Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar Facebook på Huawei-telefoner utan Google Play-tjänster

För användare som vill installera Facebook på Huawei-telefoner som inte kommer med Google Play-tjänster eller Play Butik, är detta den perfekta guiden. Till skillnad från andra Android-telefoner där Play Store ger tillgång till nya appar, är det AppGallery vid nya Huawei-enheter. Det här alternativet för Play Services är relativt nytt, så applistorna är knappa. För Facebook finns det ingen officiell notering tillgänglig – än så länge – på AppGallery. Snarare skulle användare behöva följa den tidigare nämnda proceduren för att installera Facebook på sin nya Huawei-telefon.

Android är öppen källkod och det är därför, trots att Google förbjuder sina tjänster på Huawei-enheter, det kinesiska telefonmärket fortfarande kan leverera de senaste Android-versionerna. På samma sätt, eftersom Android är kärnoperativsystemet, kan vi använda APK-filer, som är direkt kompatibla med Android, för att få nya appar oavsett Googles tjänster. Tänk på Play Butik som bara ett stort lager av APK-filer som användare kan komma åt, om Play Butik inte är tillgängligt finns det andra sätt att ladda ner dessa APK-filer och sedan installera dem manuellt.

Installera Facebook på Huawei-telefoner

Hur man installerar Facebook på Huawei-telefoner utan Google Play Butik / tjänster

Precis som WhatsApp tillhandahåller Facebook en APK via sin officiella webbplats för användare att ladda ner och installera på Android-telefoner. Den uppdateras synkroniserat med Play Store-versioner. Dessutom, eftersom det kommer från en officiell källa, bör användare inte ha onödiga säkerhetsrisker när de installerar.

Den fullständiga proceduren, tillsammans med den officiella nedladdningslänken, för att installera Facebook på Huawei-telefoner listas längre fram.

Steg 1 – Gå till den officiella Facebook-nedladdningssidan: (helst på enheten du vill installera WhatsApp på)

Steg 2 – Du skulle se en stor blå nedladdningsknapp, tryck på den. När du har gjort det, bekräfta även nedladdningen från din webbläsare.

Steg 3 – Vänta tills APK-filen är klar med nedladdningen, tryck sedan på APK-filen.

Steg 4 – Din telefon skulle nu be om tillåtelse att installera APK, ge det.

Steg 5 – Klicka på knappen Installera längst ner.

Steg 6 – Installationsguiden kommer nu att installera APK. När det är klart kan du antingen trycka på Klar för att avsluta eller trycka på Öppna för att starta Facebook. Om du klickar på Klar, starta appen med genvägen på startskärmen.

Du bör nu kunna använda Facebook-appen fullt ut på din Huawei-enhet. Upplevelsen blir exakt densamma som om den installerades från Play Butik.

Hur man uppdaterar Facebook på Huawei-telefoner

En viktig fråga är, hur uppdaterar du det när Facebook väl är installerat? Tja, eftersom AppGallery inte kan tillhandahålla automatiska uppdateringar för appar som inte är listade, måste du göra hela uppdateringsprocessen manuellt.

Som en hjälp, om du går till AppGallery efter att Facebook har installerats, kan den köra en kontroll från den version du har till den som finns på Facebooks sida och sedan meddela dig. När det gör det kan du upprepa den tidigare nämnda processen. Den här gången, när du har installerat en ny version, kommer dina data att finnas kvar – precis som i en uppdatering av Play Butik.

Vid det här laget borde du ha en aktiv Facebook-app på din Huawei-telefon. För eventuella problem, problem eller frågor kan du använda kommentarsektionen framåt för att nå oss!