Hur man installerar Google Analytics i WordPress utan ett plugin – enkelt och snabbt (exempel)

I dagens artikel får vi se hur man installerar Google Analytics i WordPress utan ett plugin på ett ganska enkelt sätt, och framför allt i några få steg. Efter det kommer du att kunna se vilka IP-adresser som har besökt min sida och mäta besök, bland annat mycket intressanta saker som Google-verktyget erbjuder oss.

Vi rekommenderar alltid att du installerar så få pluggar som möjligt. Detta är extremt viktigt för att spara dina värdresurser och för att hålla din blogg laddas så snabbt som möjligt.

Det är inte värt att installera ett plugin som lägger till Google Analytics-kod och därmed mäter hur många besök vi har varje dag. I det här fallet är det bäst att installera Google Analytics på WordPress utan ett plugin för att länka Google Analytics till Google Sheets och skapa rapporter, allt med din temakod.

Oroa dig inte, det spelar ingen roll om du inte har en erfarenhet av att redigera dess kod. Processen är för enkel och vem som helst kan göra den utan problem. Även om jag aldrig redigerar koden för något tema. Låt oss se hur detta ska göras steg för steg för att inte gå vilse mitt i processen.

Hur man lägger till Google Analytics-spårningskod i WordPress utan plugin

 • Det första vi behöver göra är att kopiera koden som Google Analytics ger oss. För detta måste vi följa dessa enkla steg:
 • Logga in på ditt Google Analytics-konto med uppgifterna om kontot som du registrerade din webbplats med.
 • Då måste du gå till “Hantera“Alternativ finns i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Här kommer vi att se en sida som har tre kolumner.
 • Vi måste gå till toppen av den här sidan i “Alla konton“Och välj den webbplats från vilken vi behöver den givna koden.
 • Sedan går vi till mittkolumnen och bland de första alternativen hittar vi en som säger: “Spårningsinformation“.
 • Om du trycker på den får du upp en liten meny med flera alternativ. Av alla de som verkligen intresserar oss är han den första att säga “Spårningskod“.
 • När vi gör detta kommer vi att se ett avsnitt där vi kan se koden vi behöver kopiera “Global webbplatstaggI avsnittet nedan ser du koden som börjar på detta sätt
 • Kopiera den här koden och nu måste vi gå till WordPress för att kunna lägga till den utan att använda något plugin.

Hur man lägger till Analytics-kod utan ett WordPress-plugin

 • Nu måste du gå in i din WordPress-administrationspanel.
 • Då måste du gå till Utseende> Redaktör som finns till vänster på skärmen.
 • Här måste du hitta filen “header.php”Från den högra sidofältet på skärmen.
 • Väl i den tidigare nämnda filen måste du klistra in Analitycs-koden som vi kopierade i föregående steg mellan etiketterna och för detta ändamål rekommenderar vi att du trycker på “Ctrl + F“Och in i huvudet.
 • När du hittar den här taggen, klistra in koden precis under den och spara dina ändringar genom att klicka på knappen längst ner.

Om du har ett cache-system är det bästa sättet radera alla filer som skapats i cachen så att koden kan börja fungera utan problem.

Likaså rekommenderar vi att du väntar ett tag innan du försöker gå in i Analitycs eftersom det behöver samla in all besöksdata vilket kan ta lite tid. Men när du väl har samlat in den kommer du att ha korrekta uppgifter om absolut allt som händer på din webbplats. Glöm inte heller att du också kan ta reda på vem som besöker din Tumblr genom att använda Google Analytics.

Relaterade Artiklar

Back to top button