Hur man installerar Neofetch på Linux Ubuntu för att känna till systeminformation

0 Shares

Det här vill vi ofta lära känna vår dators egenskaper i detalj vare sig det är bärbart eller stationärt, till exempel vilket operativsystem vi använder. För detta kan vi använda ett program som hjälper oss att upptäcka detaljerna i vårt system och som är praktiskt för dig. I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du installerar Neofetch på Linux Ubuntu för att känna till din dators systeminformation.

Vad är Neofetch?

Neofetch är ett program CLI-information skriven i BASHvisar den systeminformationen tillsammans med bilden. Dess huvudsakliga syfte är att använda skärmdumpmediet för att visa andra användare versionen av operativsystemet som körs.

Det här programmet den är helt anpassningsbar på grund av användningen av flaggor på kommandoraden eller användarkonfigurationsfilen. Nyckelfaktorn är att det finns över 50 anpassningsalternativ för den här appen och den innehåller till och med en print_info-funktion som låter dig lägga till din egen personliga information.

Vad är Neofetch kompatibel med?

Detta program är anpassningsbart eller kompatibelt med olika datorer och operativsystemversioner, och är ett utmärkt verktyg för din dator.

  • Linux.
  • Mac operativsystem.
  • iOS.
  • Haiku.
  • Windows.
  • MINIX.

Det är dessa system Neofetch är kompatibel med, men vi kommer att fokusera på hur du kan installera det för att få information om ditt Linux-operativsystem.

Installera Neofetch på ditt Linux-operativsystem

Vem är det till är Ubuntu-användare eller så måste någon som är associerad med den här typen av schema lägga till programfilen. För att lägga till den här filen måste du använda och öppna en terminal genom att trycka på (Ctrl + Alt + T) och köra följande kommandon:

Uppdatera din Linux-fil och paketregister med följande kommando som du kommer att använda i en terminal öppen på Linux, gör det ordagrant.

Nu måste du installera programmet med följande kommando så att det sätts på ditt Linux-system och du kan börja använda det.

om du du är Debian 9-användare eller ett ytterligare system baserat på det, du kan installera Neofetch med terminalen (Ctrl + Alt + T) och följande kommandon:

Vem är det till använd Fedora, RHEL, CentOS, Mageia eller sekundärt måste du installera dem med terminalen (Ctrl + Alt + T) och följande kommando.

Sedan kommer du att utföra följande kommandon för att aktivera COPR-förvaret ange kommandona noggrant i systemet.

Slutligen kommer den att installera programmet eller applikationen på systemet med det andra kommandot i terminalen, och det måste skrivas exakt.

Ja det är det Användare Solus installera detta program via terminal med följande kommando och njut av Neofetch-funktioner på det sättet.

Senare för de som använd Alpine Linux De kommer att kunna installera programmet eller applikationen med nästa kommando, som kommer att beskrivas nedan:

Äntligen alla som använd Arch Linux, Manjaro, Antergos eller sekundärt till det Arch Linux-stödda systemet, kan du installera det enligt följande.

Detta är proceduren du måste följa för att kunna använda Neofetch på en dator som kör Linux och dess derivat.

Hur använder man Neofetch?

När installationen är klar kan du starta programkörningen genom att utföra följande kommando i terminalen (Ctrl + Alt + T):

Detta kommer att visa befintlig information om enheten, till exempel en fil driften av operativsystemet som vi använder på datorn. Neofetch-applikationen kommer att upprätta en förprogrammerad konfigurationsfil i sökvägen / i denna första körning.

Den här filen innehåller alternativ för att övervaka alla aspekter av utdata som kommer att visas på skärmen medan kommandot utförs.

Som du kanske har märkt Installerar Neofetch Det gör att du enkelt kan ta reda på systeminformationen för din Ubuntu Linux-dator. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att dela den, även på miracomosehace.com kan du hitta mer Linux-relaterat innehåll om du behöver det.

0 Shares