Hur man klona och korrigera bildfel med Corel Photo Paint (exempel)

0 Shares

Med kloningsverktyget kan du korrigera brister med Corel Photo-Paint pÄ en bild, och du behöver inte nödvÀndigtvis vara expert pÄ programmet för att fÄ det.

Faktum Àr att lÀra sig att anvÀnda denna resurs Àr mycket enkelt och snabbt, förutom mÄngsidig. Tja, vem behövde eller ville inte korrigera ett element i bilden.

Om du har tagit ett foto som ser lite suddigt ut lÄter Corel Photo Paint dig ocksÄ korrigera det; eller nÀr du vill korrigera effekten av röda ögon i ett foto.

Hur korrigerar man flÀckar med Corel Photo-Paint?

För att komma igÄng mÄste du ha en Corel Photo-Paint-redigerare igÄng och bilden du vill klona eller korrigera öppnas.

Sedan finns det vÀnstra sidofÀltet, som Àr den med verktygen ikon avsedd för kloning. Den kommer att ha tvÄ parallella element för att sÀrskilja den.

LikasÄ Àr det lÀtt att hitta eftersom det kommer att finnas under verktygen för beskÀrning och zoom. Klicka pÄ pekaren pÄ önskat alternativ.

Följaktligen kommer toppmenyn eller egenskapsfÀltet för det valda verktyget att uppdateras med alla tillÀmpliga kloninstÀllningar.

PÄ samma sÀtt uppdateras pekaren för att se ut som en cirkel som att klicka pÄ bilden kommer att resultera i dubbletter. En förblir statisk och blinkar för att indikera startpunkten.

Det vill sÀga avsnittet som ska kopieras. Den andra, klonen, kan flyttas och placeras dÀr du vill fixa bristerna med Corel Photo-Paint.

I denna mening mÄste segmentet som ska klonas vÀljas med hjÀlp av kÀllpekaren, men mÄste vÀljas innan du fortsÀtter konfigurera verktyget.

GrundlÀggande instÀllningar som krÀvs för att anvÀnda Clone-verktyget

Efter att ha bestĂ€mt ursprungsplatsen fortsĂ€tter vi att trycka pĂ„ knappen “Pensellista”Vilket blir det första alternativet (frĂ„n vĂ€nster till höger) pĂ„ nĂ€mnda fastighetsfĂ€lt.

Bland dem, “KloningsverktygFöljt av en typ av borste, som “Klon mjuk stor“. NĂ€r du gör detta kommer resten av vĂ€rdena i fĂ€ltet att uppdateras automatiskt.

Tack vare detta kommer det inte lÀngre att vara nödvÀndigt att manuellt justera dem, om inte anvÀndaren vill göra en specifik Àndring.

ÅtgĂ€rda brister med Corel Photo-Paint!

LÄt oss börja med det Högerklicka med en ursprungsindikator pÄ avsnittet eller delen som ska klonas, flytta sedan klonmarkören till omrÄdet som ska revideras.

För att fortsÀtta mÄste du trycka pÄ vÀnster musknapp för att klona det vi kopierade.

Denna operation görs vanligtvis genom att hÄlla ned vÀnster knapp och försiktigt och försiktigt flytta markören över det omrÄde som ska behandlas.

UtgÄngspunkten bör flyttas enligt bildens egenskaper, eftersom skuggor och fÀrger inte alltid Àr desamma.

För att Àndra det behöver du bara högerklicka pÄ filen Ny position bör betraktas som en referens till ditt exemplar.

Det rekommenderas ocksÄ att behÄlla eller anvÀnda tryck, tÀckning och utjÀmning med höga vÀrden sÄ att kloningen Àr smidig och förÀndringen inte Àr sÀrskilt mÀrkbar.

Ett annat sÀtt att korrigera brister i dina bilder Àr att anvÀnda effektverktyget.

Tips för att arbeta med Clone-verktyget

Ett av de viktigaste tipsen att komma ihÄg Àr att om du tÀnker korrigera brister med Corel Photo-Paint Àr det alltid en bra idé att göra en kopia av bilden för jobbet.

Eftersom detta undviker besvĂ€ret om du inte gillar resultatet och vill gĂ„ tillbaka till den ursprungliga representationen. För att göra detta, vĂ€lj alternativet “Dubbel“.

NĂ€r du klickar pĂ„ ett objekt. Eller genom att anvĂ€nda tangentbordskommandona “Ctrl + D“Har en försĂ€kring mot misstag.

Borstens storlek, Ä andra sidan, mÄste matcha den sektion eller del du vill justera. Om det Àr en liten detalj bör verktyget vara mindre.

Detta för att inte pÄverka eller Àndra element som inte matchar. Om ytan dÀremot Àr stor kan en större borste anvÀndas.

Bland de avancerade alternativen har du Àven möjlighet att arbeta med vektorgrafik, vilket kommer att ge bÀttre kvalitet och skalning av bilderna.

0 Shares