Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar eller uppdaterar Nodejs i Ubuntu på ett enkelt och snabbt sätt (exempel)

Många företag använder Node.js för att säkerställa bättre prestanda på sin webbplats. Denna typ av teknik används flitigt av programmerare eftersom det gör det lättare för dem att arbeta i nätverk. Kanske har du hört talas om Node.js och vill installera det, eller så kanske du redan har det och vill uppdatera det. Vi kommer att lära dig här luraHur man installerar eller uppdaterar Nodejs i Ubuntu enkelt och snabbt.

Node.js

Den gjordes för att vara praktisk för skapa nätverksprogramsåsom webbservrar. Dess grundare var Ryan Dahl 2009, och dess utveckling sponsrades av Joyent. Node.js-tekniken är välkänd och används av utvecklare för att optimera alla webbapplikationer.

Node.js är en serverruntime scope som tillåter JavaScript att köras utan en klient. Det är också en fil gratis multiplattformmycket praktiskt och användbart för alla typer av utbildnings- eller affärsprojekt.

Hur man installerar eller uppdaterar Node.js på Ubuntu

Innan du installerar Node.js är det viktigt att komma åt servern och köra kommandon med sudo. Att installera Node.js i Ubuntu är enkelt när du väl har gjort det från det officiella arkivet. Följ stegen nedan:

 • På Ubuntu måste du öppna en terminalemulator från huvudmenyn; när du är ansluten, minska APT-cachen och kör följande kommando: sudo apt Spadate.
 • Genom att utföra den här processen hålls ditt arkiv synkroniserat och systemet laddar säkert ner det som lagras i det.
 • Sedan kan du installera Node.js genom att utföra följande kommando: sudo apt installera nodejs.
 • Efter det måste du ange lösenordet och så här börjar installationsprocessen. Dessutom har du möjlighet att installera NPM, Node.js-pakethanteraren. Vad kan göras med detta kommando: sudo apt installera npm.
 • För att verifiera installationen måste du utföra detta kommando: node.js -v.
 • Om du vill ta bort Node.js, kör följande kommando: sudo apt remove nodejs.

Installera eller uppdatera Nodejs på Ubuntu från NVW

Det finns andra sätt att installera Node.js på en Ubuntu 18.04-server med NWN. För installation du kan välja en specifik version. Följ nästa steg:

 • Du måste skaffa NWM med wget; om du inte är säker på om du använder wget, kör följande kommando: sudo apt install wget
 • Kör sedan detta kommando: wget -qO- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.34.0/install.sh | ryta
 • För att NWM ska användas från användarens bash-profil, kör följande kommando: source ~ / .profile
 • När du är klar kan du använda NWM och visa Node.js-versionerna att installera: nvm ls-fjärrkontroll
 • Där kan du välja den du vill ha. För bättre stabilitet och hantering rekommenderas version 10.15.1. För detta måste du köra detta kommando: nvm install 10.15.1
 • För att säkerställa att Node.js är installerat, kör det här kommandot: nod -v.

Nu kan du börja använda Node.js i Ubuntu. Om du vill avinstallera det, avaktivera det först med detta kommando: deaktivera nvm. Sedan kan du avinstallera Node.js med detta: nvm uninstall v10.15.1

Som du kan se är installation eller uppdatering av Node.js i Ubuntu en mycket enkel process och ganska snabb så länge du gör det från den officiella webbplatsen.

Med denna teknik kan du dessutom förbättra alla typer av webbapplikationer. När du laddar ner Node.js i Ubuntu, se till att du anger kommandona korrekt och följ stegen i den här artikeln för att undvika besvär.

Vi hoppas att du gillade det här inlägget, skriv ditt kommentarer. Din åsikt är viktig för oss, den hjälper oss att förbättra vårt innehåll. Se till att använda rätt språk och dela denna information med familj och vänner.