Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar och använder Microsoft Edge på Android

Medan användare i stor utsträckning börjar bli benägna att använda webbläsaren Chrome, försöker Microsoft få dem tillbaka till där vi som barn lärde oss webbsurfning. Microsoft Edge, efter att ha gått igenom lite förnyelse på datorversionen är också tillgänglig på Android. Eftersom Android-enheter kommer med förinstallerade Google-applikationer med Chrome som standardwebbläsare, har Android-användare en vana att använda Chrome utan att tänka på att byta till någon annan webbläsarapplikation.

Men med en ny logotyp, ett fräscht gränssnitt och ett imponerande arbete med surfhastighet är Microsoft Edge inte längre den gammaldags webbläsaren. Det är sant att Chromes största användarbas håller fast vid det på grund av regelbundna ändringar i gränssnittet och bekvämligheten med tillägg, cookies och sparade sökningar. Men att prova Edge är det minsta vi användare kan göra för att erkänna det och det faktum att webbsurfning inte var något utan Microsoft som gav oss Internet Explorer. Och kanske kanske du vill byta till det permanent när du har provat det.

Så här kan du installera Microsoft Edge på Android-enheter och hur du använder det när det är som bäst:

Hur installerar jag Microsoft edge på en Android-enhet?

Steg 1: Börja med att öppna Google Play Butik och installera Microsoft Edge på din Android-enhet.

Steg 2: När det är installerat startar du programmet, vilket öppnar ett inloggningsfönster med tre alternativ

Steg 3: Om enheten är synkroniserad med ett Microsoft-konto tryck på, Logga in för att fortsätta med processen. Annars, tryck på Logga in med ett annat konto för att logga in med ett annat konto eller ett nytt konto.

microsoft edge

Alternativt:

Om enheten inte är inloggad med ett Microsoft-konto ser du två alternativ – Logga in med ett Microsoft konto eller Logga in med ett jobb- eller skolkonto.

Om du vill hoppa över proceduren, tryck bara på Hoppa över.

hoppa över logga in

Steg 4: Här kommer du att bli ombedd att ange dina Microsoft-kontouppgifter. Du kan återigen välja att skapa ett nytt konto genom att trycka på Skapa ett om du inte har ett Microsoft-konto.

Outlook-inloggning

Steg 5: Om du loggar in med det synkroniserade Microsoft-kontot på din enhet kan du synkronisera dina lösenord mellan enheter genom att trycka på Verifiera; annars trycker du på Inte nu för att undvika processen.

nyckellösenord säkrare

Steg 6: Därefter söker appen tillstånd att dela din sökdata för att utveckla en personlig surfupplevelse och generera insikter kopplade till flöden och annonser för användare. Tryck på OK om du accepterar, annars tryck på Inte nu.

dela din information

Steg 7: Sedan söker Microsoft Edge ytterligare ett tillstånd för att spåra din dataanvändning i appen för en skräddarsydd upplevelse över kampanjtjänster. Tryck på OK igen om du accepterar, annars tryck på Inte Nu.

personaliseringsdata

Steg 8: Du kan nu ställa in Edge som din standardwebbläsare genom att trycka på Alltid.

Notera. Följande steg ska följas om du också är inloggad på ett Microsoft-konto på en annan enhet. Dessa steg hjälper dig att synkronisera din data mellan enheter. Om så inte är fallet kommer du att kunna använda Edge direkt på Android, vars steg nämns under nästa rubrik.

Steg 9: Därpå tillfrågas ytterligare några synkroniseringsbehörigheter om du redan använder ett Microsoft-konto på en annan enhet, till exempel din PC.

Tryck på Synkronisera nu för att synkronisera all data, lösenord och favoriter över alla aktiva enheter, annars trycker du på Nej, tack.

solinställning

Om du vill ändra informationen som ska synkroniseras, tryck på synkroniseringsinställningar, vilket öppnar en ny skärm där alla synkroniseringsdetaljer nämns; du kan avmarkera rutorna du inte vill synkronisera och slutligen trycka på Bekräfta.

Steg 9: Edge frågar dig om du vill slå samman data från alla aktiva enheter, markera sedan Ja, slå samman data; annars markera Nej, håll data åtskilda och tryck på Bekräfta.

microsoft edge-data

Steg 10: Om du inte har loggat in på några andra enheter ombeds du direkt att ställa in Edge som din standardwebbläsare på Android-enheten. Om du håller med trycker du på Ja; annars trycker du på Nej, tack.

Hur man använder Microsoft Edge på en Android-telefon?

Steg 1: Tryck på Sök eller ange webbadressfältet för att skriva in en URL eller något ord som du vill söka efter

Du kan också söka efter en bild eller ljud genom att ge åtkomstbehörigheter till Edge.

Steg 2: Tryck på Tab-ikonen i bottenmenyn för att byta till andra sidor eller öppna en ny webbsida.

Steg 3: Tryck på “+” underteckna för att öppna en ny sida.

Om du vill göra privat surfning, tryck sedan på InPrivate och tryck på “+”-tecknet.

Steg 4: Om du vill komma åt sökhistorik, favoriter och ändra inställningarna trycker du på “. . . ” förutom flikikonen från bottenmenyn.

Ändringar i menyn och relaterade åtgärder kan utföras med hjälp av flera tillgängliga alternativ.

Med Microsoft Edge på Android finns det goda chanser att det kommer tillbaka i spelet. Google är ganska invasivt när det kommer till användarnas internetaktiviteter. Men Google är den enda som har erbjudit större bekvämlighet när det gäller personliga sökningar och internetsurfning. Gå igenom Microsoft Edge på Android och ge dig själv några dagar för att få plats med webbläsaren. Du kommer att överväga att byta till det permanent.

Tror du att Edge kan ta över Chrome:

Klicka på kommentarerna och skicka oss dina synpunkter på hur du använder Edge på Android. Tror du att Edge kan vara ett bättre val än Chrome eller någon annan webbläsare på Android-enheter?

Och för mer teknisk kunskap och uppdateringar, gå med i Systweak på Facebook, Twitter och LinkedIn och kom överens med oss ​​i dina sociala flöden.