Hur man klona Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet

Hur man klona Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet

Att klona eller spara Windows 11 till en extern enhet kan vara till hjälp. Det hjälper användare från att fastna i udda situationer när det finns några fel i systemet och ingen säkerhetskopiering. Det kan göras manuellt eller med ett dedikerat programvaruverktyg som EaseUS Todo Backup-verktyget.

De free test av detta verktyg gör det dessutom enkelt att klona Windows 11 till valfri extern enhet bekvämt. Processen förblir densamma för alla externa enheter, och den har många integritets-, personliga och professionella fördelar. Låt oss gå igenom de detaljerade stegen för att klona Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet.

Förberedelser före kloning av Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet

Kloning kan användas för att spara Windows 11 till vilken extern enhet som helst som en skivavbildskopia. Denna teknik kan användas närhelst en kopia av systemet krävs vid katastrofåterställning. Därför sparas en digital kopia av Windows 11 på en extern lagringsenhet.

Det är viktigt att notera här att kloning skiljer sig från säkerhetskopiering. Den initiala processen är densamma för båda, men deras kraft att starta upp är den största skillnaden. Det är möjligt att starta från kloningen medan säkerhetskopiering sparar data och inte erbjuder boot.

Vidare, innan du hoppar till de olika metoderna för att klona Windows 11 till någon extern enhet, måste det finnas ett par förberedelser som är:

 • Typ av disk: När du vill klona Windows 11 till vilken extern enhet som helst, är det idealiskt att välja den 2,5 tums interna SSD-enheten som enkelt ansluts till SATA-porten. Det är lätt att välja dessa diskar för stationära datorer med olika portar för att installera SSD parallellt med den nuvarande hårddisken.
 • Alternativ för M.2 SSD:er: En M.2 SSD-kortplats ligger under CPU:n och är idealisk för användare med utrymmesproblem. M.2 SSD kommer med individuella kontakter, och därför är det viktigt att gå igenom den bärbara datorn eller systemkompatibiliteten innan du köper SSD:n.
 • Diskstorlek: När du väl har bestämt dig för typen av SSD är det lätt att hitta USB-enheten också baserat på storlek och utrymme som krävs. Det är idealiskt att välja den storlek som matchar systemets krav.
 • Förbereda SSD:n: När typ och storlek på SSD har valts är det dags att förbereda den för kloning. Det är idealiskt att välja storleken på den större externa lagringsenheten än systemkraven.
 • Rengöra en systemsäkerhetskopiering: Det är viktigt att radera onödiga data och filer från systemet. Det är lätt att ta bort onödiga program från systemet och säkerhetskopiera systemet med extra försiktighet. Det skyddar data från att gå förlorade i händelse av problem.

Metod 1: Använda inbyggda systemfunktioner:

Det finns inget direkt alternativ för kloning i diskhanteringen, men den inbyggda säkerhetskopieringsfunktionen kan användas för att skapa en klon på vilken extern lagringsenhet som helst som en hårddisk eller USB. De snabba stegen för att använda säkerhetskopiering av systembild för att klona Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet är:

 • Gå till “Start”-menyn på systemet och leta upp kontrollpanelen.
 • Gå till alternativet “Säkerhetskopiera och återställ”.

Säkerhetskopiering och återställning

 • Gå till alternativet “Skapa systembild” i den vänstra rutan.

Skapa systembild

 • Systemet ger tre alternativ för att spara Windows 11 till de externt anslutna enheterna. Dessa alternativ inkluderar på en hårddisk, ytterligare en DVD och på en nätverksplats.

nätverksplats

 • När du sparar kopian av Windows 11 på en extern hårddisk kan du välja alternativet “extern enhet” som leder data till den anslutna disken till systemet.

extern enhet

 • Du kan välja alternativet “bekräfta” för att börja använda systemavbildning.
 • Öppna systemet i “Avancerat återställningsläge”.
 • Leta reda på “Välj System Image Recovery” från felsökning och avancerade alternativ.
 • Gå till “anslut den externa enheten” och välj att återställa datorn.
 • Därför använder Windows System Image Recovery bilden och klonar hela data till den externa disken.
 • Efter att ha skapat Windows 11-klonen kan du starta om datorn till valfri extern lagringsenhet som SSD.

Metod 2: Använd EaseUS Todo Backup-verktyget för att klona Windows 11 till SSD/HDD/USB

Det kan finnas olika problem eftersom alla steg krävs för att använda systembildsåterställningen medan du klona Windows 11 till valfri extern enhet. Därför letar många användare efter snabba och enkla sätt att klona Windows 11 och något effektivt som kan användas på flera enheter samtidigt.

EaseUS är ett ledande teknikföretag med flera användare globalt för sina dedikerade produkter som EaseUS diskpartitionsmaster och EaseUS Todo Backup. Snabbfunktionerna i EaseUS Todo Backup inkluderar:

 • Kan snabbt klona, ​​synkronisera och säkerhetskopiera Windows 11/10/8.1/7.
 • Erbjuder enkel återställning till Windows 10 från Windows 11 endast efter tio dagar.
 • Kan återställa Windows 11 på datorer som inte stöds.
 • Fullständigt stöd för säkerhetskopiering och återställning av Windows 11-system.

Det är en lättanvänd programvara som kan klona Windows 11 till valfri extern lagringsenhet med hjälp av följande steg.

 • Ladda ner EaseUS Todo Backup-verktyget från den officiella webbplatsen.

EaseUS Todo Backup

 • Öppna programvaran och gå till “Verktyg”.

verktyg

 • Gå till diskpartitionen och gå till “nästa”.

diskpartition

 • Det är lätt att välja måldisken från det visuella kortet och se till att den är större än källdisken eller partitionen.
 • Det visar ett varningsfönster som informerar om att denna kloning permanent kan rensa data på disken och börja klona med alternativet “Fortsätt”.

klona hårddisken

 • Starta om systemet med en klonad hårddisk eller SSD. Gå till F2, F12 eller Del-tangenten för att ange BIOS-inställningarna.

BIOS-inställningar

 • Ändra startprioritet och ställ in alternativet för att starta från den nyligen klonade disken. Spara ändringen och avsluta BIOS.

avsluta BIOS

Avslutar:

Således är det superlätt att klona Windows 11 till SSD/HDD/USB-enhet snabbt. Det enklaste sättet är att använda EaseUS Todo Backup som snabbt skapar en säkerhetskopia av en hårddisk på vilken annan hårddisk som helst. Därför skyddar det operativsystemet och andra data säkert som en digital kopia.

Det finns två enkla sätt att uppnå Windows 11-kloning till SSD/HDD/USB-enhet manuellt eller automatiskt. Vi har nämnt steg-för-steg-processen för manuell kloning av Windows 11. Det bästa sättet att rekommendera är att ladda ner verktyget EaseUS Todo Backup och njuta av en snabb säkerhetskopiering av Windows 11 till hårddisk, SSD eller USD-enhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button