Hur man installerar och anvĂ€nder Kodi Player (xbmc) i Ubuntu – steg för steg

0 Shares

Det finns ett stort utbud av mediaspelare dÀr ute och vi vill ha det komplett, vissa mÀnniskor anvÀnder en mycket populÀr som VLC Àven om den kan anvÀndas olika operativsystem det finns platser som inte kan nÄs, vilket gör att vi mÄste leta efter alternativ.

Vi rekommenderar det för det Kodi, denna spelare dök upp pÄ marknaden 2003 kÀnd som XBMC (Xbox Media Center) nÀr det skapades var det tÀnkt att vara mediacenter för den första Xbox, men det blev snart en applikation som kan anvÀndas pÄ de flesta kÀnda plattformar.

NÀr det gÀller funktionalitet ger den hÀr spelaren oss ett grÀnssnitt som ger oss möjlighet att komma Ät alla video-, ljud- eller bildfiler som vi har pÄ vÄr enhet.

I den hÀr artikeln kommer vi att behandla förklara hur man laddar ner och installerar Kodi pÄ Ubuntu. Jag kommer ocksÄ att förklara den grundlÀggande installationen du bör anvÀnda för att installera din mediaspelare, men du kan berÀtta för mig att du inte har Ubuntu Linux men skulle vilja prova det, oroa dig inte, det Àr lÀtt att installera.

Men det kan hÀnda att du redan har en version installerad men det Àr en förÄldrad version och du vill uppdatera den, eller efter att du har installerat en uppdatering kan det hÀnda vad heter pÄ engelskaHur kan vi Àndra sprÄket till spanska? Det Àr en enkel procedur. Nu kan du installera andra saker för att göra anvÀndningen av det mer meningsfullt.

Hur installerar jag Kodi?

Det första vi behöver göra Àr att installera det nödvÀndiga paketet för Kodi. Vi kommer att öppna terminalen pÄ vÄr skÀrm och skriv:

  1. sudo apt-get install Software-properties-common

Observera att du kanske redan har det installerat, men se till att om du redan har det, samma terminal kommer att informera dig om att inga Àndringar har gjorts.

En annan sak Àr det vi mÄste lÀgga till ett arkiv. Det finns flera sÀtt att göra detta, men det snabbaste sÀttet Àr att öppna en terminal och kopiera detta:

  1. sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc
  2. sudo apt-get uppdatering
  3. sudo apt-get installera Kodi

Hur Àndrar jag Kodis sprÄkinstÀllningar?

Det första vi skulle vilja Àndra Àr sprÄket, för detta mÄste vi följa en rad steg som vi kommer att förklara sÄ att du kan göra det sjÀlv:

  1. Vi gÄr in i systemet och sedan till instÀllningarna.
  2. Vi lokaliserar i delar Utseende och sedan gÄr du vidare till International. I den hÀr menyn gÄr vi till den del dÀr vi vÀljer sprÄk och schema.

Nu Àr det dags att installera arkiven, just nu har vi Àndrat sprÄket och det blir lÀttare för oss att installera Vi kommer att göra SuperRepo enligt följande:

  1. Först gÄr vi till systemet eller filhanteraren. Senare vi fÀster LÀgg till kÀlla. DÄ öppnas ett fönster och vi skapar ett klipp som sÀger Ingen och lÀgger till lÀnken: https://srp.nu
  2. I samma fönster, men lÀngst ner, satte vi namnet vi valde. Till exempel, kom ihÄg att förvaret inte Àr installerat Ànnu, för detta mÄste vi gÄ till Add-ons Settings och dÀr vÀljer vi Installera frÄn .zip-fil och vÀlj den enhet som vi namngav i föregÄende steg.
  3. Vi har redan öppet Kodi-versionen som finns dÀr, letar vi efter mappen Alla och installerar arkivet dÀr. Slutligen, ibland kan det hÀnda att detta inte passar oss eftersom det Àr första gÄngen vi gör det.
  4. Vi vill gÄ tillbaka till början för att göra vÄrt bÀsta, för det kan vi enkelt avinstallera och installera om programmet. Som jag nÀmnde i början kan spelaren installeras pÄ flera operativsystem, om du vill veta hur man gör, besök gÀrna.
0 Shares