Hur man klonar och ändrar den interna SSD:n för Xbox Series X och Series S

0 Shares

När vi vet detta är det enda alternativet vi har kvar att byta en SSD-enhet från en konsol och sätta den i en annan, men kan vi det?

Byter SSD

Efter att ha tagit isär sin Xbox Series X helt och äntligen nått moderkortet, lyckades TronicsFix sträcka sig efter SSD:n för att ta bort den. Som tur var hade han en platta från en andra Xbox Series X som han också tog bort den ursprungliga SSD:n till och fortsatte med att placera den i den första konsolen.

Resultatet var förödande, eftersom konsolen inte kunde slås på, och efter att ha sett till att allt var perfekt anslutet och fungerade med den ursprungliga SSD:n, bestämde han sig för att ta nästa steg: tänk om vi klonade enheterna?

Kloning av SSD

Xbox Series X vs Xbox Series S

Tanken var att göra en identisk kopia av originalenheten på destinationsenheten, så han bestämde sig för att använda Sabrents klonenhet, EC-SSD2, som du kan köpa på Amazon för 109,99 €. Med det här tillbehöret kan vi klona två SSD:er utan ansträngning, eftersom ingen dator krävs och allt görs genom att trycka på en enkel knapp.

Efter cirka 20 minuters kloning var enheten klar, så det återstod bara att placera den på konsolen för att se att allt fungerade perfekt. Sagt och gjort, konsolen startade upp till den nya enheten omedelbart, och alla filer förblev intakta.

Kan jag använda en Series X SSD på Series S?

Att veta att Xbox Series S har 512 GB lagringsutrymme , trodde TronicsFix att det skulle vara en bra idé att använda Series X 1TB-enheten på den minsta i familjen för att få ytterligare 512 GB. Men inte. Tyvärr är denna operation inte giltig eftersom konsolen inte startade med bytet av enhet.

Dessutom skulle det inte vara en adekvat lösning att utföra en klon, eftersom vi skulle klona partitionssystemet och 1 TB-enheten skulle lämnas med 512 GB användbart, vilket kasserar de återstående 512 GB. Därför skulle den enda möjliga lösningen i händelse av misslyckande vara att skaffa en originalenhet och klona den.

Kommer kompatibla enheter att säljas?

Med tanke på att Microsoft erbjuder möjligheten att utöka internminnet med sina expansionskort (som inte minskar konsolens prestanda), är det inte möjligt att byta intern enhet, i grunden på grund av hela demonteringsprocessen som det innebär. Om användningen av ett speciellt chip bekräftas är det mest troligt att denna idé kommer att förkastas för alltid, om inte någon fanatiker lyckas hitta lösningen.

0 Shares