Hur man installerar Gapps på LineageOS 17.1 Android 10 Custom ROM

0 Shares

Efter att ha blinkat LineageOS 17.1, så här kan du installera Android 10 Gapps (Google Apps) på din telefon. Den första uppsättningen av LineageOS 17.1-versioner har nyligen släppts för olika telefoner. Den huvudsakliga förändringen med den här nya versionen är naturligtvis Android 10. Tidigare härleddes LineageOS 16 från Android Pie. För att fortsätta formatet att ha Google-appar som en separat enhet, kommer LineageOS 17.1 inte med några Gapps utan du behöver flasha dem manuellt. För den fullständiga installationsproceduren för Gapps för LineageOS 17.1, har vi detaljerat alla stegen direkt tillsammans med Android 10 Google Apps-paketnedladdningslänkar.

Gapps är en förkortning för Google Apps och det hänvisar till alla nyckelappar som gör Android komplett som Play Store, Play Games och diverse andra Google-utvecklade appar som du normalt hittar på en vanlig Android-telefon. Genom designen är dock alla dessa appar inte paketerade inom själva LineageOS. Snarare måste användarna installera Gapps separat. Hur? Vi kommer att förklara direkt i vår detaljerade handledning skräddarsydd för LineageOS 17.1!

Installera Gapps på LineageOS 17.1

Hur man installerar Gapps på LineageOS 17.1

För att få Google-appar att köra inom LineageOS 17.1 finns det två saker du behöver implementera. Först måste du ladda ner rätt Gapps-paket för din enhet. Beroende på vilken telefon du har finns det olika paket tillgängliga.

För det andra måste du sedan implementera den faktiska installationsprocessen som kräver en anpassad återställning. Eftersom det är givet att du skulle köra TWRP för att flasha LineageOS 17.1 i första hand, kan du installera Gapps direkt efter ROM-installationen.

Ladda ner Android 10 Gapps

Det finns ett par stora Google-appvarianter.

Som nämnts är detta Gapps (Google Apps)-paket tillgängligt i olika storlekar för olika typer av arkitekturer. Men bara två av dem är tillgängliga just nu – för ARM och ARM64. Du kan ladda ner de senaste från länkarna nedan.

För ARM Architecture:

ARM-enheter är baserade på 32-bitars arkitektur, du kan kontrollera om din enhet är baserad på ARM genom att titta på dess processormodell och hitta vilken arkitektur den använder.

För ARM64-arkitektur:

Dessa paket är för ARM-enheter baserade på 64-bitars arkitektur. Detta är den vanligaste typen av arkitektur på telefoner idag – lanserad 2019 och senare.

För x86-arkitektur:

Dessa ZIP-filer är för telefoner som kör Intel x86-processorer och 32-bitars Android.

För x86_64-arkitektur:

Dessa Google Apps fungerar på Intel-baserade x86-processorer som stöder 64-bitars Android.

Hittar du inte en lämplig fil eller vill du ha mer information om varje paket? Läs: Google Apps för Android 10.

Installera Gapps på LineageOS 17.1

Den exakta proceduren för att ha Gapps igång nämns direkt. När du har fått rätt Google Apps-paket för din telefon följer du bara stegen framåt.

Det rekommenderas av LineageOS-teamet att användare installerar Gapps direkt efter att de har flashat LineageOS 17.1 så tänk på det.

Att komma ihåg:

  • Du bör redan ha flashat Android 10 anpassad ROM, baserat på AOSP-kod.
  • Du måste ha en anpassad återställning installerad, som TWRP.
  • Du kan hoppa över installationen av Gapps och använda din anpassade ROM men det kommer inte att finnas några Google-appar eller Google-kontostöd, särskilt Google Play Butik.

Komplettera steg-för-steg-instruktioner:

Steg 1 – Efter att ha laddat ner rätt ZIP-fil från ovan, se till att överföra den till roten på din enhet, precis där du skulle ha placerat LineageOS 17.1-paketet.

NOTERA: Hoppa Steg 2 om du precis har installerat LineageOS 17.1 och redan är i återställningsläge.

Steg 2 – Stäng AV enheten och starta i återställningsläge [Read: How to Enter Recovery Mode on Any Android Phone].

Steg 3 – I anpassad återställning, scrolla ned till “blixt-zip från SD-kort” och tryck på POWER-knappen för att välja det.

Steg 4 – Tryck på POWER-knappen igen och välj “välj zip från sdcard”.

Steg 5 – Använd nu VOLYM-tangenterna, navigera till ZIP-FIL och välj den med POWER-knappen. Bekräfta installationen på nästa skärm och installationsproceduren bör starta nu.

Steg 6 – När installationen är klar, gå till “Gå tillbaka” och starta om enheten genom att välja alternativet Starta om från återställningsmenyn. Enheten kommer att starta upp nu.

Du kommer nu att ha alla Google-appar installerade. Du kan se dem i applådan och använda dem som vanliga appar.

Varför kommer LineageOS 17.1 inte förinstallerat med Google Apps?

Hur man installerar Gapps på LineageOS 17.1 Android 10 Custom ROM 1

Vi får denna fråga från många läsare som provar LineageOS 17.1, eller någon annan AOSP ROM, att varför kommer inte ROM:en förinstallerad med Google Apps? Tja, det direkta svaret beror på licensproblem. Google-appar är proprietära programvaror som enbart ägs av varumärket. Dessa appar är inte öppen källkod och därför är de uteslutna från Android Open Source Project-kodbasen – från vilken LineageOS 17.1 härrör.

Som en extra fördel av sorten minskar den faktiska LineageOS 17.1 ROM-paketstorleken avsevärt på grund av bristen på dessa appar. Detta gör det relativt lättare för användare med långsammare eller instabila anslutningar att ladda ner ROM.

Förhoppningsvis har du framgångsrikt implementerat Android 10 Gapps på LineageOS 17.1 och kan komma åt alla Google-tjänster på din telefon. Om du stöter på problem kan du använda vår kommentarsektion för att komma fram till oss.

0 Shares