Hur man installerar macOS Mojave Beta

0 Shares

Du kan installera macOS Mojave beta på din Mac idag för att prova de nya macOS 10.14-funktionerna före släppdatumet i höst. Den här guiden visar hur du laddar ner macOS Mojave och installerar den på din mac.

MacOS Mojave beta är för närvarande tillgänglig för utvecklare, men kommer också till allmänheten senare denna månad. Tekniskt sett kan vem som helst installera macOS 10.14 beta just nu, men det finns några anledningar till att du inte borde installera den ännu. Namnlösa: Om du inte har en sekundär maskin eller om du inte vill installera på en sekundär partition. En offentlig MacOS Mojave-beta som kommer senare blir lättare att installera för konsumenterna. Här är mer om varför du bör och inte bör installera macOS Mojave beta.

Innan du installerar macOS Mojave beta måste du se till att du säkerhetskopierar din Mac. Detta gör det enkelt att nedgradera till macOS High Sierra om du bestämmer att du inte gillar betaversionen.

Så här laddar du ner macOS Mojave Beta

Starta macOS Mojave beta-nedladdning i Mac App Store.

Starta macOS Mojave beta-nedladdning i Mac App Store.

Det är enkelt att hitta MacOS Mojave-nedladdning eftersom det finns i Mac App Store, men du behöver tillgång till det. Utvecklare måste ladda ner macOS Mojave Developer Beta Access Utility som låser upp beta på din Mac. Detta är i grunden nyckeln för att komma in i utvecklarbetan.

Utvecklare kan logga in på utvecklarportalen, klicka på nedladdningar och sedan ladda ner Beta Access Utility. Om du inte är en utvecklare letar du efter på Twitter eller på denna webbplats en kopia av appen som du kan använda för att låsa upp åtkomst.

När appen har laddats ner dubbelklickar du för att öppna den och dubbelklickar sedan på macOSDeveloperBetaAccessUtility.pkg för att starta installationsprogrammet. Härifrån måste du följa skärmuppmaningarna och ange ditt Apple ID-lösenord.

I slutet av denna process ska Mac App Store öppnas och visa dig nedladdningssidan för MacOS Mojave. Om du inte ser något alternativ för att ladda ner den startar du om din Mac och öppnar sedan appbutiken och startar nedladdningen. Det tar ett tag att ladda ner på din Mac.

Hur man installerar macOS Mojave Beta

Installera macOS Mojave beta på din Mac.

Installera macOS Mojave beta på din Mac.

När betahämtningen är klar kan du installera macOS 10.14 beta på din enhet. Nedladdningen tog ungefär en timme på vår MacBook med en bra internetanslutning, så du kan förvänta dig att vänta ett tag innan du kommer till detta steg. När nedladdningen är klar kommer MacOS Mojave-installationsprogrammet att dyka upp. Om inte kan du hitta den i Launcher.

  1. Klicka på Fortsätt.
  2. Godkänn villkoren för macOS Mojave.
  3. Om du uppmanas ange ditt lösenord.
  4. Följ de återstående instruktionerna på skärmen.

Under de kommande 30 till 45 minuterna startar din Mac om när installationen äger rum. Det kan tyckas att det pausar eller fryser, men du behöver bara vänta på det och låta installationen slutföra. Under delar av installationen ser du en timer och andra gånger bara en förloppsindikator.

När din Mac startas om måste du logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Följ instruktionerna på skärmen för att komma igång med macOS Mojave beta. Du kommer att kunna börja testa några av de nya macOS 10.14-funktionerna som ingår i betaversionen.

4 skäl att inte installera macOS Mojave Beta & 6 skäl till

Installera macOS Mojave Beta för att förbättra macOS

Installera macOS Mojave Beta för att förbättra macOS

Vill du göra macOS Mojave bättre för publiceringsversionen senare i år genom att hitta problem och buggar och berätta för Apple om dem? Om du gör det är detta ett utmärkt tillfälle att se till att de saker du använder och de program du behöver fungerar på macOS 10.14.

Det här är ett av de bästa skälen att installera macOS Mojave beta på din Mac. Detta hjälper dig också att testa om den nya uppdateringen fungerar bättre med flera skärmar och i andra inställningar.

Du kan skicka felrapporter med Apple som en del av utvecklarbetan och den offentliga betaversionen. Detta hjälper Apple att lära sig om problem och testkorrigeringar under betaprocessen. Detta är den exakta anledningen till att Apple erbjuder en offentlig macOS Mojave beta.

0 Shares