Hur man kombinerar flera Excel-filer till en online (exempel)

0 Shares

Du arbetar med flera Excel-filer men behöver förena dem alla till en, i den hÀr artikeln kommer du att lÀra dig hur slÄ ihop Excel-filer till en online; Du kommer att bli förvÄnad över hur enkel och snabb denna process Àr.

I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du förenar olika filer. Men det Àr ocksÄ viktigt att lÀra sig att kombinera eller kombinera flera celler i Excel.

NÄgra enkla steg hjÀlper dig att göra detta standardisera flera Excel-dokument i en fil; för att vara lÀttare att lokalisera och dÀrför bÀttre organiserad.

Excel tillÄter slÄ samman flera filer till en online pÄ tvÄ olika sÀtt; en görs för hand men Àr vÀldigt enkel och den andra görs genom en mer avancerad process som kallas VB men hÀr kommer vi att visa dig hur och Du bestÀmmer vilken metod du ska anvÀnda.

Bifoga till Excel-filer genom att kopiera ark:

 • Du borde öppna de Excel-dokument du vill gruppera. För dem kan du öppna dokumentet i sĂ€kert lĂ€ge.
 • Om filerna du vill gruppera tillsammans har mer Ă€n ett kalkylblad; Du mĂ„ste gĂ„ till botten av arket och klicka pĂ„ det första objektet.
 • DĂ„ mĂ„ste du trycka “TillfĂ€lliga versaler” eller Ă€ven kĂ€nd som Skift-tangenten; du mĂ„ste hĂ„lla ned denna tangent tills du kommer till det sista arket du vill vĂ€lja.
 • NĂ€r du kommer till slutet av markeringen mĂ„ste du högerklicka för att vĂ€lja alla ark.
 • HĂ„ll sedan musen över de valda arken och tryck pĂ„ höger musknapp; för att visa en meny dĂ€r ett alternativ mĂ„ste vĂ€ljas “Flytta eller kopiera”.
 • Detta öppnar ett fönster dĂ€r du kan skapa ett nytt dokument som kommer att gruppera alla kalkylblad som valts i steg 4. I det hĂ€r fönstret finns ett fĂ€lt som sĂ€ger Skapa en Kopiera«; du kan vĂ€lja detta alternativ sĂ„ att de valda artiklarna finns kvar i sina originaldokument och en kopia gĂ„r till det nya dokumentet.
 • Omedelbart ett nytt dokument kommer att skapas med de filer du vill standardisera, co du mĂ„ste spara och tilldela ett namn till det nya dokumentet.
 • Nu mĂ„ste du bifoga andra filer till det nya dokumentet du just skapat.
 • För det du mĂ„ste gĂ„ till dokumentet du vill gruppera och du mĂ„ste öppna den och upprepa steg 2, 3, 4 och 5.
 • Efter att ha öppnat fönstret, vĂ€lj dokumentet som du skapade tidigare; (Det Ă€r viktigt att inte stĂ€nga dokumentet du just skapade förrĂ€n du har grupperat alla filer du vill förena; för om du stĂ€nger det detta nya dokument kommer inte att visas i det hĂ€r fönstret).
 • Senare en flik öppnas dĂ€r tidigare grupperade filer visas; nu mĂ„ste du vĂ€lja om du vill att dessa nya filer ska visas före eller efter de som redan Ă€r grupperade. Kom ihĂ„g att ge ett alternativ göra en kopia sĂ„ det överför inte originaldokumentet.
 • Acceptera för att spara Ă€ndringarna.

Om du kollar ett nytt dokument har skapats du kommer att kunna se alla bifogade filer lÀngst ner. Om du vill lÀgga till andra dokument med tiden du mÄste följa stegen ovan.

AnvÀnda Visual Basic:

NÀr du anvÀnder anpassade Visual Basic-funktioner tar det bara nÄgra sekunder att lÀgga till Excel-filer. I den hÀr metoden kommer ett makro att anvÀndas som gör allt arbete.

 1. Du borde skapa en ny mapp; du mÄste lÀgga in alla filer du vill gruppera i den.
 2. Öppna ett nytt Excel-dokument dĂ€r filerna du vill bifoga kommer att grupperas.
 3. DÄ mÄste du gÄ till Visual Basic Editorgenom att vÀlja kommandotangenterna Alt + F11.
 4. NĂ€r den öppnas i menyn “Införa”, du trycker pĂ„ ett alternativ “Modul”.
 5. Ett tomt fönster öppnas dÀr du kan klistra in koden (uppdatera denna kod med sökvÀgen till mappen dÀr du lÀgger filerna du vill gruppera).
 6. Du placerar markören var som helst i koden och du trycker pÄ F5.
 7. Alla valda filer laddas automatiskt upp till nytt exceldokument.

Det Àr sÄ enkelt att kombinera flera Excel-filer bara för en; anvÀnd den du gillar mest och organisera ditt arbete mer effektivt. Om du behöver konsolidera data i Excel frÄn flera ark till ett, inbjuder vi dig att lÀsa vidare.

0 Shares