architecture. Det är viktigt att du tränar på att använda Ruby medan du studerar så att du kan ha ett bra grepp om språket innan du ger dig ut i branschen.

Steg två: Bemästra Ruby Language

Som nämnts rekommenderas det starkt att börja använda programmeringsspråket Ruby under dina grundutbildningsår för att få tag i det. Ruby är ett objektorienterat språk som kan användas för att skapa nya webbplatser, program och andra tekniska produkter.

Branschproffs har använt Ruby för att utveckla nya program, och det finns också ett befintligt webbramverk som kallas ‘Ruby on Rails’ som du kan använda för att öva på programmeringsspråket.

Det rekommenderas att du letar upp instruktionskurser och videor om hur man programmerar med Ruby, eftersom de också skulle ha specifika exempel som kan hjälpa dig att bättre förstå ett sådant abstrakt programmeringsspråk.

 Ruby Language

Steg tre: Förbättra dina kodningsfärdigheter

Förutom att behärska Ruby måste du också kunna andra kodningsspråk. Att vara bekant med andra vanliga kodningsspråk skulle öka din portfölj, eftersom många projekt kräver att Ruby arbetar hand i hand med dessa kodningsspråk.

Starka analytiska färdigheter och uppmärksamhet på detaljer är andra färdigheter som alla bra programmerare bör ha för att hålla utkik efter eventuell felsökning på dessa olika språk.

Kom ihåg att öva på andra kodningsspråk medan du provar Ruby. Se instruktionsvideor om hur du använder dessa andra kodningsspråk och var redo att använda dem ute på fältet.

Steg fyra: Bli certifierad

Vi vet att du redan har en kandidatexamen i datavetenskap. Men att vara Ruby-programmerare är ett vansinnigt tekniskt jobb. Att ha en kandidatexamen i datavetenskap skulle inte kunna vara tillräckligt, eftersom du skulle behöva en specialiserad certifiering i programmeringsspråket Ruby.

Arbetsgivare använder “Ruby on Rails” för att bedöma kompetensen hos potentiella Ruby-programmerare. En annan styrelsecertifiering som är allmänt erkänd är certifieringen av Ruby Association.

Kompetens

Som vi tog upp finns det flera färdigheter som en Ruby-programmerare skulle behöva utnyttja. Låt oss gå igenom dem snabbt:

Ruby-kunskaper i programmeringsspråk är den första och främsta viktiga.

Kodning av språkkunskaper på andra språk, hand i hand med att arbeta med Ruby

Med dessa färdigheter måste du bemästra nästa – webbutveckling

Dessa två är kompletterande färdigheter för alla som arbetar i teknikbranschen – analytiskt tänkande och uppmärksamhet på detaljer.

Och naturligtvis skulle vi inte vara kompletta utan att ha – en självständig tänkare.

Lön

Om du har kommit så långt, bra för dig! Det är detta vi alla kisar efter, lönen. Det är ingen hemlighet att teknikindustrin i denna tid betalar en stor förmögenhet för dem som har turen att arbeta där, men hur mycket betalar de? Låt oss ta en titt.

Det nationella genomsnittet för en Ruby-programmerare i USA skulle vara ungefär $138 496 per år. Naturligtvis, med tanke på var du arbetar, kan det gå upp till någonstans i $160 000. Nu är det mycket pengar, vilket är anledningen till att dessa jobb är mycket konkurrenskraftiga och kräver att deras sökande har specifika certifieringar och kompletterande färdigheter för att kunna vara skickliga inom detta område.

United States Board of Labor Statistics (BLS) listar inte lediga jobb för Ruby-programmerare, men titta under datorprogrammerare och du är säker på att hitta Ruby-programmerare inkluderade.

Det ser ut som att trenden för lediga jobb för datorprogrammerare kommer att falla med tio procent under det kommande decenniet, men BLS rapporterar att ungefär 9 700 nya jobb för datorprogrammerare öppnar årligen. Så om du tittar på den här branschen, var inte alltför orolig.

Lön

Slutsats

Datavetenskap och teknikindustrin är växande jättar i denna nya tid på arbetsmarknaden. Om du har resurserna och kunnandet, ge definitivt den här vägen ett försök, och du kanske bara är nästa datorprogrammeringsgeni. Det lönar sig bra också, så varför inte?

Relaterade Artiklar

Back to top button