Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar Windows 11 utan TPM 2.0-modul

Microsoft tillkännagav nyligen Windows 11. Även om det är gratis för Windows 10-användare, till skillnad från sin föregångare, är kompatibilitetslistan ganska smal, exklusive relativt nya och kraftfulla processorer på grund av att de kräver ett TPM-chip. Om det är ditt fall, misströsta inte, det finns ett sätt fuska TPM 2.0. I den här artikeln kommer vi att lära ut just det: hur man installerar Windows 11 utan TPM 2.0.

Om du inte har TPM 2.0-versionen eller om du inte har TPM-chippet installerat (gamla maskiner), har vi en lösning, faktiskt två. När du gör ändringar i Windows-registret eller på installationsmediet kan du kringgå alla TPM-restriktioner och låsa upp Windows 11, vilket i princip tillåter vem som helst att uppgradera sin dator till det nya operativsystemet. Utöver denna modul kan du även kringgå begränsningen av SecureBoot.

Metod 1: Windows 11 utan TPM genom att ändra registret

Den första metoden att kringgå TPM 2.0 innebär helt enkelt att redigera Windows-registret under installationen av det nya operativsystemet. På enheter som inte stöds, om du försöker installera det nya Windows 11, visas ett meddelande på skärmen som informerar dig om att din dator inte stöds.

Hur man installerar Windows 11 utan TPM 2.0

På den här skärmen måste du trycka på Skift+F10 för att öppna kommandotolksfönstret och ändra registret. Du måste köra regedit.exe och skapa en ny “LabConfig”-nyckel under HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup. På “LabConfig”-tangenten skapar du två nya poster:

  • Bypass TPMCheck=dword:00000001
  • BypassSecureBootCheck=dword:00000001

Om det inte fungerar kan du också skapa en .reg-fil med följande kodrad:

Spara den här filen (.reg) på en USB-enhet och utför en ren installation av Windows 11 när den officiellt startar. Under installationsprocessen trycker du på Skift+F10 och skriver anteckningar och trycker på enter.

Öppna filmenyn i Anteckningar och leta upp och tillämpa reg-filen. Detta kommer att kringgå TPM+SecureBoot-kraven.

Metod 2: TPM-fri Windows 11 Skapa din egen installationsmedia

Den andra metoden för att installera Windows 11 utan TPM 2.0 innebär att ändra Windows 11 ISO-filen.

Om du vill uppdatera operativsystemet genom att köra setup.exe direkt från Windows 11-mediebilden finns det ytterligare en enkel lösning.

Du måste byta ut filen appraiserres.dll i källmappen på din installationsmedia med samma version av den filen som finns i Windows 10 ISO. När du är klar måste du återskapa ISO-avbildningen med hjälp av ett tredjepartsverktyg som Rufus eller AnyBurn och köra konfigurationsfilen igen.

Om du vill installera Windows 11 på flera maskiner för en ren installation, kan du alltid använda Windows ADK för att automatisera processen och skapa din egen ISO.

Det är också värt att notera att dessa lösningar har testats med den läckta versionen av Windows och kanske eller kanske inte fungerar när den slutliga versionen släpps senare i år eller början av 2022. För närvarande ser det ut som att det skulle vara möjligt att kringgå dessa begränsningar genom att göra ändringar i standardinstallationsprocessen.

Kort sagt, det är ganska uppenbart att TPM inte är något som i grunden är nödvändigt för Windows 11.