Hur man kÀnner till IMEI-numret pÄ din mobiltelefon och upptÀcker om den har rapporterats som stulen

0 Shares

TyvÀrr Àr stöld fortfarande mycket nÀrvarande, eftersom de Àr de frÀmsta motiven bakom dessa negativa metoder. Ja du tror att din enhet har blivit stulenbör du lÀsa vÄr guide om hur du tar reda pÄ IMEI-numret pÄ en mobiltelefon och upptÀcker om den har rapporterats som stulen.

För att undvika stöld eller ta reda pÄ var din mobiltelefon finns, Àr det bÀsta alternativet att ta reda pÄ hur du hittar din mobiltelefon om den Àr avstÀngd, men tÀnk om den sÀljer enheten till dig och du tror att den har blivit stulen ? För detta Àr det nödvÀndigt att kÀnna till mobiltelefonens IMEI.

Genom att kontrollera vÄrt IMEI kan du se om din enhet har blivit stulen eller inte. I guiden nedan beskriver vi nÄgra ÄtgÀrder du kan vidta kontrollera ditt IMEI och kontrollera om telefonen Àr stulen eller inte.

Vad Àr IMEI och hur vet jag det för att kontrollera om det har rapporterats som stulet?

IMEI skulle vara filens motsvarighet ID-kort för vĂ„ra mobiltelefonervar och en har en som identifierar den med resten av enheterna. Även de mobiltelefoner som lĂ„ter dig ha tvĂ„ linjer har vanligtvis ocksĂ„ tvĂ„ IMEI-nummer.

Att kontrollera vĂ„rt IMEI Ă€r vĂ€ldigt enkelt, du kan göra det genom att titta direkt pĂ„ din mobiltelefons integritet eftersom de upprepade gĂ„nger skrivs ut pĂ„ baksidan eller bakom batteriet. Å andra sidan kan du ocksĂ„ kontrollera det enligt följande:

  1. GÄ till alternativet att slÄ ett mobilnummer.
  2. Skriv följande kod * # 06 #.
  3. Efter att ha gjort detta kommer skÀrmen att visa mobiltelefonens IMEI-nummer.

Visst, den tidigare metoden krÀver att din enhet Àr pÄslagen och igÄng, men om inte, vad gör du? Oroa dig inte, du kan fÄ IMEI-numret om din telefon Àr inaktiverad eller inte finns i nÀrheten.

Hur man kÀnner till IMEI-numret pÄ din mobiltelefon och upptÀcker om den har rapporterats som stulen

Det finns flera sÀtt att göra detta sluta sig till om en mobiltelefon har stulitsalla hotar enhetens IMEI. LÀs informationen nedan och ta hÀnsyn till den om du misstÀnker att du har en stulen mobiltelefon:

TelefontjÀnsten spÀrras och rapporterar till operatören

Ett av de enklaste och mest effektiva sÀtten att bekrÀfta att en mobiltelefon Àr blockerad Àr att kontrollera den om telefonnÀtet fungerar normalt. Om du inte kan ringa eller ta emot samtal med din mobiltelefon Àr det mycket möjligt att enheten Àr lÄst.

Denna metod Àr inte helt tillförlitlig eftersom det kan finnas vissa omstÀndigheter som hindrar dig frÄn att ringa eller ta emot samtal. Av denna anledning rekommenderar vi det starkt ring din operatör och be dem kontrollera IMEI pÄ sina system direkt.

Operatörer har tillgÄng till den globala databasensom de kan anvÀnda för att bekrÀfta om enheten finns pÄ listan över stulna telefoner eller om den rapporteras. Processen görs exakt med IMEI-numret pÄ din mobil som du kan ange genom att följa stegen vi nÀmnde ovan.

Å andra sidan, speciellt för enheter av mĂ€rket Apple, kan du veta om iPhone Ă€r IMEI- eller iCloud-blockerad, nĂ„got du bör försöka vara Ă€gare till denna mĂ€rkesmobil.

AnmÀl alltid

Oavsett om du har blivit offer för en bedragare eller din mobiltelefon har blivit stulen, det bÀsta Àr lÀmna in ett krav i tid. Om en stulen Apple iPhone blir stulen Àr det nödvÀndigt att blockera den stulna Apple iPhone med IMEI, dÀrför informera din operatör omedelbart om förlusten, eftersom detta kommer att introducera mobilens IMEI i deras databas, vilket gör att du kan hitta den i mÄnga fall.

Å andra sidan, om de sĂ„lde en fil till dig stulen mobiltelefonVid rapportering av detta fall kan operatörer kontakta officiella myndigheter och försöka lösa problemet. PĂ„ samma sĂ€tt, var inte rĂ€dd för att anmĂ€la personen som sĂ„lde dig nĂ€mnda mobiltelefon.

Kontrollera det digitala IMEI för att se om det har rapporterats som stulet

Idag har de flesta mobiltelefoner ett IMEI-nummer tryckt direkt pÄ enheten eller pÄ originalkartongerna. IMEI-jÀmförelse presentera digitalt, med en levererad direkt till din mobiltelefon eller i en lÄda, kan du bekrÀfta om mobiltelefonen Àr stulen eller inte. Om IMEI Àr annorlunda har den mest troliga mobiltelefonen stulits.

0 Shares